Reklama

Reklama

Ulice strachu – 1. část: 1994

  • USA Fear Street Part 1: 1994 (více)
Trailer 2

VOD (1)

Po sérii brutálních vražd se dospívající dívka a její přátelé postaví zlu, které jejich nechvalně proslulé město dusí už celá staletí. Vítejte v Shadyside. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (234)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohoto projektu si na Netflixu nešlo nevšimnout. Trilogie Ulice strachu s čarodějnickou tématikou? Sem s ní! První část odehrávající se v roce 1994 má u mě obrovský plus s výběrem dobové hudby - Radiohead, Prodigy, Nine Inch Nails, Portishead nebo Iron Maiden? Sakra, proč ne. Horší už je to s prostředím, které se z 90ti procent času odehrává ve tmě a navíc si až moc hraje na takový drsnější Stranger Things s takovou trošku přísnější slasher atmosférou. O čarodějnici se toho také moc nedozvíte, ale ihned Vám je jasné, že bez dalších dílů se orientovat nebudete. Závěr je parádně brutální a i když je první díl trošičku slabší tříhvězda, nenechal jsem na sebe druhej díl dlouho čekat. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

V 90. letech byly knihy R. L. Stinea ideální volbou pro každého pubescenta. Vycházely postupně v různých edicích Tichá hrůza, Stopy hrůzy nebo Husí kůže, dnes už jejich popularita uvadla, ale vzpomínky zůstaly. Jeho cyklus ze shadysidské Fear Street dominoval Stopám hrůzy po mnoho let. Byla to vždycky sázka na jistotu, mix hororu z americké střední s autentickýma postavama, které budily respekt hlavně u mladších čtenářů. A Netflixu se sice nepodařila věrná adaptace trilogie Zrada - Tajemství - Požár, v jakou jsem doufala, ale v této filmové trilogii nabídli mnohem víc. Ucelenou poctu těm nejlepším motivům z Fear Street v novém příběhu. Všechna klišé fungují, teeni jsou napsaní skvěle, jednotlivé epochy krásně reagují na tehdejší trendy. Rok 1994 překvapí skvělým dramatem mezi Shadyside a konkurenčním Sunnyvale. Všechno šlape ve stylu pentalogie Scream. ()

Reklama

UhLee 

všechny recenze uživatele

(3,5/10). Tyhle typy horrorů nemám vyloženě nerad, ale taky je nevyhledávám. Očekával jsem asi něco trochu jiného. Bylo celkem jasné, že film nebude hrát na úplně vážnou notu, ale některé scény mi přišly opravdu komické. Třeba jsem vůbec nevěděl, že je to pocta starým klasikám. Na druhou stranu ta trilogie je docela sympatická. Jsem zvědavý s jakou kvalitou a zápletkou přijdou tvůrci příště. Jako návnada na další díly to funguje, ale kvalitní horor to rozhodně nebyl. Přišlo tam hodně nečekaných zvratů, které jsem fakt nečekal, ale jinak docela zívárna. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Politicky korektný snímok. Výraz, ktorý balzamuje už pomaly celú svetovú filmovú tvorbu. Výhliadky nemenné. Tá korektnosť, je tu ale aspoň zatienená nadpriemernou slasherovou zábavou, v podobe skvelého homage všetkých tých osemdesiatkových a deveťdesiatkových mäsiarčin. Na toto nemusíte byť len fanúšik, toto má kadenciu aj tendenciu pohltiť i nedotknutých žánrových panicov a panny orleánske. Časť prvá - výborné retro, ktoré nepôsobí ako zo sekáča. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Béčkovy detský horor kde scenár prekvitá tupotou (vie niekto kde majú postavy po celý čas rodičov ?) a klišé vidieť na každom kroku. Množstvo krvi ale veľmi málo skutočného napätia. Vizuálna podobnosť so Stranger things a pomrknutie po Vreskot sérii bolo tiež očividne a ku koncu som našiel aspoň pár momentov ktoré ma bavili.. Niekedy treba aj oddychové blbosti ale logické diery musia menej kričať. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (17)

  • Film mal pôvodne vyjsť do kín v júni 2020, kvôli pandémii COVID-19 sa premiéra presunula. Netflix však rýchlo prešiel k veci a už v auguste 2020 odkúpil práva na celú trilógiu. (Real Tom Hardy)
  • Na začátku 32. minuty, když Josh (Benjamin Flores Jr.) hraje videohru a během závěrečných titulků hraje píseň „More Human Than Human“ od skupiny White Zombie. (Dombzila)
  • Ve filmu zazní celkem 19x slovo „fuck“ v různých podobách. (noelcoward73)

Související novinky

Kyle MacLachlan a tajemný horor od A24

Kyle MacLachlan a tajemný horor od A24

26.07.2024

Oblíbený americký herec Kyle MacLachlan (Městečko Twin Peaks, Fallout) se opět ocitne uprostřed zlověstného maloměstského mystéria. Zahraje si totiž jednu z hlavních rolí v chystaném hororovém filmu… (více)

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

19.07.2022

Horor coby žánr bude zřejmě věčný. Zaprvé se dá ohnout do jakékoli podoby a zápletky, zadruhé je levný, a zatřetí si diváky vždycky najde. Ví to hollywoodská studia, a zjišťuje to už i Netflix, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama