Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mitch McDeere, mladý právník, vstupuje do firmy kde ho má čekat slibná kariéra. Jenže brzy jsou jeho dva společníci zavražděni. Případ začne vyšetřovat FBI a Mitchův dosavadní hladký život se rázem změní. Může si vybrat:  buď bude pracovat pro FBI, nebo zůstane ve firmě. Ať si však zvolí kteroukoli z těchto možností, jeho život už nikdy nebude takový, jaký býval – a on to ví. A také ví, že jediným řešením bude vymyslet si třetí možnost, vlastní plán… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

Faidra 

všechny recenze uživatele

"První věc, kterou musíme udělat, je pobít všechny právníky." William Shakespeare, Jindřich VI. Chvályhodné, že si to neblaze proslulé firmy Gene a spol. vzaly tolik k srdci, méně chvályhodné, že to nevztáhli i na sebe a neušetřili mi tak dvě a půl hodiny života. Ale kdybych někdy něco vyvedla, vím, kam se mám s důvěrou obrátit. Na druhý bok. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Aby nedošlo k mýlce - nemám nic proti čtení Grishama. Nicméně je dobré vědět, že byste se zesměšnili, pokud byste jeho knihy vychválili ve společnosti lidí v literatuře orientovaných. Grisham není velký spisovatel, nepíše uměleckou prózu, nýbrž pracuje podle šablony dobře spočítané na vysoké prodeje. Nikdy nenapíše nic co by čtenáře namáhalo či zpochybňovalo jejich představy. --- Proč to říkám? Protože ani v nejmenším nepochybuji, že Pollack toto dobře ví. Jestliže si zvolí takovou předlohu, rozhodně nejde o nějakou uměleckou inspiraci. Je to čistě obchodní počin. Nenazývejme to uměním. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"I'M A FEDERAL AGENT, YOU KNOW WHAT THAT MEANS YOU LOW-LIFE MOTHER FUCKER? YOU GOT NO RIGHTS, YOUR LIFE IS MINE!" -------- Filmov o právnikoch nie je nikdy dosť, navyše tých lepších už vôbec. Počas prvej polhodiny som mal chuť povedať, že to bude jeden z najlepších, avšak ako minúty ubiehali, mal som skôr pocit, že ešte aj Pakulov Pelican Brief bol lepší. Na Filadelfiu a Diablovho Advokáta sa Firma nechytá ani omylom. Film sa samozrejme nemohol zaobísť bez klasicky patetickej manželky, ktorá dostáva silnejší hysák pri nevere, ako pri zistení informácie, že ona a jej muž sú v ohrození života. Aké typické! Nikdy ma toto zmýšľanie neprestáva udivovať. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Typický Pollack. Vynikajúci herci, špičkovo odvedená režisérska práca, pútavý rozprávačský štýl... No ten námet a scenár určite nie je moja krvná skupina. Vlastne ide o taký prototyp niečoho, čomu sa venuje veľa iných, mne nič nehovoriacich filmov z prostredia práva alebo politiky (v tomto je majster Clúnyj), dokonca i béčkového razenia. No Pollack z tohto pre mňa šedivého a málo zaujímavého námetu dokázal vykresať diamant. Lepší priemer. 65/100 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek s mladým Cruisem. Ten jako nadějný mladý právník nastoupí do firmy, která je hodně zvláštní. Je kolem ní mnoho záhad a vše jde jak po másle. Po čase zjistí, že je to jen zastíračka pro mafiánskou organizaci a on neví, jak ven. Cestu mu sice ukáže FBI, ale ani u nich to není zadarmo. Snaží se tedy kličkovat jak jen to jde, aby z toho i se svou rodinou vyšel ve zdraví. Ze začátku je trochu pomalejší tempo, ale konec stojí za to. Najdeme tu i více známých herců. "Firma to zařídí." ()

Galerie (73)

Zajímavosti (13)

  • Film len za 23 dní priniesol do pokladníc v USA 100 miliónov dolárov. (pravo)

Související novinky

Zemřel scenárista Robert Towne

Zemřel scenárista Robert Towne

včera

Přichází smutné zprávy z Kalifornie. Ve věku devětaosmdesáti let odešla legenda mezi hollywoodskými tvůrci a držitel Oscara i Zlatého glóbu za legendární snímek Čínská čtvrť, scenárista Robert Towne.… (více)

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Reklama

Reklama