Reklama

Reklama

Tajemná zahrada

  • Velká Británie The Secret Garden (více)
Trailer 1

Mary (Dixie Egerickxová) je rozmazlená desetiletá holčička, která vyrůstá se svými bohatými rodiči v  Indii. Její život změní prudká nákaza cholery, která ji připraví o celou rodinu. Pošlou ji zpátky do Anglie, do Yorkshire, ke strýci Archibaldu Cravenovi (Colin Firth). Strýc má veliké panství, nemocného synka Colina (Edan Hayhurst) a hospodyni paní Medlockovou (Julie Waltersová). Mary zkoumá nové prostředí a zjistí, že dům skrývá mnoho tajemství. Najde klíč, který jí otevře zahradu, léta zamčenou po smrti strýcovy choti.  Potom objeví pokoj, ve kterém tráví celý svůj život bratránek Colin. Leží v posteli, protože nemůže chodit. Ale za pomoci nového přítele Dickona (Amir Wilson) se Mary podaří přivést zahradu, i Colina opět k životu. Když lord Craven jednoho dne najde děti jak si hrají v zahradě, nemůže uvěřit, že vidí svého syna chodit. Po letech znova pocítí dávno ztracenou radost... Film je natočen podle nadčasového bestselleru britsko-americké spisovatelky Frances Hodgson Burnettové. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (31)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Osirelé málo pekné dievča britského typu objaví čarovnú záhradu ukrytú na strýkovom panstve. U strýka žije, pretože celá jej rodina pošla na druhý svet na choleru, ktorú lapili v ďalekej Indii, vtedy ešte destinácii číslo jedna pre anglosaských kolonizátorov. Záhrada spolu s domom ukrýva mnohé tajomstvá, ktoré potešia maloletého diváka, lenže od filmu, ktorý si hovorí fantasy očakávam, že nejakú fantáziu privedie aj na plátno a nie že tú fantáziu len podnieti. Na to totiž stačí kniha. Verziu z roku 1993 som nevidel, ale táto adaptácia podľa mňa všetko vsadila na farebnosť na úkor živšieho príbehu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to adaptace romanu z roku 1911. Neni to nezbytne spatny film, ale jeho natoceni nebylo nezbytne. Dalsi sklizen tohoto materialu slouzi k pripomince znovu si pustit predchozi adaptaci tohoto romanu.. Pro me to bylo moc monotonni a predvidatelne. Jedine co mohu napsat pozitivniho je, ze film je okouzlujici. Pojednava bez sentimentality o souzeni a smrti. ()

Reklama

Pampa 

všechny recenze uživatele

Nové, volné, zpracování klasické knihy Frances Hodgson Burnettové, nám předkládá dosti jiný příběh, který působí někdy docela nelogicky. Děj je posunut v čase do roku 1947, Colinův otec je doma a Colinova matka zemřela za jiných okolností, takže jsem úplně nepobrala, proč toho kluka vlastně zavírají. Dickon je odsunut "na vedlejší kolej", zato hodně prostoru dostal nově připsaný pes. A ten nový konec. Rozhodovala jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdami ale převážila to opravdu krásná zahrada, Mary, Colin a Dickon, kteří zůstali zhruba stejní jak v originální předloze a ten roztomilý pes. ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědav, na toto již čtvrté zpracování mé oblíbené knížky, bohužel jsem byl notně zklamán. Odchýlení od původního děje, nesympatická Mary a vrchol všeho - Dickon je černoch. To už bylo opravdu za čáru, takhle zmršit původní půvabný román. Nejsem rasista, ale co je moc...Jediný, kdo na mne působil pozitivně byl Edan Hayhurst v roli Colina. Zahrada byla spíše dobrodružnou krajinou. Více než řii hvězdičky si film rozhodně nezaslouží.. Jo a abych nezapomněl - v odkazech zcela chybí další zpracování - https://www.csfd.cz/film/13575-the-secret-garden/komentare/ z roku 1987 s Barettem Oliverem. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Hezké povídání nejen pro děti o bolestivém vyrovnávání se se ztrátou, žalem a nemocí unáší magický realismus (aka bujná fantazie) do zarostlé tajemné zahrady, jež zahání chmury na duši (a přeneseně i na těle). Milé, ovšem kouzelnou atmosféru buduje neustále tak nějak instantně, s kýčovitým pozlátkem klouže po hladině bez větší invence. Velké štěstí, že se může spolehnout na líbivou hudbu a znamenitou holčinu v hlavní roli. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama