Reklama

Reklama

Po třech dlouhých, prosperujících desetiletích, které následovaly po okázalé svatbě prince Akeema (Eddie Murphy) a Lisy McDowellové, král Jaffe Joffer a pobočník Semmi cítí, že v africkém království Zamunda se schyluje k potížím. Akeem má tři krásné dcery a žádného syna. Je tlačen ke zdi, když generál Izzi, megalomanský despota sousední země Nexdoria, sní o převzetí moci prostřednictvím politického sňatku svého syna a Akeemovy nejstarší dcery. A tak se nově korunovaný král Akeem a jeho důvěrník Semmi musí vrátit tam, kde to všechno začalo, do rušné čtvrti Queens v New Yorku. Od šamana má totiž informaci, že před 21 lety tam zplodil syna. O jeho existenci Akeem netušil, ale teď ho musí najít a přivést do Zamundy, aby se připravil na roli prince a následníka trůnu. Ukáže se, že budoucí princ Lavelle je pravým synem svého otce a situaci chce řešit po svém… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (180)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

A mně se to celkem líbilo, ale chápu, proč ostatním ne.. Některé části, fóry a podobně jsou super ( třeba bitky s dcerami, narážka na Duke a Duke, hamburger bez masa, slon a lev) a scénář, si myslím, je po tak dlouhé době taky celkem fajn.. Bohužel nekteré vsuvky jsou vyloženě trapné ( třeba obřízka, syn parchant - opakovaný asi dvěstěkrát). Zatímco první díl těží ze skvělého Eddieho, tady je Eddie jaksi na obtíž, zfotrovatěl, samozřejmě hodně přibral, směje se sám sobě, naštěstí jsou tu aspoŇ fakt krásné holky (hlavně nejstarší dcera) a taky celkem sympatický syn. Naopak Wesley Snipes byl příšerný. Taky je to přeplácané spoustou divných hudebních vystoupení... No byla prostě odvaha to natočit a bohužel to neskončilo v kinech a nedosahuje to kvalit prvního dílu ani omylem, ale já si to celkem užil a párkrát se i zasmál...70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niektorí užívatelia si komentár k filmu pomýlili s písaním blogu či románu, a tak skrolovanie jedného príspevku od nemenovaného užívateľa môže trvať aj nejakú tú minútku a pri slabšom predplatnom si možno vyčerpáte aj dáta. K filmu: Cesta do Ameriky po 33 rokoch sa na svojho predchodcu žiaľ nechytá. To sme aj očakávali, ale zase to nie je úplná tragédia. Niektoré hlášky vyšli, iné vtipy sú zas silené alebo presexualizované. Evidentne došla fantázia. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„To už si prehnal.“ Ak prvú Cestu do Ameriky občas dávajú v telke, tak si z nej síce vždy rád kúsok pozriem, ale nikdy si ju nepozriem celú. Rozhodne sa nejedná o žiadnu moju osobnú filmovú srdcovku. A dvojka? Dvojka je... fajn. Je síce dlhá, ale nejako extra to nevadí. Wesley Snipes si to užil, ale má len malú rolu. Eddie Murphy s Arseniom Hallom si s chuťou zahrali spolu osem (!) rolí. Cameá ma nechali chladným. Naopak, takým ma nenechal absurdný humor, ktorý obecne zbožňujem a pravdupovediac som bol (milo) zaskočený, že ho dali do tohto druhu komédie, keďže jednotka mi nepripadala v dobrom WTF. Bohužiaľ, spravidla hneď po takejto úžasnej scéne to tvorcovia vlastnoručne pochovajú a zahádžu tonou mokvajúcej hliny úpenlivým klišé, alebo nudnou pasážou. Oceňujem návrat starých známych (Shari Heydley, Clint Smith, šesťdesiatnici Paul Bates a Louie Anderson, osemdesiatnik John Amos, neuveriteľný deväťdesiatnik James Earl Jones). ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První Cesta do Ameriky je pro mě průměrnou komedií se sympatickým obsazením a od druhého dílu po 33(!) letech jsem si radši moc nesliboval, zároveň jsem si ho ale nechtěl nechat ujít, jelikož se v něm sešli téměř všichni herci z původního filmu. Nováčci byli spíše takoví nevýrazní - ať už šlo o Akkemovy děti, či "hubaté veterány" Leslie Jones a Tracyho Morgana. Nejvíc mimo byl ale rozhodně Wesley Snipes. Celým filmem se okatě táhne poselství o nespravedlivém postavení žen na úkor mužů a zkostnatělých tradic - což ale diváka v dnešní době nepřekvapí. Pobavilo mě, že i film sám sebe reflektoval jako možný zbytečný sequel klasiky. Coming 2 America hraje celkem nenásilně na nostalgickou notu a vedle toho zaujme krásnými kostýmy a množstvím hudebních vložek. Nejde vyloženě o zbytečný film, na druhou stranu však nenabízí žádnou zásadní přidanou hodnotu. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane zbytočné pokračovanie, ktoré pre niekoho robí hanbu, pre niekoho ako som ja, to bolo len priemerné, ale na druhú stranu, človek sa rád vrátil do krásnych osemdesiatiek a Eddie Murphy je stále neskutočný sympaťák. A jeho syn/bastard aka Killmonger? Nebolo to najhoršie. Viem si predstaviť aj niečo iné, ale ruku na srdce. Vo veku postáv z pôvodného filmu, čo je o 33 rokov viac, sa nedalo vymyslieť asi nič iné, len to takto omladiť a vsadiť na nové karty. Ja to nevidím ako hanbu, ale ako klasický pokus o návrat k starej dobe, ktorý jednoducho u niekoho nevyšiel a u niekoho vyvolal aspoň pekné spomienky. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení snímku probíhalo v americkém městě New York City. (Kuzmik)
  • Keď sa asi v 20. minúte filmu Lavelle Junson (Jermaine Fowler) zúčastňuje pracovného pohovoru, je to pre firmu Duke and Duke, čo je odvolávka na starší film s Eddiem Murphym Výmena z roku 1983. Mladý Duke aj ukazuje obraz Dukea a Dukea (Ralph BellamyDon Ameche) ako zakladateľov spoločnosti práve z uvedeného filmu. (ppapso)
  • Závěrečné titulky obsahují bonusové a vystřižené scény. (SONY_)

Související novinky

Eddie Murphy a Jonah Hill v nové komedii

Eddie Murphy a Jonah Hill v nové komedii

28.08.2021

Netflix si objednal zatím nepojmenovanou komedii od scenáristy a režiséra Kenyaho Barrise (Black-ish), v níž se proti sobě objeví herci Eddie Murphy a Jonah Hill. Děj filmu by se pak měl točit okolo… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama