Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie Ondřeje Trojana s Ivanem Trojanem v roli Bouráka, věčného frajera, kterému teče do baráku i do života a rodina už ho má plný zuby. Ale i srdce. Příběh se odehrává ve Šlukdorfu, imaginárním městě na severu Čech, kde po revoluci zavřeli všechny fabriky a místo nich se vyrojily nonstop herny, kasina a šlapky. V  jednom z těch nonstopů s automaty pro zoufalce pracuje i Kamila, osmnáctka, která už má života ve městě, kde chcípnul pes, plné zuby. A ještě víc ji štve vlastní rodina. Odevzdaná matka a otec, který kšeftuje s vraky aut a říká si BOURÁK. Zastydlý puberťák s otřískaným růžovým Cadillacem, který chodí trsat rock and roll s holkou, co vypadá jako ze starého amerického katalogu na podprdy. A navíc jí za matkou pálí šéf, gangster místního formátu, kterému evidentně přeskočilo. Tak Kamile dojde, že musí zasáhnout a donutit mámu konečně šlápnout tátovi na ty jeho špičatý perka! Nebo všechno poletí do luftu. Komedie  o tom, co všechno může způsobit jedna letní bouřka, jedna městská vyhláška, sada golfových holí, rock and roll a jedna hodně naštvaná dcera! Možná, že se zasmějete a jestli na to máte žaludek, třeba si i zatancujete. (T.H.A. - Total Helpart)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (299)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Jen na Trojanovi, ani Trojanech (a Macháčkovi), očividně slušnou komedii nepostavíš. Jako pár světlých momentů to má, ale jinak jsem měl místy pocit, že jde o nějakou Troškovinu, nedejbože Magnuskovinu. Není to ani život člověka, ani sociální kritika v hořké komedii. Je to spíš smutné pousmání nad sestupnou tendencí české "komedie" s pár slušnými a zbytkem příšerných hereckých výkonů. Alespoň ten happyend je milý, jak z pohádky. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Schválně jsem si to počítal, a letos jsem dal zatím 32 odpadů. Ale upřímně Bourák by v pomyslném žebříčku atakoval minimálně první trojku. Scénář je regulérně jeden z nejhorších, co jsem viděl. Nedává to sebemenší smysl a nemá to ani špetku nějakého vtipu. Je to jen dlouhé, nudné, a často i trapné, včetně Trojana. ()

Reklama

bari68 odpad!

všechny recenze uživatele

?????... Nie, toto som vážne nepochopil. K českým filmom nebývam zvyčajne prehnane kritický, ale tady keď som sa rozhodoval medzi odpadom a 1*, dal som hodnotenie aké som dal. Tady vážne neviete, či sa film snažil natočiť nové ,,Šakalí léta,, Tarantinovské pojatie, či len trumfovať Troškove skvosty. Pred zhliadnutím som neveril tomuto hodnoteniu (35 %), ale teraz už nepochybujem. Nevkus, trapas, ubohosť. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný fanda Ondřeje Trojana, ale jako režiséra jsem ho mezi těmi současnými českými považoval jako jednoho z těch lepších (ačkoli skoro na hraně a nutno říct, že téhle laťky není zrovna těžké dosáhnout), ale tady fakt nechápu, co vyváděl. Nebo se už vytočil a jak píše jeden můj oblíbený uživatel, skončí jako Michálek. Možná by si měl dát svoji klasickou několikaletou pauzu, aby z toho bylo aspoň něco, ale nemá smysl se v tom pitvat, protože Bourák už vznikl a je to průser jak sviňa. Je to film, co se snaží být tak třeskutě (absurdně) vtipný, až je ve finále jenom trapný (třeba sám režisér hrající Elvise... a těch špatných scén je víc) a co se snaží být tak děsně cool, až je v tomhle ještě trapnější než ten humor. Něco jako děj tady neexistuje (což je u nových českých filmů věc naprosto běžná) a i když to sice jde z bodu A do bodu B, tak jakoukoli šanci mě upoutat stejně zabily neskutečně otravné a nesympatické nebo nezajímavé postavy - a to si s nimi člověk protrpí dvě hodiny! Špatné jsou i herecké výkony, dokonce i u některých herců, u kterých by to člověk zrovna nečekal. Mohl bych to rozpitvávat ještě víc, ale takhle už to podle mě stačí. Těm, co to čtete stačí snad jen říct, že je to další hřebíček do rakve s názvem "česká komedie". Bourák skončil jako propadák a to naprosto oprávněně - a upřímně, tušil jsem to už od té chvíle, kdy jsem se o tom filmu dozvěděl poprvé. Hvězdičku dávám snad jen za kameru, protože jinak zde nemám co kladně hodnotit. 1* ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

KDyž se podíváš na všecky filmy, který O.Trojan natočil, je to jedna pecka za druhou. Nedělá jich tolik, je vidět, že si to hodně promejšlí. U mě zatím vede Občanský průkaz, kterej mě perfektně vtáhnul do totáče. A tak sem si říkal, že přece takovejhle rejža nemůže natočit brak, kterej je takle strašně špatně hodnocenej. Je mi jasný, kvůli čemu to hodnocení je. Kvůli tý potřeštěnosti a odvázanosti. Na mě to udělalo dobrej dojem. Sice nejsem uplnej příznivce komedií, natož pak bláznivejch, ale díky super hudbě a hercům je to paráda. Dějově je to taky celkem nápaditý, hlavně teda vyšinutej zabiják Macháček je fakt skvělej :o). Adam Krofián z hradeckých The Atavists si tam pěkně zahrál s hudební smetánkou v čele s Ruprtem :o). Hodnotím rozhodně kladně a jdu tím pádem proti proudu... ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Bourák (Ivan Trojan) si dává dohromady vůz Ford Ka. Jedná se o nejmenší auto v modelové řadě automobilky Ford z roku 1996, vyrábí se ve třetí generaci dodnes. (sator)
  • Film se natáčel od 26. května do 6. června a pak od 2. září do 16. října 2019 převážně ve Varnsdorfu, Rumburku, Šluknově, Krásné Lípě a blízkém okolí. (bianci)

Reklama

Reklama