Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Řidič starého náklaďáku Charvát (M. Perepeczko) se před půlrokem vrátil z vězení, kde byl za napadení. Kolegové jeho minulost znají, ale před svou bytnou Jarošovou (J. Obermaierová) a jejím desetiletým synkem Míšou vystupuje Charvát jako bezúhonný a spolehlivý člověk. Jedné víkendové noci muž sveze dvě studentky (J. Nagyová a D. Patrasová), kterým ujel poslední vlak. Neovládne své potlačované touhy a na odlehlém místě jednu z dívek znásilní a obě dvě zavraždí. Jejich těl se zbaví na velké skládce. Jenže mrtvoly druhý den objeví starý lesník, a tak se hned rozběhne pátrání. Vyšetřovatel Kameník (Z. Buchvaldek) se zpočátku nemá čeho chytit, tím spíš že korunní svědek záhy zemře na infarkt. Přesto se však díky pečlivé kriminalistické práci podaří dát dohromady několik stop, které ukazují správným směrem… (Česká televize)

(více)

Recenze (229)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Dnes už klasický film kriminálního žánru z doby, kdy zde opravdu dobré české kriminální filmy viditelně chyběly. Není špatný, ale v podstatě se o žádné pořádné krimi nejedná, spíš sleduje psychický vývoj a později i psychologický rozbor hlavní postavy, tedy vraždícího řidiče Charváta. Ve své době tento jistě nadprůměrný film musel vzbudit jisté rozpaky, ale na druhou stranu měl být i jasným varováním pro mladé lidi, kteří rádi jezdili stopem. Na zapádě by z tohodle vzniklo jistě zmanité exploitation! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na koniec 70 rokov nečakane “násilné”. Snímok vyobrazuje skutočný prípad zločinu Miroslava Somora, ktorý pri obci Trenčianska Teplá zavraždil dve stopárky, začo následne dostal slučku. V skutočnosti bola samotná vražda spáchaná iným spôsobom (omnoho brutálnejšie), pričom dolapenie Somoru nemalo tak dramatický priebeh ako je to vyobrazené vo filme, no Ja osobne som samotný snímok vnímal ako veľmi vydarenú, dostatočne ponuro podanú záležitosť. A popravde, tá osobnostná zložka, správanie toho charizmatického sociopata, mi tak nejak pripomínalo Teda Bundyho. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jako malou mě rodiče odehnali od obrazovky a když jsem povyrostla, byla jsem pak tímhle českým thrillerem zklamaná - čekala jsem, že to bude mnohem drsnější:-). Na svou dobu každopádně solidní kriminálka s důrazem na psychologii vraha a ponurou "retro" atmosférou. Hodnoceno pohledem současného diváka - mírný nadprůměr. 60% ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Ale jo, byl to celkem kvalitní film, jenže z takovéto látky se mohlo vytřískat ještě více, divák mohl být neustále nucen zažívat dusnou atmosféru, ne jen v případě samotného zločinu. Ovšem na tu dobu byl zločin zachycen velmi věrohodně a stejně tak i ukrývání obětí mi připadalo věrohodné - honička s malým chlapce v autě na konec však vrátila diváky nohama zpět na zem. Tedy kdyby to šlo, tak tři a půl, jenže nejde... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tenhle film není žádnou velkou českou peckou, ale chválim ho za to, jak jasně, drsně a nekompromisně ukázal, co se může stát naivním ženám. Herecké obsazení je celkem dobré. Zbytek filmu nemá nějak žádné zvraty, pak už žádná zajímavost po ohavném zločinu není. Ve výsledku průměrná záležitost. Hodnotím na 50% = *** ()

Galerie (14)

Zajímavosti (22)

  • Ve verzi uvedené televizí v roce 2008 chybí scéna s odhaleným prsem, která ve verzi filmu vysílané v roce 1987 byla. (SeanBean)
  • Tvůrci filmu nechtěli aby hrál český herec hlavní roli, proto hledali někoho neznámého. (M.B)
  • Celý film byl natočený v reálných exteriérech, a to s ruční kamerou, kterou obsluhoval Josef Vaniš. (JARDAHONDA)

Související novinky

Zemřel herec Karel Heřmánek

Zemřel herec Karel Heřmánek

včera

Ve věku šestasedmdesáti let v sobotu 24. srpna tragicky zemřel oblíbený český herec Karel Heřmánek. Následujícího rána o tom informovala jeho rodina prostřednictvím facebookového profilu Divadla Bez… (více)

Reklama

Reklama