Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Purpurové řeky 2 stojí na dvou aspektech. Na Jeanu Renovi a tajemných mniších v kápích bez tváře. Charismatický Francouz opět v postavě se slušivou bundou a zbraní ruce, která stojí na straně zákona, na honbě za nepolapitelnými "Nazguly," kteří svými akrobatickými dovednostmi možná spoustu z Vás kromě obdivu přivedou k myšlence, že v Purpurových řekách je skryto něco velmi mysteriózního:) Nenechte se však mýlit, vysvětlení je mnohem prostší. Pro ty, co chtějí přijít o jakékoliv iluze o téměř nadpřirozených schopnostech mnichů, nechť čtou dále:) SPOILER Za všechno může vojenský amfetamin, který jim dodal nadlidskou sílu hodnou Hollywoodských akčních hrdinů a neschopnost cítit bolest:) To však nevysvětluje, proč jsme jim nemohli pohlédnout do tváře:) KONEC SPOILERU. Stačilo by trochu zapracovat na scénáři a toto pokračování se klidně mohlo kvalitou vyrovnat prvnímu dílu. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Možná už u toho nemrazí tolik jako u jedničky, ale stále parádní film a stále mrazí dost, zvláště u některých scén. Tak třeba osobně kdybych já byl polda, tak bych toho černého mnicha, co uměl buď parkour nebo freerun, opravdu nehonil a radši bych si dobrovolně vyvrtnul kotník, protože kdo nahání magora, co nejde zastřelit je buď blázen nebo letadlo. Reno opět skvělej, dokonce si i koupí psa velikosti křečka, takže se svou fobií bojuje a kdo zvládne mít v bytě čivavu nebo yorkšíra, ten zmákne i bandu kapucínů, co sekaj lidi na kousky, zjevují se odnikud, mizí nikam a jedinou známkou toho, že tam fakt byli, je větší počet mrtvol. Kdyby všechna pokračování dopadala takhle, budu si blaženě chrochtat. ()

Reklama

themic 

všechny recenze uživatele

O proti jedničce je to jen slabý odvar. Dvojka Purpurových řek, postrádá více napětí a atmosféru neznáma, které bylo u jedničky na rozdávání. Chybí tu pořádný nápad, který by se dostal a rovnal aspoň hodnotám jedničky, žel tohle se u pokračování často stává. Mé očekávání byla značně vyšší a nenaplnilo se, možná to bylo tak trochu naivní. Je dobré, že i ve dvojce zůstal a hrál Jean Reno, který to krapet povznesl. Zápletka není poutavá, nápad čudný, takže 3*, což je 50% ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Film si drží ponurú, tmavú atmosféru, až sa mi miestami zdá, že nad Francúzskom nikdy nevychádza slnko a ustavične tam prší .... Trošku prekombinované, ale tento film dokáže vtiahnuť diváka do deja tak,že sedí strnulo v kresle, respektíve napätý leží na gauči v obývačke .... Avšak toto sa deje len do dvoch tretín filmu. S pribúdajúcim koncom, presne naopak, ako by to malo byť, príbeh skĺzava do priemeru a ba až do podpriemeru. Nebyť môjho obľúbenca Jeana Rena, určite by som to hodnotil o 1/2 * menej ... ( ak by sa to dalo ..) )) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Zbytočné a hlavne dosť nepodarené pokračovanie úspešného francúzskeho thrilleru. Pôvodný film z roku 2000 je kvalitná kriminálka so silnou atmosférou, ktorú trocha kazí odfláknuté rozulenie. "Anjeli apokalypsy" sú na tom o pozanie horšie. Luc Besson tento krát znova prestrelil. Scenár, ktorý sa chce tváriť ako napínavý mysteriózny príbeh je len smiešna predvídateľná fraška. Nebol som spokojný ani s hereckými výkonmi. Jean Reno na mňa posôbil dojmom, ako keby sa natáčania zúčastňoval po divokých nočných žúroch. A neviem či na ne nechodil spolu s Christopherom Lee, pretože ani ten tu veru nezahviezdil. Filmárska práca je na uspokojivej úrovni, hlavne čo sa týka kamery. Tiež ma potešili aj dve skladby od prvej kapely Iggy Popa - Stoogies, ktoré sú použité v tomto filme. Ale tri hviezdičky nedám! ** ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Pôvodne sa Vincent Cassel mal opäť objaviť aj v druhej časti. Jeho rolu však nahradila úplne nová postava vytvorená pre scenár druhého dielu, ktorú stvárnil Benoit Magimel. (Arsenal83)
  • Scenárista Luc Besson se po finančním neúspěchu historického velkofilmu Johanka z Arku (1999), který režíroval, věnuje už jen psaní scénářů a produkování. (imro)
  • Pamatujete si na číslo 730 730 napsané na tabuli? Objevuje se v několika záběrech a téměř pokaždé vypadá jinak, jakoby bylo napsané i jinou rukou. (necisty)

Reklama

Reklama