Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie Ondřeje Trojana s Ivanem Trojanem v roli Bouráka, věčného frajera, kterému teče do baráku i do života a rodina už ho má plný zuby. Ale i srdce. Příběh se odehrává ve Šlukdorfu, imaginárním městě na severu Čech, kde po revoluci zavřeli všechny fabriky a místo nich se vyrojily nonstop herny, kasina a šlapky. V  jednom z těch nonstopů s automaty pro zoufalce pracuje i Kamila, osmnáctka, která už má života ve městě, kde chcípnul pes, plné zuby. A ještě víc ji štve vlastní rodina. Odevzdaná matka a otec, který kšeftuje s vraky aut a říká si BOURÁK. Zastydlý puberťák s otřískaným růžovým Cadillacem, který chodí trsat rock and roll s holkou, co vypadá jako ze starého amerického katalogu na podprdy. A navíc jí za matkou pálí šéf, gangster místního formátu, kterému evidentně přeskočilo. Tak Kamile dojde, že musí zasáhnout a donutit mámu konečně šlápnout tátovi na ty jeho špičatý perka! Nebo všechno poletí do luftu. Komedie  o tom, co všechno může způsobit jedna letní bouřka, jedna městská vyhláška, sada golfových holí, rock and roll a jedna hodně naštvaná dcera! Možná, že se zasmějete a jestli na to máte žaludek, třeba si i zatancujete. (T.H.A. - Total Helpart)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (300)

InJo 

všechny recenze uživatele

Nesourodý blábol, který neví, čím chce vlastně být, takže ve výsledku není ničím a nefunguje v žádné své rovině (rodinná komedie, černá sociální komedie, nostalgická romance). Učebnicový doklad toho, že když nemáte pevné základy, nemůžete vystavět stabilní a smysluplné (zdejší wtf faktor je hodně vysoký) dílo. Je mi to dost líto, protože několik tvůrců filmu mám jinak v oblibě. 30 % ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Když si u filmu mnohokrát řeknu, že si dovedu představit, že tohleto mohlo být vtipné, většinou je pod dílem podepsán špatný režisér. Takže: opravdu tento film natočil Ondřej Trojan? Nejsou tu žádné postavy, jen řada karikatur, ale zábavný mi připadal jen chvíli Jirka Macháček na golfu (než z něho scénář udělal úplného idiota, aniž by to působilo vtipně). Smysl tu nedává skoro nic, včetně kapely Matěje Rupperta. Snad jen Kamila v podání Veroniky Markové relativně působí lidsky. Skoro všechno špatně, a ještě to trvá skoro dvě hodiny (30%). ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

No vlastně mi to přišlo jako zajímavá žánrovka. kdybych chtěl bejt hnusnej, samozřejmě můžu popsat 10 000 znaků na téma jak tam nefunguje tempo, trapnos t a topornost herců, wtf tlustej Elvis , nesmyslnost neexistující zápletky .. no vlastě :-) Ale asi jsme prostě vděčný, že občas může být český film i něco jiného než oslava chcípáctví a babrání se v komunismu nebo válkách. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Průšvih bratří Trojanů epického rozměru. Bourák je natolik bizarní film, že nemá moc obdoby. První polovina ještě vypadá docela příčetně a pro Jarchovského typicky epizodicky, nicméně rozehrává docela zajímavé minipříběhy, jenže v momentě, kdy se tu zjeví duch Elvise v podání samotného režiséra, se snímek stává dadaistickou přehlídkou nonsensů, která absolutně nedává smysl a postrádá elementární logiku. Scénář nenabízí nic jiného než nesympatické a zlé postavy, které neprochází žádnou proměnou, chovají se tak, jak potřebuje scenárista a ani humoru tu divák moc nenajde. Celková stylizace se také úplně nepovedla, protože opravdu drsná a zrychlená akce se sem vůbec nehodí a jakési bezčasí v kombinaci s jinak velmi slušnou výpravou a kostýmy z padesátých let působí vskutku nepatřičně. Obsazení je sice solidní, leč většina herců nemá moc co hrát a musí pronášet repliky, které patří k těm laciným a prvoplánovým. Jedna hvězdička patří opravdu jen výborné původní hudbě, několika málo spíše vizuálním vtipům, Ivanu Trojanovi v hlavní roli a sympatické Veronice Markové, kteří zachraňují, co se dá, ale na víc to bohužel nestačí. Na své tvůrce je Bourák opravdu dost špatný film, z něhož je jednomu smutno. 30 % ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Scenár je otras a kamera v niektorých situáciách totálne amatérska, zábery ako by sa točilo ešte v tridsiatych rokoch, normálne vidieť, že je niečo točené v štúdiu, hoci postavy sú akože v exteriéri. Herecké pavýkony sa nedá ani komentovať. Keď si človek spomenie, že títo „umelci“ otŕčajú ruku a chcú, aby im štát platil, lebo chudáci nemajú prácu, asi by si mali uvedomiť, že: 1. nie sú umelci 2. sú úplne postrádateľní 3. bez ich profesie spoločnosť bez problémov prežije 4. vo všeľudovom hlasovaní o tom, či im má byť vyplatená štátna podpora by im zamrzol úsmev na tvári a odrazu by ten pocit, že sú celebrity, veľmi rýchlo zmizol. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Film se natáčel od 26. května do 6. června a pak od 2. září do 16. října 2019 převážně ve Varnsdorfu, Rumburku, Šluknově, Krásné Lípě a blízkém okolí. (bianci)
  • „Na pět minut tanečních scén ve filmu jsem se učil tancovat půl roku,“ prohlásil herec Ivan Trojan. (Duoscop)

Reklama

Reklama