Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitch McDeere, mladý právník, vstupuje do firmy kde ho má čekat slibná kariéra. Jenže brzy jsou jeho dva společníci zavražděni. Případ začne vyšetřovat FBI a Mitchův dosavadní hladký život se rázem změní. Může si vybrat:  buď bude pracovat pro FBI, nebo zůstane ve firmě. Ať si však zvolí kteroukoli z těchto možností, jeho život už nikdy nebude takový, jaký býval – a on to ví. A také ví, že jediným řešením bude vymyslet si třetí možnost, vlastní plán… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I'M A FEDERAL AGENT, YOU KNOW WHAT THAT MEANS YOU LOW-LIFE MOTHER FUCKER? YOU GOT NO RIGHTS, YOUR LIFE IS MINE!" -------- Filmov o právnikoch nie je nikdy dosť, navyše tých lepších už vôbec. Počas prvej polhodiny som mal chuť povedať, že to bude jeden z najlepších, avšak ako minúty ubiehali, mal som skôr pocit, že ešte aj Pakulov Pelican Brief bol lepší. Na Filadelfiu a Diablovho Advokáta sa Firma nechytá ani omylom. Film sa samozrejme nemohol zaobísť bez klasicky patetickej manželky, ktorá dostáva silnejší hysák pri nevere, ako pri zistení informácie, že ona a jej muž sú v ohrození života. Aké typické! Nikdy ma toto zmýšľanie neprestáva udivovať. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek s mladým Cruisem. Ten jako nadějný mladý právník nastoupí do firmy, která je hodně zvláštní. Je kolem ní mnoho záhad a vše jde jak po másle. Po čase zjistí, že je to jen zastíračka pro mafiánskou organizaci a on neví, jak ven. Cestu mu sice ukáže FBI, ale ani u nich to není zadarmo. Snaží se tedy kličkovat jak jen to jde, aby z toho i se svou rodinou vyšel ve zdraví. Ze začátku je trochu pomalejší tempo, ale konec stojí za to. Najdeme tu i více známých herců. "Firma to zařídí." ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z najlepších filmov na danú tému. Pamätám si, že som ho počas môjho dospievania videl niekoľko krát a vždy ma bavil. Teraz som sa k nemu po dlhom čase vrátil a funguje stále rovnako. Rovnako funkčné ako knižka. Mám pocit, že 90 roky ukazovali množstvo Cruisovho potenciálu. Ten si pomaličky razil cestu do prvej ligy a skúšal si maličké filmy u veľkých režisérov, ktoré mu dláždili cestu k tomu, v čom je dnes najlepší. Ten film má aj dnes funkčné napätie, skvelú atmosféru a uveriteľné dejové zvraty. A je srdcovkou. Kvôli tomuto som bol svojho času zamilovaný do žien typu Jeanne Tripplehorn. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Vyjma stopáže nemám vůbec nic, co by se dalo vytknout, protože Grisham opět nezklamal a režie a herci zvládli svoje úlohy taktéž skvěle. Příběh to byl bezvadně načrtnutý, mnohovrstevný a zajímavý, takže mě nakonec vážně mrzí těch dvě a půl hodiny času, protože bez nějakých třiceti přebytečných minut by to byla špička. 75% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sydney Pollack stvoril i lepšie diela. Vo Firme sa mi páči narážka na karierizmus istých elít a aká krehká je istota zabezpečenia. Človek vo veľkej korporácii sa stáva len nástrojom a znamená len toľko, koľko sa dá z neho ešte vyťažiť. Taktiež chválim šikovný scenár. Na rozuzlenie zápletky sa tu však čaká príliš dlho, tá stopáž bola nadmerná. Ide o dobrú právnickú drámu, ale nestala sa pre mňa nezabudnuteľnou. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (13)

  • Film len za 23 dní priniesol do pokladníc v USA 100 miliónov dolárov. (pravo)
  • Veta "They don't run me, and you don't run me (Nedobehnú ma a ty ma nedobehneš)", ktorú povedal Mitch, sa spomína tiež vo filme Thief z roku 1981, kde ju hovorí Frank (James Caan) za podobných okolností. (pravo)

Související novinky

Zemřel scenárista Robert Towne

Zemřel scenárista Robert Towne

03.07.2024

Přichází smutné zprávy z Kalifornie. Ve věku devětaosmdesáti let odešla legenda mezi hollywoodskými tvůrci a držitel Oscara i Zlatého glóbu za legendární snímek Čínská čtvrť, scenárista Robert Towne.… (více)

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno