Reklama

Reklama

Obsahy(1)

11 veskrze originálních lidských osudů vzájemně se proplétajících v jedné městské čtvrti irského Dublinu. Kriminálník Lehiff (Colin Farrell - S.W.A.T., Telefonní budka ) se připravuje na svou poslední černou prácičku. V jeho stopách neúnavně slídí podivínský detektiv Jerry (Colm Meaney - Blueberry), obdivující neohrožené hrdiny z amerických akčních seriálů a keltskou mytologii. Je tady taky John, který praští s otročinou v supermarketu, aby se přidal k Lehiffovu týmu. Potřebuje totiž získat peníze a tudíž i lásku Deirdre, která toho času žije u jistého Sama, zaměstnance banky, kterou se John a Lehiff chystají přepadnout. Do cesty se jim snad může postavit pouze zhrzená a odkopnutá Samova manželka, místní nemesis, 8 letý klučina, krátící si čas házením šutrů do oken zrovna projížděních vozidel a jedná nepozorná ovce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (102)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Místy až špičkové, 1)  jako celek protivně iritující._____ 2) Výborné řemeslo, vypointované scény, perfektní dialogy, dobří herci i skvělá hudba 38letého Johna Murphyho mi nestačí, když se úsilí všech spojí ve snaze zobrazit samé odporné anebo přinejmenším velmi nepříjemné postavy._____ 3)  Depka jako vyšitá. Určitě tu neplatí Lehiffovo That's fucking delish, man!_____ 4) Ale 27letý Colin Farrell (Lehiff) a rovněž 27letý Cillian Murphy (John) stojí za podívání. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Typ kina, ktorý vznikne, keď chcete napodobňovať Guya Ritchieho, ale nemáte na to. Vulgárne, bláznivé, plné čierneho humoru, ale na konci dňa nevýrazné. Máme tu veľa zložitých postáv, ktoré sa skôr či neskôr stretnú, čo je ale najhoršie, rozprávajú sa zvyčajne o nechutnostiach a štýl každého gagu je mimoriadne predvídateľný. Na konci je vždy nejaká zvrátenosť a po pár takýchto scénach už vieme, ako sa každá ďalšia môže skončiť. ()

Reklama

Thomick 

všechny recenze uživatele

Na Iry až nevídaně jemná mozaika, přesně jak řekl kritik Roeper: "A likable film about nasty people". Rafinovaný, nepříliš vypočitatelný proplétání osudů lidí, který nám nejsou lhostejný, odporný ani sympatický. Teda s čestnou výjimkou Sally, její charakter bych si na většim prostoru nejspíš dočista zamiloval. A černej humor? Nezvykle potlačenej, ale o to víc mě vždycky potěšil. Dostala mě hlavně otrávená prodavačka s poukázkama. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Na nezávislácké poměry vyloženě výborné.Intermission na mě působí jako méně vyzrálý,ale o to upřímnější chudší bratříček Pulp Fiction,který mi navíc dal možnost vidět Colina Farrella poprvé jako regulérního hajzla.A věřil jsem mu to dokonale.Zajímavě se zde pracuje s kamerou a mozaikovou strukturou,i když ne každé postavě se podařilo obhájit svou účast a ne všechny scény vyzněly přesvědčivě.Výsledek je ale přesto výborný,především díky evidentnímu nadšení všech zúčastněných a chytré práci s hudbou,která opět evokuje Tarantina.Ať už režisér brousil do komedie,romantiky nebo až tragického dramatu,věřil jsem mu všechno.Takže jednoznačně palec nahoru. 85 % ()

cross 

všechny recenze uživatele

Pokud se ve zdraví přenesete přes úvodní překvapení naservírované Colinem Farrellem, mate celkem slušnou šanci užít si velmi povedený film, střihnutý přesně v moderním stylu - tj. útržkovitý příběh, roztřesená "akční" kamera, velmi vtipné a občas i překvapivé scény, navíc podtržené kvalitním herectvím. Subjektivně- lehčí verze moderny ve stylu např. Sbal prachy a vypadni, jenž má určitě šanci zaujmout i širší publikum. Pro mě velmi příjemné filmové překvapení, navíc nabyté spoustou vtipnosti a nápaditosti, jenž je občas přeci jenom trochu hrubšího ražení (jak slovního, tak fyzického). ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Irsku ve městě Dublin. (Terva)
  • Film je věnován Johnnymu Thompsonovi, kouzelníku a iluzionistovi, který si zahrál staříka na vozíku v kavárně. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno