Reklama

Reklama

Po třech dlouhých, prosperujících desetiletích, které následovaly po okázalé svatbě prince Akeema (Eddie Murphy) a Lisy McDowellové, král Jaffe Joffer a pobočník Semmi cítí, že v africkém království Zamunda se schyluje k potížím. Akeem má tři krásné dcery a žádného syna. Je tlačen ke zdi, když generál Izzi, megalomanský despota sousední země Nexdoria, sní o převzetí moci prostřednictvím politického sňatku svého syna a Akeemovy nejstarší dcery. A tak se nově korunovaný král Akeem a jeho důvěrník Semmi musí vrátit tam, kde to všechno začalo, do rušné čtvrti Queens v New Yorku. Od šamana má totiž informaci, že před 21 lety tam zplodil syna. O jeho existenci Akeem netušil, ale teď ho musí najít a přivést do Zamundy, aby se připravil na roli prince a následníka trůnu. Ukáže se, že budoucí princ Lavelle je pravým synem svého otce a situaci chce řešit po svém… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (177)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niektorí užívatelia si komentár k filmu pomýlili s písaním blogu či románu, a tak skrolovanie jedného príspevku od nemenovaného užívateľa môže trvať aj nejakú tú minútku a pri slabšom predplatnom si možno vyčerpáte aj dáta. K filmu: Cesta do Ameriky po 33 rokoch sa na svojho predchodcu žiaľ nechytá. To sme aj očakávali, ale zase to nie je úplná tragédia. Niektoré hlášky vyšli, iné vtipy sú zas silené alebo presexualizované. Evidentne došla fantázia. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Cesta do černé díry! Pošpinění kultovního prvního dílu. Komické grimasy Murphyho nefungují a scény jsou trapně nudné a přehranné. Stupidní příběh, který se snaží nelogicky navázat na něčem co se nestalo. Jediné co pobavilo tak opět ti tři staří páprdové v holičství, dohadující se o boxu. Jednička byla originální svou dobou a neotřelým vtipem , tohle je brutální kýč a parodie. 3/10 ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Coming 2 America" je pokračovanie kultovej komédie s Eddiem Murphym z roku 1988. Minulý rok to bol asi jeden z najviac promovaných filmov, ktoré som mal možnosť vidieť a neustále sa o ňom hovorilo. Nakoniec sa dohodlo, že v marci sa dostane na Amazon Prime a konečne ho budeme mať možnosť vidieť. A vyzerá to, že diváci rozhodne z výsledku nadšení neboli. A bohužiaľ majú k tomu dobré dôvody. Je film hrozný? Nie. Nešiel by som až tak hlboko. Je to podľa mňa priemerná komédia, ktorej ale chýba šarm prvého filmu. Je to vysoko zmodernizované, typické súčasné gagy a miestami doslova infantilný a prízemný humor. Nebolo tu dokopy nič, kde by som sa cítil humorom urazený, ale nemalo to ani žiadny reálny náboj. Je tu pár lepších fórov, ktoré pobavili, no väčšinou padali na neúrodnú pôdu. Vedľajšie postavy ale vedia podľa mňa celkom prinavrátiť humor a ich charaktery fungujú. A musím uznať, že film mal aj dobre zvolené tempo. Nenudilo ma to a išlo to celkom svižne. Ale nemám z filmu pocit, že by išlo o film, ktorý má dôvod existovať a osobne ak môžem odporúčať, pozrite si radšej znovu prvé "Coming To America". Po všetkých stránkach ide o lepší film. Koniec koncov, v tomto filme sa ani dlho v Amerike nezdržíme. Hodnotenie: C ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Prakticky stejná blbůstka jako první díl, ale určitě by chtělo ocenit to, jak po víc než 20ti letech na něj dokázali navázat nejen účastí původních herců, ale hodně přidává i účast Snipese a štěk Freemana. To, že jsem Murphyho a černošský komedie obecně nikdy moc nemusel a nejspíš nikdo na podobný filmy dneska neni zvědavej je věc druhá... ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl pořádný úlet. Pro Cestu do ameriky mám slabost (i pro odkazovanou Záměnu). Ale tohle mi moc nesedlo. Dost mi to připomínalo filmy se Sachou Baronem Cohenem (zejména Diktátor a Borat). Ale oproti nim tohle je vtipné pouze v pár momentech. Celkově se to spíš veze na vlně trapnosti a snahou vtipkovat za každou cenu. No a to se povětšinou absulotně nedaří. Příběh se také příliš dobře nepodařilo vymyslet, aby dvojka měla ve výsledku nějaký význam. Co se snímku daří, je povedeným způsobem odkazovat na původní film (a nejen ten). Některé scény jsou taktéž velmi povedené. Ale ve výsledku film nedokáže ničím překvapit a leckdy jen zbytečně přešlapuje na místě. Délka je také delší než by měla. A moc nechápu to, že z toho nakonec tvůrci udělali skoro muzikál. Na druhou stranu s takovým hereckým obsazením toho nelze moc zkazit a i ty sebetrapnější vtipy neklesnou tak hluboko. Ale nepochybně by se původní film bez tohoto pokračování dozajista obešel. 3/10. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (8)

  • Keď sa asi v 20. minúte filmu Lavelle Junson (Jermaine Fowler) zúčastňuje pracovného pohovoru, je to pre firmu Duke and Duke, čo je odvolávka na starší film s Eddiem Murphym Výmena z roku 1983. Mladý Duke aj ukazuje obraz Dukea a Dukea (Ralph BellamyDon Ameche) ako zakladateľov spoločnosti práve z uvedeného filmu. (ppapso)
  • Závěrečné titulky obsahují bonusové a vystřižené scény. (SONY_)
  • Původní premiéra snímku byla plánovaná na srpen roku 2020, avšak díky epidemii covid-19 společnost Paramount Pictures prodala práva k snímku společnosti Amazon Studios, která film distribuuje na své VOD platformě Prime Video od 5. 3. 2021. (Kuzmik)

Související novinky

Eddie Murphy a Jonah Hill v nové komedii

Eddie Murphy a Jonah Hill v nové komedii

28.08.2021

Netflix si objednal zatím nepojmenovanou komedii od scenáristy a režiséra Kenyaho Barrise (Black-ish), v níž se proti sobě objeví herci Eddie Murphy a Jonah Hill. Děj filmu by se pak měl točit okolo… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama