Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V napínavém gotickém příběhu ze Středozápadu se kolem mladého muže (Tom Holland) shlukují podivné existence. Ale on je připravený chránit svoje blízké. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (410)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

To bol zase nápad obsadiť do echtovnej apalačskej "southern gothic" prevažne austrálskych a anglických hercov a jedného Švéda (s úplne absurdným redneck prízvukom). Takmer celý casting hrá up-to-eleven a nakoniec je najdôveryhodnejšia modelka Riley Keough. Opäť sa potvrdilo, že Netflix má problém s produkovaním svojich filmov a nedokáže od tvorcov dostať koherentný výsledok. Zabehnuté štúdio so skúseným producentom by z toho vysekalo o level lepší výsledok. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„May you be in heaven a full half-hour before the devil knows youˈre dead.“ Na tom irském přísloví něco bude, obzvláště když si uvědomíte, že neexistuje něco jako ruka vedena bohem či jeho promlouvání k vám. Za vším stojí jen člověk sám, a bůh a ďábel jsou strany jedné mince, co se často staví na hranu.. Mohlo to být silné, ale ne s Camposem. Voiceover zbytečný, první půli to vůbec nedrží pohromadě a ač k tomu bylo mnoho příležitostí, z ani jedné scény nebyla vydolována ta nejtemnější esence. Pattinson si tady hraje na Marlona Branda včetně barvy hlasu, ale moc mu to nejde.. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„PO SVĚTĚ BĚHÁ SPOUSTA MIZERNEJCH PARCHANTŮ...“ /// Film o magorech, kteří propadli Bohu. Bohužel si nevšimli, že se změnil v Ďábla. A taky o těch, kteří to věděli až moc dobře… Výborný obsazení: Holland a Pattinson v rolích, na který se nezapomíná. Stejně jako knížce, i filmu se vyčítá slabý ztotožnění s postavama a dějová povrchnost. Ani ten konec není extra poutavej. Ovšem já mám rád filmy s vypravěčem a lidskými osudy, který se protnou. Navíc jsou tady většinou krásně zvrácený… Osudy i lidi. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2012 napsal Donald Ray Pollock, neznám. 2.) Fotr vyrobil modlitební totem (ale nijak zvlášť nefunguje…). 3.) Thx za titule „CZ_XCV“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je dost pravděpodobné, že knižní předloha je působivější, záživnější a existenciálně hlubší, než film podle ní natočený, jak už to tak obvykle bývá. Ale číst jí nehodlám, takže si to nepotvrdím. Každopádně se nejedná o žádný syrový realismus a la McCarthy, na to jsou postavy příliš ploché a černobílé, jejich vzájemný propletenec příliš vyumělkovaný, no a navíc herecky mě nikdo z jejich představitelů stoprocentně nepřesvědčil (asi nejblíž k tomu měl mladý Skarsgård). Slušná filmařina i atmosféra, ale poněkud mdlý obsah. Ale poselství knihy/filmu je jasné - Ďábel má v oblibě bílé bigotní vidláky. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Máte čas pre hriešnika?..." Trochu sklamanie...Pekný rozjazd, hlas rozprávača ma ešte v úvode nerozčuľoval, ale s pribúdajúcimi minútami sa zvyšoval i počet jeho komentárov, ktoré boli vo väčšine prípadov absolútne zbytočné. Herecké výkony boli skvelé, všetci odviedli skvelú prácu, ale postavy akosi vymierajú a zrazu s blížiacim sa záverom zisťujeme, že nám film až tak moc nepovedal. Asi najlepšie scény sú s náboženskými fanatikmi, veľká škoda, že to režisér, prípadne scenárista nedokázali lepšie pretaviť do naozaj fungujúceho príbehu. Fajn scény sami o sebe, ale film ako celok sklamal. Čo si spomínam nikdy mi hlas rozprávača vo filmoch nevadil, dokonca som si ich užíval, ale tu po prvý krát film kazil a rozhodne mu na kvalite nepridal. Film má skvelé obsadenie, atmosféru ,ale príbehovo je to len slabý nadpriemer, ktorý zaváňa premárnenou šancou. 70%. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Robert Pattinson (Rev. Preston Teagardin) jako jediný z herců pracoval na svém jižanském akcentu bez pomoci dialektového trenéra. Všichni ostatní herci museli režisérovi poslat své hlasové nahrávky, avšak hlas reverenda byl pro všechny – včetně režiséra Antonia Campose – utajen až do prvního dne natáčení. Režisér Campos Pattisonův výkon okomentoval slovy, že je to „šílený génius, který je schopný všeho“. (cihlenka)
  • Pokey LaFarge, herec, ktorý hrá speváckeho pomocníka kazateľa Roya Lafertyho, je v skutočnom živote hudobníkom. (Arsenal83)
  • Jako inspiraci pro ztvárnění své postavy Robert Pattinson (Rev. Preston Teagardin) sledoval videa amerických televangelistů (křesťanský ministr, šířící víru skrze televizní vysílání). (cihlenka)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama