Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je lepší být úspěšnou herečkou než neúspěšným hercem... Dnes už klasická převleková komedie Tootsie (1982) vychází z osvědčené premisy. Nezaměstnaný herec Michael Dorsey těžce shání i drobné role, a proto se rozhodne prorazit v ženském převleku. Dostane hlavní úlohu v populárním televizním seriálu, má úspěch, ale problémy „rozdvojené osobnosti“ ho dostávají do často neřešitelných situací. Tootsie stojí a padá s přesvědčivostí masky a hereckého výkonu Dustina Hoffmana. Známý americký herec tady dostal „nejlepší ženskou roli roku“, jak se výstižně vyjádřil jeden anglický recenzent v dobové kritice, a podává v ní obdivuhodný výkon. Tootsie je sice především špičkovým zábavným dílem, ale poskytuje i řadu velmi trefných postřehů z newyorského uměleckého světa a s nečekanou hloubkou se dotýká vztahů mezi pohlavími a mezi lidmi vůbec. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonala komedie, fakt bych necekal, ze takhle uz docela starej film bude tak perfektne sviznej a prakticky nepretrzite skvele vtipnej, ale ze spojeni Pollack a Hoffman se dalo cekat neco extra. Pribeh sice nijak neprekvapi a da se odhadnout prakticky od zacatku do konce, ale o to tu nejde, tady jde hlavne o naprosto dokonalyho Hoffmana a jeho problemy coby zenska, ke konci to sice spadne spis do romantiky, ale vetsinu casu to je fakt skvele vtipny. Navic tu jsou ve vedlejsich rolich paradni Murray a Gaynes. Fakt nevim, co bych filmu vytknul. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Ho Ho Ho Dustin je veliký herec, ale tohle je moc. Mě se film absolutně nezamlouval. Americká zbrklost ve střeštěných nápadech mě pomalu ani nenechala film dokoukat. Přišlo mi to nudné a blbé. Kdyby Huffman ve filmu nezneužil postavení toho, že je žena nevím čemu bych se smál. Tady je lepší. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Sydney Pollack vie velmi dobre ako natocit kultovy film /Jeremiah Johnson, Tri Dni Kondora ....../ a teraz v tomto filme Tootsie sa rozhodol natocit prezliekacsku komediu. A vybral si priam skvele : Dustin Hoffman je fakt cislo a vyborny herec, to po tomto filme viem naisto. Spolu s filmami ako Mrs Doubtfire a,Nekdo to rad horke je toto suverenne najlepsia prevlekova komedia. 95 % ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Keď som počul, že na Nový rok pôjde Tootsie, musel som ju rewatchnúť aspoň z archívu. A tak vezmem župan, natáčky a púšťam sa do žehlenia. Polovička ocenila môj záujem o domáce práce. Za odmenu mi nechala voľnú ruku pri výbere filmu. Som rád, že sa mi ho podarilo presadiť. Tak ako Dustin Hoffman a jeho Michael Dorsey, aj ja som ako žena mužnejší. Keď si doma zladíme menzes, možno si presadím aj Terminátora. Tie novšie časti som vôbec nevidel. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

"Mám strach, že se za to budeš smažit v pekle." "Já na peklo nevěřím, věřím jedině na nezaměstnanost." Inteligentní komedie vysoké úrovně (Dorothin coming out mě dohnal až k slzám smíchu), skvělí herci v hlavních i vedlejších rolích, k tomu osmdesátková hudba, zkrátka klasika, na kterou se vždy ráda podívám. Co se ale týče převlekové tematiky, "Mrs. Doubtfire" bude mému srdci vždycky bližší. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Dustin Hoffman si najal zkušeného poradce, transvestitní hvězdu Holly Woodlawa, který několik let před tím proslul jako jedna ze stars legendárního studia „Factory“ Andyho Warhola. [Zdroj: Premiere] (zdeny99)
  • Režisér Sydney Pollack sa počas natáčania tak často hádal s Dustinom Hoffmanom (Michael/Dorothy), že po tomto filme s ním odmietol spolupracovať. (Raccoon.city)
  • Ústřední melodie filmu "It might be You" se dostala do hitparád, nejprve do top 40 v USA a pak na první místo v US Adult Contemporary charts. (S.i.d.)

Reklama

Reklama