Reklama

Reklama

SpongeBob v kalhotách

(seriál)
  • USA SpongeBob SquarePants (více)
USA, (1999–2024), 123 h 6 min (Minutáž: 22–51 min)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Tom Kenny, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Clancy Brown, Carlos Alazraqui, Ernest Borgnine, Dee Bradley Baker, Carolyn Lawrence, John Rhys-Davies (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(317)

Námořnická a někdy nesmyslná dobrodružství SpongeBoba, nevyléčitelně optimistické, bezstarostné a mluvící mořské houby a jejích přátel, kteří žijí na dně oceánu. (oficiální text distributora)

Recenze (289)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Mám komentátorský blok a zároveň dilema, všechny mnou hodnocené filmy opatřuji komentářem, tudíž jsem na vážkách, zda mám vůbec příhody mořské houbičky na mytí hodnotit. Pokusím se tedy alespoň vyjádřit pocity, které mám z téhle hravé animované grotesky, byť mne to stojí velké úsilí : Chachacháá ! Toto citoslovce není v žádném případě myšleno ironicky, nýbrž zcela pregnantně popisuje radostné projevy mé maličkosti při sledování eskapád tohoto tvorečka v modravých vodách pobřežního moře. Závěrem je nutno říci, že přes veškerou snahu překonat až absurdní nechuť k psaní , se mi opět povedlo stvořit něco pro mne naprosto typického, a tím je celkem dlouhý, ovšem zcela bezobsažný komentář, jinými slovy hovno zapsané několika větami. Uklidňuje mne však fakt, že se v tomto svém počínání necítím na ČSFD jedinečným. ()

Fryštok 

všechny recenze uživatele

Good old Spongebob. Nějaký díly má přece jenom slabší, ale ve většině případů se jedná o ryzí esenci geniality, na kterou se těžko zapomíná. Taktéž se jedná o jeden z mála seriálů, který má lepší český dabing než původní, hlavně díky Janu Maxiánovi, který umí ztvárnit Spongeboba jako snad nikdo na světě. ()

Reklama

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem to viděla v rakouský televizi, takže jsem nerozuměla ani slovu.... A podruhý (asi tak po dvou letech) se česká televize uráčila to vysílat. To už jsem rozuměla... :). Co se mi nejvíc líbí, jsou ty postavy (šnek, no a co?!) a krásný barvičky..:) Tak fajn, skončila jsem, je to pro malý děti! ()

Sochorisko 

všechny recenze uživatele

Jako odpůrce Spongeboba musím zmínit naprostou banalitu nápadu-mluvící houby.. Sice to nepraktikuji často ale na tento seriál koukám/nekoukám v češtině a ten "hlas" mi k tomu vůbec nesedí. No ale celkově příběh, komika a systém prezentace mě nudí a vytáčí. A ta znělka ? To je snad horší než u seriálu Ulice nebo Ordinace !!! ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Mořské houbě a partě v Zátiší Bikin nemůžu inak než dát 4 hvězdy, protože jsem se synkem strávil při jeho sledování spoustu času a bavil jsem se u něj někdy i dokřupava s vyjímkou hraných epizodek, kde vystupuje pirát Očko, které zavání odpadem, jinak třeba ovšem Supermořec s Plotvouklukem, bitvy o tajný recept mezi Krabsem a Planktonem, špičkování se Sépiákem a nerozlužné kamarádství Houby a Hvězdice potěší svou ironicky-humornou stránkou - 75% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (76)

  • Restaurace Křupavý krab (v originále Krusty Krab) je ve skutečnosti inspirovaná pastí na humry. Dá se tak předpokládat, že se jedná o promyšlený vtípek  tvůrců. (P. J. D.)
  • Planktonova počítačová žena Karen je pojmenována po manželce Stephena Hillenburga, tvůrce Spongeboba. Dabována je pak Jill Talley, manželkou Toma kennyho, Spongebobova dabéra. (cvaky32)
  • Spongebob je oblíbená postava bývalého prezidenta USA Baracka Obamy, který to uvedl v TV Guide 2007. (Zbranicus)

Reklama

Reklama