Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V r. 1941 se v týlu postupujících Němců vedle spousty dalších obklíčených vojáků Rudé armády pohybuje také nemilosrdný mstitel s náramně přesnou muškou. Už si vysloužil i vlastní přezdívku – Rudý přízrak. (chamonix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (66)

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ NĚMEC ZAOSTÁVÁ NEBO ZABLOUDÍ, PŘÍZRAK ZAÚTOČÍ. ZABIJE A ZMIZÍ…“   Taková partyzánština. Pár (tedy několik) „skopčáků“, pár (přesně tak… několik) sovětskejch partizánů a kolem všeho (a všech) potulující se „přízrak“ – kandidát na hrdinu SSSR. Prostředí opuštěnýho venkova, krásná zimní atmosféra… a frajer, co se vyzná ve válečnejch praktikách. Dobrej úvod, pak normál, pak akcička, pak porod a pak další (tentokrát větší) akce. Takže vlastně žádný zbytečnosti. Škoda, že to vobčas působí trošku legračně… Ale vono to asi má bejt takový odlehčený válečný dobrodrůžo.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Němčoura cejtím na míle daleko. 2.) V Německu o mně kolujou zkazky.   ///  Thx za titule „Liber“.                  PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Rusky vtipný western z druhej svetovej vojny, no to mi ho teda vyndej. A presne tak, ako to absurdne znie, presne také to aj bolo. Keď rudé boľševické noky točia vojnové filmy ako komédie, tak sa na to dá konečne aj dívať, lebo netreba rozmýšľať, len sa baviť. A tu som sa bavil ale že perfektne. Na absurdite toho celého, na prestrelkách, hudbe v pozadí, dialógoch, jednoducho na všetkom. Fakt, perfektná oddychovka, len tak ďalej, putinfilm! 4 z 5 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Technická stránka na úrovni, zasněžený vizuál výborný a když dojde na postavy, tak to stojí za starou bačkoru. Prostě takový ruský válečný standard. Příběhová stránka mi přišla trochu odfláknutá. Možná budu trochu spoilerovat když napíšu, že středobodem všeho je vlastně bitva o statek, která se odehrává v poslední třetině a v níž si to rozdá skupinka ruských vojáků s jednotkou nácků. Do té doby je to tajtrdlíkování ve sněhu, do kterého občas třeskne výstřel, po němž se kácí k zemi fašoun za fašounem. Ale koukalo se na to tak nějak dobře a i postavy, byť charakterově prázdné, byly zahrané na pohodu. Závěr tak trochu rozesměje, ale tenhle patos k Rusům prostě patří. No a ani tady si nemůžu odpustit kritiku ruského rychlodabingu ve chvílích, kdy zazní němčina. Jděte už s tím do p*dele, soudruzi! 60% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Je tu krásně! ''  --- U Stalinových onucí, ať mně kopne špagin, z tohohle hned po samohonce a cibulce smrděl sám velký Tarantino! Rusové neskutečně překvapili! Zatímco jejich očekávané blockbustery jako třeba Ljotčik nebyly až tak super jako trailery na něj, tohle se tedy povedlo. Radost je o to větší, že jsem o to zakopl jak o pěchotní minu prakticky náhodou. Herci byli skvěle vybraní, Němci byli přesně takoví jak je známe z filmů z východní fronty. Ruští vojáci to samé. Typově skvěle rozdílní! Někteří Němci ač vrazi a okupanti byli až sympatičtí včetně největšího záporáka samozřejmě od SS. Ale Bogatyrev na sympatie moc nedal :-), protože sněhobílý ruský sních nechal celkem často mocně zbarvit rudou árijskou krví. A nejen jí. Ne, v tomhle filmu nehledejte to nesnesitelné ruské gerojství tak jak je známe z jiných snímků. Tady krvácí všichni stejně a jejich krev je ve sněhu stejně rudá. Zkrátka tak jak to bylo i za války v Rusku. Akce je ve filmu požehnaně a k bojovým scénám nemám výhrad. A když se nebojuje, dobře fungují i pásma mezi akcí. Nudit se divák opravdu nebude. Hudba parádní a její volba to pozvedla o laťku výš! Budiž tento počin učebnicovým příkladem, že s málem se dá natočit hodně solidní válečný film, který strčí do kapsy i vysokorozpočtové snímky. Digitální efekty totiž nejsou vše, to už víme dávno a možná čím dál tím více to platí. Nechápu, ale film je tu značně podhodnocený, proto dohodím jednu rudou hvězdu a dávám za 5 nábojů do svého mosinu s optikou. Po včerejší exemplární popravě důchodce 007 jménem Není čas zemřít mi tenhle doušek ruské 100% samohonky zase spravil chuť koukat na současné filmy! * * * * * ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Přesto, že mi RU filmy nevadí, je pro mě prvních 40 minut dějově téměř nekoukatelných (i když je to natočeno dobře - myšleno z pohledu provedení, kostýmů a výpravy). Neskutečně nudné a užvaněné. Pan nastane “útok na statek” a stane se z toho jiný film. K tomu vizuálu se totiž přidá i dynamická akce (stará škola, žádné upocené CGI), rychlé a brutální. Takže za mě (nematematicky) zaokrouhlených 3,5. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Vzhľadom na skutočnosť, že mnohí vojaci červenej armády sa nikdy nevrátili domov, predstavujú „Neznámeho vojaka“, ktorému je film venovaný. (Dajman)
  • Bitka v oblasti mesta Vyazma, "Vyazemsky kotol“ bola skutočná. Bitka začala v októbri 1941, udalosti zobrazené vo filme sa odohrali o dva mesiace neskôr. Pre Sovietsky zväz bola táto bitka jednou z veľkých porážok a akcie Nemcov viedli k víťazstvu, ktoré im umožnilo dostať sa pred Moskvu. (Dajman)

Reklama

Reklama