Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie Ondřeje Trojana s Ivanem Trojanem v roli Bouráka, věčného frajera, kterému teče do baráku i do života a rodina už ho má plný zuby. Ale i srdce. Příběh se odehrává ve Šlukdorfu, imaginárním městě na severu Čech, kde po revoluci zavřeli všechny fabriky a místo nich se vyrojily nonstop herny, kasina a šlapky. V  jednom z těch nonstopů s automaty pro zoufalce pracuje i Kamila, osmnáctka, která už má života ve městě, kde chcípnul pes, plné zuby. A ještě víc ji štve vlastní rodina. Odevzdaná matka a otec, který kšeftuje s vraky aut a říká si BOURÁK. Zastydlý puberťák s otřískaným růžovým Cadillacem, který chodí trsat rock and roll s holkou, co vypadá jako ze starého amerického katalogu na podprdy. A navíc jí za matkou pálí šéf, gangster místního formátu, kterému evidentně přeskočilo. Tak Kamile dojde, že musí zasáhnout a donutit mámu konečně šlápnout tátovi na ty jeho špičatý perka! Nebo všechno poletí do luftu. Komedie  o tom, co všechno může způsobit jedna letní bouřka, jedna městská vyhláška, sada golfových holí, rock and roll a jedna hodně naštvaná dcera! Možná, že se zasmějete a jestli na to máte žaludek, třeba si i zatancujete. (T.H.A. - Total Helpart)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (299)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Když jsem se teď milosrdně rozhodl pro tu jednu hvězdičku, připadal jsem si jako Amon Goeth v podání Ralpha Fiennese v Schindlerově seznamu; mohl jsem sice film klidně zodpadovat, ale z rozmaru jsem se ho rozhodl ušetřit. Kdyby mi ještě včera někdo řekl, jak mě zklame film Ondřeje Trojana, nevěřil bych mu. Tohle byl ale záhul. Komedie bez humoru, logika na dovolené, spousta namachrovaných pozérů, a ani jedna sympatická postava. A aby toho nebylo málo, Elvis se po smrti naučil česky, což mi ale paradoxně přineslo jediný vtipný moment, když Ivan Trojan použil v rozhovoru s ním anglickou větu. Věru, byla to velká bída, Petr Jarchovský už by se na to měl radši vykašlat. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film s úžasným soundtrackem, na jeho ostatních složkách ale už bohužel těžko hledat nějaká pozitiva. Místy mi ten dějový bizar snad přišel i docela zábavný, ale jinak mě to dost minulo a v podstatě jsem nepochopil, o co tam vlastně šlo, a pravděpodobně velmi rychle se mi to celé vykouří z hlavy. Trochu mi taky přišlo, že to vykrádá poetiku Kaurismäkiho filmů, s jeho lůzrovskými hrdiny a podobným stylem hudby, a tato nepůvodnost mi je silně protivná, ale možná se pletu a žádná inspirace tohoto druhu tam nebyla. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pokud přežijete první hodinu a nevadí vám Mazaný Filip, zbytek se vám asi bude líbit. Jenomže k té komixové stylisticky moc povedené nadsázce se tvůrci propracovávají zoufale špatně. Konec je velká paráda, začátek je velkej průser. A teď si vyberte. Doby, kdy Petr Jarchovský psal skvělé scénáře, jsou už bohužel pryč. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi pravděpodobně měl být Bourák černou komedií sklepáckého stylu,ale někde na trase nápad-realizace-výsledek se muselo stát něco strašlivého a výsledkem je tenhle divně zlomyslný film,který působí jako by ho točil Lynch podle scénáře Zdeňka Trošky (a nebo obráceně).Přiznávám však,že jsem se jednou zasmál a to na českou "komedii" není zase úplně špatný výsledek.Největším kladem je pak každopádně hudba Romana Holého,která je velmi dobrá...40% ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejpřeceňovanější herec současnosti Trojan v další zběsilé a nesympatické roli.Trojan je ,možná skvělý ve vážných rolích ( Ve stínu), ale komik z něj nikdy nebude a je ostuda všech režisérů, že ho z něj chtějí udělat.To jeho přehrávání je prostě otřesné. Tenhle film je jen další odpad.Je smutné, na jaké dno za posledních 20 let naše vyspělá kinematografie spadla.Vůbec nechápu, pro jaké publikum je tento film určen.Pro mě to tedy rozhodně není. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • „Na pět minut tanečních scén ve filmu jsem se učil tancovat půl roku,“ prohlásil herec Ivan Trojan. (Duoscop)
  • Film se natáčel od 26. května do 6. června a pak od 2. září do 16. října 2019 převážně ve Varnsdorfu, Rumburku, Šluknově, Krásné Lípě a blízkém okolí. (bianci)
  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 10 milionů korun. (SONY_)

Reklama

Reklama