Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První setkání s rodinou vaší přítelkyně může být náročné. Ještě těžší je plánovat žádost o ruku na každoroční štědrovečerní večeři její rodiny - přičemž její příbuzní ani netuší, že je lesba. Když se Abby (Kristen Stewartová) dozví, že Harper (Mackenzie Davisová) jejich vztah před rodinou tajila, začne o ní pochybovat… Sváteční romantická komedie Šťastné a veselé zachycuje pestrou škálu emocí spojených s touhou po přijetí ze strany rodiny, snahou být věrný sám sobě a odhodláním nezkazit si Vánoce. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Jenda 

všechny recenze uživatele

Celkem přijatelný film s gay tématikou o přetvářce a coming-outu politicky exponované rodině. Mnohem lepší, než další na koleně spíchlé "vánoční" filmy, které jsou na nás každoročně chrleny již někdy od října. I tak je to hodně klasické klišé a průměr s podprůměrným scénářem. Samozřejmě, pro mě je tam hlavní Kristen, ale pak i dost dobrý Dan Levy. Ten mě dokonce nalákal ke shlédnutí Schitt's Creek. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Parta nesympatických snobů a lhářů se chová otravně a těch padesát minut, co jsem na to zvládl koukat, jsem přemýšlel o tom, proč Kristen Stewart už dávno nevzala kramle. Možná, že to celé skončí nějak smysluplně, ale nemám silu a chuť to zjišťovat. Clea DuVall navíc točí, jak kdyby jí bylo devadesát. A smysl pro humor má, jak kdyby jí bylo sto. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rok 2020 byl neuvěřitelně teplý, co se týká LGBT filmů s vánoční tematikou (mrk* The Christmas Setup, mrk* Dashing in December), takže by se v případě "holčičího" filmu mohlo zdát, že jde o zbytečné přikládání dříví do kamen (Santovi). Šťastné a veselé jsou těžce předvídatelný snímek se sympaticky hrající Kristen Stewart, který mimo coming outu celkem trefným, byť nijak originálním způsobem problematizuje, jak může být rodina toxická (a to nejen o Vánocích). Zajímalo by mě, jestli Dana Levyho nebolí z toho jeho pitvoření čelistní svaly - avšak storka s rybkou byla humorná. Neurazí, neohromí - na jedno (předvánoční) zhlédnutí ideální. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazený (první) vánoční film s lesbickou dvojicí v hlavní roli. Funguje dobře jako romantika, ale coby komedie je dost cringy a těžko se vtípky bavit, takže zůstane mezi průměrem daného žánru. Ústřední dvojice (Kristen Stewart a Mackenzie Davis) je v pohodě, ale scény si pro sebe kradou hlavně vedlejší postavy v čele s Danem Levym a Aubrey Plazou. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak predovšetkým, Clea DuVall nie je moc dobrá režisérka. Názov očividne myslela ironicky, ale nevyšlo to takým tým zábavným Fotr je lotr spôsobom; tie veci, ktoré sa tam Kristen Stewart väčšinu stopáže dejú, a ktoré ako hlavná postava prenáša na diváka, sú skôr smutné a depresívne, ako zábavné trampoty. A ako celok sú humorom zle vyvážené, a napr. pri záverečnom fighte sa nesmejete, pretože sa cítite pod psa, a postavy Mackenzie Davis (hrajúcu presný opak jej role zo San Junipera) a Alison Brie (hrajúcu opak všetkého z jej dosavadnej kariéry) už viacmenej neznášate. Držia to - a fakt, že hodne - pokope hlavne Kristen a Aubrey Plaza vo vedlajšej úlohe bývalej priateľky. Ale určite to neni pohodová vianočná komédia. A v červenej farbe nemá čo robiť. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Režisérka a spoluscenáristka filmu Clea DuVall přiznala, že se jedná o autobiografický film. (Stanislaus)

Reklama

Reklama