Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wayne (Robert Redford) a Eileen (Helen Mirren) Hayesovi prožívají pravý americký sen. Vychovali dvě děti a od základů vybudovali úspěšnou společnost. Na své úspěšné životní pouti ale museli mnohé obětovat. Když ve všech ohledech průměrný gauner Arnold Mack (Willem Dafoe) Waynea unese a požaduje za něj výkupné, obrátí se život celé rodiny vzhůru nohama. Zatímco Wayne vede nejdůležitější jednání svého života, snaží se Eileen ve spolupráci s agenty FBI zajistit jeho záchranu. Zatímco oba manželé bojují o Wayneův život, jejich vztah prochází zásadní zkouškou, která bude oběma velmi prospěšná. Pokud ji Wayne přežije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

genetique 

všechny recenze uživatele

Žiadny bezduchý výkrik do tmy sa nekonal. Naopak, tento komorný thriller so zameraním na dramatickú líniu ma prekvapil. Na začiatku som sa pripravil na pomalé tempo, no pribúdaním minút som sa ho až do konca nedočkal. Prepínanie medzi scénami s únoscom a súčasne prebiehajúcou domácou drámou začne byť po čase monotónne a záver mohol byť pestrejší, no inak sa nemám na čo sťažovať. Primitívna zápletka, no vypointovaná je celkom slušne, herci to zvládli na výbornú a pár jemných zvratov len pozdvihuje dojem z tohto nezávislý dojem budiaceho snímku. Analýza psychológie postáv kolísala, zväčša však ku kladnejším hodnotám, v scenári však bola určite nulová a na danej úrovni je určite len vďaka hercom. Rád by som si niečo podobné pozrel na vyššej úrovni. A Dafoe by nemusel chýbať. 75%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní obsazení, tuctový scénář, rutinérská režie. Výsledek? Promarněná příležitost. To co Únos posouvá k alespoň mírně nadprůměrnému zážitku je především Helen Mirren. Je až neuvěřitelné do jakých poloh je schopna svým tichým výkonem rozehrát svou jednorozměrně napsanou postavu. Naopak Dafoe s Redfordem jsou takový nijací. Kdo vydrží místy poněkud nezáživný průběh, tak nakonec zjistí, že scénář není zase až tak tuctový jak se zpočátku zdálo. Přesto tento film pustíte z hlavy ještě před doběhnutím závěrečných titulků. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Redford již toto nemá zapotřebí, nicméně jeho kreace byznysmana stojí za povšimnutí minimálně stejně, jako role záhadného únosce v podání Willema Dafoea. Únos je dějově velice jednoduchý, s přímočarou dějovou narací a minimalistickou hudbou. V jeho jednoduchém poselství a střídmých dialozích se však ukrývá poměrně solidní a hmatatelná hloubka a rozhodně se nejedná o zbytečný produkt patřící do starého železa. Nesmírně zajímavá je střihová skladba, díky které je děj i přes svou řídkost relativně chytlavý a nejasný. Podobný styl byl vidět například ve 21 Gramech, i když tam to bylo o dost markantnější. Redford stále in. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Scénář za moc nestojí, ono šokovat je snadné, ale ne vždy to funguje (myslím ten konec), docela to třeba fungovalo v Miluj bližního svého, ten film měl kostru a jeho konec vám potom v paměti utkvěl...tady to vzejde úplně naprázdno, naprosto zbytečný film, který akorát promrhal energii, čas a talent takovým osobnostem jakými jsou Redfort a Dafoe ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem sehnal v klubu českých turistů. Vášnivý turista Willem Dafoe si na jeden výlet unese jako rukojmího Roberta Redforda. Během jejich společného výletu se dozvíme proč to udělal a co na tenhle výlet říká Redfordova rodina. Robert Redford a Willem Dafoe zahráli své role velmi dobře. Ovšem celkově zůstalo jenom u jednoho únosu. Mně film neunesl . ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v okolí Asheville v Severní Karolíně. (Terva)
  • Jedním z čísel uvedených v horní části výkupného je 814-949-9207. Jedná o číslo faxu do Lakemont parku v Altooně v Pennsylvánii. (Kritiq)
  • Film je volně inspirován skutečným únosem Gerrita Jana Heijna, který se odehrál v Nizozemsku roku 1988. (Terva)

Reklama

Reklama