Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový thriller ze současnosti od režiséra Sametových vrahů je příběhem policisty protikorupčního útvaru Tomáše Krásy, pro kterého není idea právního státu jen frází. Dvoudílný televizní film, který byl inspirován románem Václava Lásky, vychází z několika konkrétních kriminálních kauz, které nejsou dodnes právně dořešeny a jejichž pozadí je mnoha občanům neznámé. Míra drzosti jejich aktérů je úměrná výši zisku, ve filmu stejně jako ve skutečnosti. Odvážný policista a sebevědomá novinářka mají v rukou silné karty v podobě velmi podezřelé smlouvy a několika fotografií nezvyklé sestavy hráčů golfu kdesi v Jižní Africe. Proti nim ale stojí falešní hráči, rozhodnutí udělat cokoliv pro miliardovou výhru. Sledování a odposlechy jsou jen střípkem v mozaice jejich hráčské strategie. Je to jako v životě, kde není jisté, kdo koho sleduje a proč. Režisér J. Svoboda obsadil do hlavní role svého filmu R. Krajča, který se před časem vzdal filmového herectví a několik let nabídky na role ve filmu nepřijímal. Jeho partnerku v boji s korupcí hraje A. Fixová a v dalších, neméně výrazných a významných rolích se můžeme těšit kupříkladu na O. Vetchého, M. Donutila, T. Töpfera a řadu dalších hereckých osobností. Hlavním kameramanem filmu je V. Smutný. (Česká televize)

(více)

Recenze (147)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

jsem zmatená,nějak  v tom postrádám "umělce" kteří se angažují na všelijakých demonstracích.Nechápu rozdělení do dvou částí.Dosti času zabraly úvodní a závěrečné titulky. A ke scénáři: poměrně opatrný.Ale nedivme se .Pokud jde o politiku ,např kauzy Babiš, je jasno za pár dnů ,jak jde o šílené prachy : např alá Union banka ,není hotovo ani za desetiletí..tenhle nový systém stojí na desítkách zmizelých ,stovkách mrtvých desetitisících okradených v exekucích atd atd...Kdyby se mělo točit případ od případu, byla by to turecká telenovela. Jinak dobrá, ale až příliš dramatická hudba ,ale líbila se mi. Režisér měl trochu víc tlačit na herce,kteří byli ve vedlejších rolích.Chovali se jako kovbojové někde v prérijním městečku. Jsme machové.kdo je víc. Celkově hodnotím jako lépe zdařilé.Volba  hlavního hrdiny Krajča byla dobrá.On je jako chameleon..Roli si střihl s lehkostí vlastní sám sobě. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Na tuto televizní krimi jsem byla fuck zvědavá...No a rozhodně nejsem zklamaná ba naopak ...Po dlouhé době příběh který je na motivy skutečných událostí a je natočen bravurně Jiřím Svobodou (Sametoví vrazi)...Sqělý scénář, dobrá gradace a pokud se člověk zajímá o politiku, tak naprosto přesně ví, vo co go...A o tom to je...Jsem znechucená z ukázky toho, jak dnes funguje Velký bratr...Jestli si někdo za komančů myslel, že STB je hrozná ( a to byla), tak dnes sleduje každý každého... " To jen policajti si myslí, že je nemůže nikdo odposlouchávat"...Dokonale to ukázalo ten hnus který funguje v každé zemi...Ovšem je dobře když o tom nic nevíme a tzv "nevidíme za oponu", protože v opačném případě by to málokdo rozchodil...Za mě 98% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

To, že ČT točí poslední dobou hodně solidní kriminálky, už vím delší dobu, ale že natočí takhle uvěřitelný, chytlavý a paranoidní politicko-konspirační thriller, to teda docela čumím. Je to napínavé, dobře zahrané, místy možná trochu natahované a hlavně kvůli nedostatku informací zejména v první půli trochu nepřehledné. Což asi k tématu patří, protože ani sám Krása povětšinou přesně netušil, proti čemu vůbec stojí. Svoboda natočil dost uvědomělý a pro ČT i dost odvážný film, kde úvodní věta, že "podobnost se skutečnými osobami je čistě náhodná" působí spíše jako sarkasmus. Škoda předvídatelného konce, který byl k vidění u podobných snímků ČT už několikrát, takže už vůbec nepřekvapí. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"...protože jste se připletli do profesí, ze kterých je vidět za jeviště... kdybyste zůstali sedět v hledišti, možná jste mohli jen nadávat na, jak pitomou frašku jste si koupili lístky..." Nadstandardní tento snímek není, ale je tam jistě spousta pravdivých "frází" a vůbec, člověku se chce z vysoké politiky zvracet! "Jsou jen dvě možnosti, buďto jsi jejich člověk nebo letíš z kola ven!" ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Zatím super, přesně tak si tenhle organizovanej bordel představuju. Top scéna:Donutil v parku a ta ochranka, to jsem chcal smíchy, za to musím hvězdu sundat.Druhý díl:Sundavám další hvězdu, tentokrát za Vetchýho, který už nikdy nepřekročí stín Luňáka.Když je jako rozčílený, přehrává tak otřesně, že u nevěřím ani slovo.Čekal jsem, kdy Krajčovi řekne:Ohrozil jsi kariéru mnohých z nás.... ()

Galerie (65)

Zajímavosti (9)

  • „Natáčení pro mě bylo zajímavé v tom, že pan režisér Svoboda neustále přicházel se změněným scénářem. Povědomí o postavě, kterou si vymodelujete v hlavě dopředu, tak v přímém přenosu neustále padalo. Moje postava se totiž zničehonic chovala úplně jinak. Bylo to náročné, ale inspirativní. Najednou jsem byla nucena nepřemýšlet o postavě jako celku, ale spíš situačně,“ prohlásila o své roli Anna Fixová. (Duoscop)
  • „Kromě reflexe kriminálního a policejního prostředí bych filmem rád přiblížil divákovi psychosociální změny, které představuje neomezená možnost vhledu do našeho soukromí prostřednictvím stále dokonalejších elektronických prostředků. Současné systémy sledování a odposlechu jsou velmi dokonalé, vejdou se do kufříku a lze je v zahraničí zakoupit za asi 20 až 70 milionů korun. V České republice se pohybuje asi deset těchto přístrojů, jejichž vlastníky nejsou policisté,“ řekl režisér Jiří Svoboda. (SONY_)

Reklama

Reklama