Reklama

Reklama

V pasti - Série 2

(série)
Island / Německo, 2018, 8 h 10 min (Minutáž: 49 min)

Hrají:

Ólafur Darri Ólafsson, Ilmur Kristjánsdóttir, Ingvar Sigurðsson, Sólveig Arnarsdóttir, Valdimar Örn Flygenring, Guðjón Davíð Karlsson (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá série mezinárodně úspěšného seriálu V pasti, známého pod anglickým titulem Trapped je opět dílem výrazné islandské režijní osobnosti Baltasara Kormákura. Seriál se stal originálním příspěvkem k žánru temné severské detektivky, známého také jako nordic noir. Především měl čitelný národní ráz, do děje zakomponoval nejen působivou islandskou krajinu, ale i místní nehostinné přírodní podmínky, když vlivem blizardu zůstaly všechny postavy uvězněny v přístavním městečku, ve kterém řádil vrah. Civilní a uvěřitelné postavy mnohem víc než běžné filmové hrdiny připomínaly sousedy od vedle se všemi jejich problémy a slabostmi. S řadou známých postav se setkáme i v druhé sérii seriálu, která diváky opět přivádí do drsné spektakulární krajiny severního Islandu, jejíž strmá skaliska a mrazivé fjordy odrážejí povahu místních lidí a temná tajemství. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Člověk se může ocitnout v pasti rodiny, vlastních rozhodnutí, vášní...název může být i metaforický. Každopádně seriál Trapped si udržuje svůj standard, detektivní vyšetřování spolu se společenským přesahem zatím nezklamává. Jen byla škoda, že motiv prokletých příbuzných byl naplno rozveden až v posledním dílu. Trošku to připomínalo snahu, aby se události v sérii daly více do pohybu, takový "Deus ex Islandia." Uvidíme dál. 70%. ()

nula87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I druhá série islandské pasti je povedená. Už nejde jen o lokální problém, ale příběh se rozkročuje mnohem šířeji, zapojuje vládu, nadnárodní společnosti, imigranty, a homosexualitu. A přesto nabízí napínavý příběh sevřený islandskou nehostinnou krajinou a malým policejním týmem. Vyvrcholení je možná lehce překombinované, ale to je relativně malá kaňka na kráse.75% ()

Reklama

Skeksis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria je horšia ako prvá. Stupídnejšie sú aj postavy, aj dej. Samozrejmé veci (ktoré sú už divákovi jasné) policajti komentujú v oneskorení ako nový objav. Policajná práca mizerná a miestami až nezmyselná, najprotivnejšia tínedžrka (ktorú by som strčila do pivnice bez pripojenia na internet) si tam robí, čo chce a rodičia sa na to tupo prizerajú, a spolok neonacistov, ktorí už nemôžu konať hlúpejšie. Asi tak by som to zhrnula. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

islandský Midsomer se vrátil s druhou řadou a i když mu chybí ona mrazivě tísnivá atmosféra jedničky,udržel si laťku dostatečně vysoko.Děj je sice možná až moc krkolomně překombinovaný a policie stále dělá mnohdy až začátečnické chyby (což je vlastně pořád fajn odklon od oněch bezchybných krminálek),ale jinak je seriál stále hoden svého jména.Jen tentokrát není v zamrzlé pasti nepřístupného města/terénu díky přírodě,ale v pasti z rodinných vztahů a pohnuté minulosti...70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chvíľu mi trvalo, kým si ma samotný námet k druhej sérii “Trapped” získal, lebo tieto politicko, homo rasistické krimi story-es príliš v obľube nemám, no nakoniec sa z toho vykľul celkom zaujímavý “twister” na lízanie pre dospelých s plnohodnotnou náplňou. Takže áno, áno, je to nad priemer, no divák by mal vedieť hneď od začiatku, že v tomto prípade sa žiadnej snehovej fujavice nedočká. Čiže, kto očakáva mrazivú atmosféru Islandského prostredia, nech si “vopchá péro” do mrazničky. ()

Galerie (291)

Zajímavosti (4)

  • V této epizodě můžeme v původním znění zaslechnout i češtinu. Slova patří do kategorie nespisovných a vulgárních. (ČSFD)
  • Česká stopa v seriálu – auto, kterým přijel Ebo (Kingsford Siayor) do továrny, je česká Škoda. (Cheeter)
  • Když se Ketill (Steinn Ármann Magnússon) vydá hledat jednoho ze svých synů do hor, vyjíždí na čtyřkolce, která má dvě přední světla. V horách již jede na jiné čtyřkolce, která má třetí světlo umístěné mezi řídítky. V dalších záběrech již opět jede na té původní. (Muffino)

Reklama

Reklama