Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je lepší být úspěšnou herečkou než neúspěšným hercem... Dnes už klasická převleková komedie Tootsie (1982) vychází z osvědčené premisy. Nezaměstnaný herec Michael Dorsey těžce shání i drobné role, a proto se rozhodne prorazit v ženském převleku. Dostane hlavní úlohu v populárním televizním seriálu, má úspěch, ale problémy „rozdvojené osobnosti“ ho dostávají do často neřešitelných situací. Tootsie stojí a padá s přesvědčivostí masky a hereckého výkonu Dustina Hoffmana. Známý americký herec tady dostal „nejlepší ženskou roli roku“, jak se výstižně vyjádřil jeden anglický recenzent v dobové kritice, a podává v ní obdivuhodný výkon. Tootsie je sice především špičkovým zábavným dílem, ale poskytuje i řadu velmi trefných postřehů z newyorského uměleckého světa a s nečekanou hloubkou se dotýká vztahů mezi pohlavími a mezi lidmi vůbec. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Někdo to rád horké jsem sice neviděl, ale i tak si dovolím spolu s Tátou v sukni označit Tootsie za nejlepší převlíkací komedie všech dob. Dustin Hoffman se předvedl(a) tak jak nejlíp umí a díky němu pohár vtipu přetéká od úvodních až do závěrečných titulků. Inteligentní upřímná zábava a nepříliš romantiky činí z Tootsie velmi zdařilé dílo. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dustie Tootsie:) Když se Dustin rozhodl stát se hercem, jeho teta i spousta ostatních lidí mu říkala, že je malý, ošklivý Žid, s velkým nosem a že se nemůže nikdy stát slavným. Že není na herce dost hezký. No, co říkáte teď? Dustin je přesně ten typ, které filmová branže potřebuje jako sůl. Hezouni jsou nuda, ti nejvýraznější a nejzajímavější herci jsou často právě ti charismatičtí, avšak ze začátku pro většinu lidí herecky "nevhodní" a ne dost "hezcí." Dokud nepřijde zlomová role, kde se o něj konečně začnou zajímat jako o charakterního a fenomenálního herce, kde právě jeho "nehollywoodský" vzhled je to, co ho odlišuje a zároveň tak vyvyšuje nad spoustu těch kvalitních, ale mnohdy nepříliš výrazných herců. Dustin je pro mě geniální herec a líbí se mi i vzhledově. Jako ženská Tootsie nemá chybu a je naprosto k zulíbání:) Jeho slovní přestřelky s Billem Murrayem jsou zničující:) Tootsie je humorná, jiskřivá, našlapaná komedie, která má rychlé tempo a úžasný scénář. Go Dusty!:) ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zaručeně nejlepší převlíkací komedie, která kdy spatřila světlo světa. Dustin Hoffman je úžasný. Ukazuje, že je nejen obrovský sympaťák, ale že v sobě má obrovský kus hereckého génia. Na Tootsie se tak kdykoliv rád v televizi podívám. Tak dobrá tahle komedie je. A to i přesto, že je stará už tolik let. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 největších filmů všech dob časopisu Entertainment Weekly. Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jedna ze 140 nejlepších komedií - 140 Greatest Comedy Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Kdo by odolal hereckému koncertu Dustina Hoffmanna v roli Michaela / Dorothy, jeho spolubydlícího Billa Murraye, krásné Jessicy Langeové a kamarádky a smolařky Teri Garrové? Jedna z nejlepších komedií všech dob v bezchybné režii Sydneyho Pollacka! Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=FlXE1Yq0AnQ ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Sydney Pollack vie velmi dobre ako natocit kultovy film /Jeremiah Johnson, Tri Dni Kondora ....../ a teraz v tomto filme Tootsie sa rozhodol natocit prezliekacsku komediu. A vybral si priam skvele : Dustin Hoffman je fakt cislo a vyborny herec, to po tomto filme viem naisto. Spolu s filmami ako Mrs Doubtfire a,Nekdo to rad horke je toto suverenne najlepsia prevlekova komedia. 95 % ()

Galerie (60)

Zajímavosti (19)

  • Při první návštěvě Dorothy Michaels (Dustin Hoffman) přinese květiny Julii Nichols (Jessica Lange), která je při vstupu z pokoje do kuchyně hodí na stůl. Následuje střih se záběrem v kuchyni, do které Julie vstupuje a opět má květiny v ruce a položí je na stůl. (velkyvezir)
  • Dustin Hoffman (Michael/Dorothy) sa inšpiroval transsexuálnou tenistkou Renée Richards, ktorá sa v 70-tych rokoch preslávila bojom za svoje práva. (classic)
  • Knihovna Kongresu USA jmenovala Tootsie v roce 1998 "kulturně významným filmem" a vybrala ho pro uchování v Národním filmovém registru. (S.i.d.)

Reklama

Reklama