Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Řidič starého náklaďáku Charvát (M. Perepeczko) se před půlrokem vrátil z vězení, kde byl za napadení. Kolegové jeho minulost znají, ale před svou bytnou Jarošovou (J. Obermaierová) a jejím desetiletým synkem Míšou vystupuje Charvát jako bezúhonný a spolehlivý člověk. Jedné víkendové noci muž sveze dvě studentky (J. Nagyová a D. Patrasová), kterým ujel poslední vlak. Neovládne své potlačované touhy a na odlehlém místě jednu z dívek znásilní a obě dvě zavraždí. Jejich těl se zbaví na velké skládce. Jenže mrtvoly druhý den objeví starý lesník, a tak se hned rozběhne pátrání. Vyšetřovatel Kameník (Z. Buchvaldek) se zpočátku nemá čeho chytit, tím spíš že korunní svědek záhy zemře na infarkt. Přesto se však díky pečlivé kriminalistické práci podaří dát dohromady několik stop, které ukazují správným směrem… (Česká televize)

(více)

Recenze (229)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Kriminálka se slušnou atmosférou, spádem, skvěle obsazeným a výborně zahraným vrahem, slušným hudebním motivem a samozřejmě s již příslovečnými scénami brutálního znásilnění a dvou dost explicitních vražd. Co naopak film trochu sráží je moc na hák brané vyšetřování, které chtělo víc času, na druhou stranu má díky tomu film velký spád. Na hraně tří a čtyř hvězd, ale mírně nadhodnotím, tak 72 %. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Smrt stopařek je oproti ostatným kriminálkam nakrúteným v tom období jednu prednosť, a síce to, že si ju diváci dobre pamätajú. Asi to spôsobila jej drsnosť, neopozeraná postava páchateľa a niekoľko vydarených dramatických situácií. Zvyšok bol samozrejme poplatný dobe. Aj keď nedosahuje úroveň detektívok Petra Schulhoffa určite vyčnieva z normalizačnej produkcie. ()

Reklama

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Zejména pokud jste měli někdy mokré prostěradlo po předchozím sledování Arabely, oceníte záběry, ve kterých má Jana Nagyová kozy venku, poněvadž to v Arabele potom už chybělo. Jinak film taky potěší diváky, kteří rádi a se zájmem sledují, jak komunistická policie neváhá vynaložit značné úsilí na rekonstrukci, kde jde o to, aby si svědek vzpomněl, jaké auto vlastně viděl, a za tím účelem se sjedou náklaďáky z půl okresu. Když se pak přihlásí jiný svědek, ani se ho na totéž neobtěžují zeptat. Nakonec ale typicky socialistický šlendrián v policejních řadách všechno v dobré obrátí. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem neviděl už léta a rád jsem se na něj po dlouhé době podíval. A ejhle, na to, že je to 30 let staré, to vůbec není zlé. Trapných momentů je tu pomálu, režie je jednoduchá, ale funkční a ten polský herec je velmi příjemným překvapením. Škoda že před několika lety zemřel. Celkově velmi slušná krimi, která až na pár vyjímek dobře vzdoruje zubu času. A ty dnešní kraviny s přehledem převálcuje. PS: Mohl by mi někdo prosím vysvětlit, jak je možné, že u 30 let starého filmu, jsou líp udělané postsynchrony, než dnes u kteréhokoliv pořadu české televize? No, asi jsou záhady na které průměrný občan téhle republiky nikdy nepřijde... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na koniec 70 rokov nečakane “násilné”. Snímok vyobrazuje skutočný prípad zločinu Miroslava Somora, ktorý pri obci Trenčianska Teplá zavraždil dve stopárky, začo následne dostal slučku. V skutočnosti bola samotná vražda spáchaná iným spôsobom (omnoho brutálnejšie), pričom dolapenie Somoru nemalo tak dramatický priebeh ako je to vyobrazené vo filme, no Ja osobne som samotný snímok vnímal ako veľmi vydarenú, dostatočne ponuro podanú záležitosť. A popravde, tá osobnostná zložka, správanie toho charizmatického sociopata, mi tak nejak pripomínalo Teda Bundyho. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (22)

  • Ačkoli Marek Perepeczko, který se věnoval kulturistice, na první pohled působil velmi robustně a brutálně, jeho povaha byla naprosto odlišná. Projevilo se to ve scéně, kdy měl Martu (Dagmar Patrasová) škrtit. Odmítal ji pořádně stisknout. Po její drobné slovní provokaci ji stiskl tak, že měla na krku otlaky několik dnů. (Dinsberg)
  • Marek Perepeczko (Charvát) ve filmu řídí nákladní vůz. Řídit jej však neuměl, takže při natáčení jen markýroval jízdu a ve skutečnosti seděl v kabině posazené na korbě jiného náklaďáku. (sator)

Související novinky

Zemřel herec Karel Heřmánek

Zemřel herec Karel Heřmánek

včera

Ve věku šestasedmdesáti let v sobotu 24. srpna tragicky zemřel oblíbený český herec Karel Heřmánek. Následujícího rána o tom informovala jeho rodina prostřednictvím facebookového profilu Divadla Bez… (více)

Reklama

Reklama