Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eva a Honzík si pro zábavu vymodelují z neznámé hmoty dvě chobotničky. Nic netuší, že hmota je živá a dokonce mluví. Kolem nich se začnou dít prapodivné věci. Film vznikl sestřihem stejnojmenného tv. seriálu, vyrobeného pro Německo. Pokračování viz Veselé vánoce přejí chobotnice. (oficiální text distributora)

Recenze (168)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Súrodenci Honzík a Eva najdú počas dovolenky pri mori dva zhluky plazmatickej životaschopnej inteligentnej hmoty. Vymodelujú z jej dve chobotnice a odvezú si ich domov do Prahy. Tam s nimi zažijú mnoho veselých príhod, ale zároveň sa dostanú aj do nebezpečenstva, pretože sú im na stope agenti zahraničnej energetickej spoločnosti, ktorá má o túto matériu záujem. Celovečerný film "Chobotničky z druhého poschodia" je zostrih rovnomenné televízneho seriálu. *** ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Miluju tenhle dětský příběh. Je to moje srdcová záležitost. Pokaždé si ho v televizi užívám. Nemůžu se dočkat až rodinka vyjede na dovolenou, to se pak žačnou dít ty správné věci, kdy není nouze o bláznivé situace. Bez tohoto filmu si vánoční svátky neumím představit. Zedníčka jsem právě díky tomutou filmu začala mít ráda. Hodně mi připomíná mého vlastního otce. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Jindřich Polák uměl natáčet filmy. Především rodinné komedie, na které se dá dívat i v dnešní době. Tato je toho jasným důkazem. Skloubil v ní úchvatné záběry staré Prahy, především Čertovku a Karlův most, strastiplnou cestu na západ do tehdy pro Čechoslováky neznámého Portugalska, podmořský svět viděný z ponorky, trochu sci-fi přes plastelínové chobotničky. Díky pomoci Západního Německa, se kterým tak často spolupracoval, mohl natáčet i v Portugalsku. Už tím byl film ve svý době tak originální, když za komunistů se mohlo leda tak do Jugoslávie či Bulharska. Ropná katastrofa ve filmu pro děti se také nijak často neobjevuje. Ovšem bez ní by to nešlo a je podaná opravdu lidsky. Nebýt jí, ani bychom nevěděli, že Dáša v tu dobu byla docela rajcovní samice v plavkách. [15674. hodnocení, 154. komentář, 66%] ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další z filmů mého mládí, který jsem si oprášil díky pouštění dceři a opět jsem se nezklamal. Nebyl to však jeden z mých nejoblíbenějších. Vždycky na mě působil lehce smutně. Dovolená u moře se nevydařila, dospělí se pořád hádali a chobotničky řešily jeden průšvih za druhým a podobně. Jako dospělému se mi to možná líbilo více, ale rozhodně si Chobotnice z II. patra nepouštím opakovaně jako moje dcera. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Opět, divím se, že jsem tenhle film ještě nehodnotil. Už jsem ho sice delší dobu neviděl, ale co si pamatuju, tak se mi líbil. Chobotničky jsem měl vždycky o něco málo radši než Formeláky, avšak kvalitou mi ty filmy připadají podobné (tím myslím Chobotnice a Lucii). Tehdy jsem se u toho i celkem bavil, ale jak už jsem psal, ten film jsem nejmíň dva roky neviděl, jak by na mě zapůsobil dnes, nevím. Zatím dávám 4* ()

Galerie (7)

Zajímavosti (17)

  • Ponorka má dvě mechanická ramena - na levém je vrták, na pravém kleště na sbírání vzorků. Když ovšem „živá hmota“ pravé rameno zlomí, ponorka ji nabere a uloží do „termosky" levým ramenem, kde by ovšem měl být vrták. Když je „termoska“ vypuštěna, je na levém rameni opět vrták. Navíc, když se ponorka vynořuje, jsou obě ramena v pořádku, přestože se jedno pod vodou zlomilo. (Jan.Kanak)
  • Byt Holanovcov sa nachádza na adrese U Lužického semináře 93/12, Praha - Malá Strana. (Raccoon.city)
  • Když svádí operní pěvec (Přemysl Kočí) Andreu (Dagmar Havlová) před Národním divadlem, otevře jí galantně dveře svého Fordu Sierra. Jsou to ale dveře u řidiče. (jis)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama