Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Druhá série Lokiho pokračuje po šokujícím finále, kdy se Loki ocitne v bitvě s Úřadem časových odchylek. Spolu s Mobiusem, B-15 a týmem nových i vracejících se postav se Loki pohybuje ve stále se rozšiřujícím a stále nebezpečnějším multivesmíru a hledá Sylvii, soudkyni Renslayerovou, slečnu Minutku a pravdu o tom, co to znamená mít svobodnou vůli a velkolepý cíl. (mikki089)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (123)

mcb 

všechny recenze uživatele

Šest hodin pobíhání po čtyřech interiérových lokacích se spoustou odboček, podzápletek a vedlejších postav, které nikam nevedou. Marnění diváckého času cyklickou zápletkou, během níž se nikam neposouváme a neustále se (doslova) vracíme na začátek. Kdyby bylo posledních deset minut přilepeno k první sérii, tak by se jednalo o zdařilý epilog, v tomto podání jde jen o nadbytečný přídavek jdoucí ruku v ruce s posledními (filmovými/seriálovými) marvelovkami, kterým zcela chybí jakékoliv kreativní směřování kromě toho korporátního. Takže nakonec úplně stejný výsledek jako The Marvels, jen schovaný za iluzí velkého příběhu, který s něčím skutečně zahýbe. Nezahýbe. ()

Ydrosten

všechny recenze uživatele

Druhá serie je to co by se dalo nazvat "mlácení prázdné slámy". Nulový význam všeho. Loki má pixlexii (nebo prasení či co, takže bliká) Sylvie je znuděná a evidentně chce být všude jinde než tady - v první serii ji šlo o pomstu, tu dostala pak sama řekla že chce klid a žít, jenže byla v první serii, lidi si ji oblíbili tak musí být i v druhé (a je hodně poznat že tu být neměla tak ji scénáristi narychlo spíchly pár scén), Mobius je taky těžce znuděný, Ouroboros je "komik" který tu nebyl potřeba, Ravonna jede linku která nemá s první serií nic společného - bylo ji řečeno že jí Kang posílá informace co ji budou zajímat a nic se neřešilo, jen spadla do minulosti kde předala deník Viktorovi (opět to nedává smysl) a pak ji hrábne a chce  moc a vládu a být královnou všehomíra ..... úplně mimo charakter první serie -  a zbytek lidí hraje role více či méně důležité, podle scénáře. Nepochopil jsem linii s Viktorem Timelinem, když sám KANG v první serii jasně vysvětloval že pochází z 31 století a jeho verze cestují časem, takže kdo je Viktor ? Nemůže to být Kang, když byl jako malý kluk v 19 století. Nedává to smysl + ještě Viktor vymyslel karbonický koksohydrát kterej řídí tok času a založil TVA. Do kravího cecku, Viktor Timeline nemůže založit TVA a sestrojit ten svítící karbonukleon, když NENÍ KANG ! Celé je to nesmyslně postavené na hlavu a popírá to samo sebe a první serii. Tak jak jsem byl spokojený s první serií, tak to druhá rychle potopila. Celá serii 2 je o tom že se pokazí karbonický koksohydrát, cestuje se po realitách aby nám byly ukázány prázdné nudné životy obyčejných lidí a končí to tím že jsme tam kde skončila serie první. Nula, nic, bez děje. Celé je to na 1 max 2 episody ale je to roztažený na 6 prázdných episod. Bylo poznat že druhá serie vznikla jen proto aby byla druhá serie seriálu který se lidem líbil a šlo poznat že byla spíchnuta velmi horkou jehlou a v krátkém čase. Nevíme kdo je Viktor (je prostě kravina aby byl Kang), nevíme nic o cestě Ravonny (a ani jak skončí ale nevěřím že ji jen tak odstraní, takže bude ve 3 serii), nevíme nic o Sylvii, nevíme nic o ničem. Raději bych klidně rok počkal na kvalitnější zápletku, než je tohleto, kde jde poznat že to udělaly narychlo aby měly druhou serii. ()

Reklama

rexino 

všechny recenze uživatele

Objektívne to asi 5 nie je, ale pri shitshow menom MCU phase 4 a 5 je toto ťažký nadpriemer. Inovatívne nápady mimo zaužívaných chodníkov v MCU, veľmi zaujímavo je prevedená aj kamera (dôraz na tváre postáv) v spolupráci s interiérmi, ktoré v Disney už nadobro chceli obetovať technológii VOLUME. Taktiež hudobný podmaz je viac ako "dajte mi niečo epické od treťotriedného učňa od Hansa" a ústrednú dvojicu (Loki + Mobius) si vie človek obľúbiť. Loki dostal na svoj záver pekný charakter development a to je niečo, čo si v súčasnom stave komiksoviek treba vážiť. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série byla fajn a zase je to něco, co i když se člověku nelíbí, tak to musí vidět, aby byl v dalším marvel světě orientován, jinak se ztratí a už nechytí. Ale i přes tolik pochvalných recenzí mě druhá série nebavila tak moc jako první, a to z prostého důvodu. Loki tady jednoduše ztrácí cokoliv, co jej dělalo Lokim v celém MCU. Z vychytralého záporáka se najednou stává dobrák, který už úplně ztratil svou podlost, nekouzlí, nevyužívá své přednosti ve formě iluzí a manipulací a je prostě jen “kladná postava bez charakteristik”. Děj taky není bůhvíjak ohromující, jelikož tenhle kolaps multiverza je podán tak abstraktně a v momentě kdy se to celé zhroutí jsem si říkal “no a co?”, protože nám tady tvůrci neukázali jediný konkrétní, hmatatelný důsledek, který by v nás vyvolal emoce a u kterého bychom byli zdrceni jeho osudovostí. Celá série se pro mě vezla na vlně průměru a v závěru je fajn pozice, ve které Loki skončil a která vyvolává zájem o další vývoj, ale nic víc bych v tom nehledal a větší přednosti tady zkrátka nevidím… ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když Tom Hiddleston, v Marvelu začínal měl původně hrát Thora, tu roli mu sice přebral Chris Hemsworth, ale Tom zůstal a chopil se role Lokiho. Loki je v komiksech, takový otloukánek dělá sice zlé věci, ale sou to věci typu že jednou ročně, zaůtočí na New York, no prostě nic velkého. Když pak dostal druhou šanci a opravdu se snažil být dobrým, tak ho akorát jeho rodina šikanovala. Filmový Loki, je na tom tedy podstatně lépe, v úžasu sem sledoval jak z toho arogatního a namyšleného blba, se stává hrdina a to aby pak Thanos zabil. Zatímco filmovo seriálový Loki, jde také jinou cestou, opět začíná jako arogatní blb a v průběhu seriálu se mění, získává přátelé, získává něco na čem mu záleží, něco za co stojí bojovat. První i druhá série, sou tak dokonalou podívanou, že je škoda že to končí, hrozně rád bych viděl jak Loki a Mobius řeší různé časové problémy, různé zlé varianty, hrozně moc rád bych viděl ještě Toma Hiddlestona, jako Lokiho. Ale s tím jak druhá série končí, se musím smířit, je to těžké smíření, je to smíření které nechci přijmout, je totiž bolestné, ale zároveň vím, že tohle je tak dokonalý konec, že si lepší spřát ani nemohu. A proto doufám, že se Marvel vydá touhle cestou, jakou se vydal Loki, protože Marvel má velké poslání. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (10)

  • Na úplném konci titulků zazní hláška: „You died! Insert your coin, loser,“ což odkazuje na konec hry v arkádové hře „Zaniac“. Tato hra je založena na stejnojmenném filmu, který natočil ve fiktivní časové lince X-5 (Rafael Casal), jenž hlášku také namluvil. (UhLee)
  • Caseyho (Eugene Cordero) varianta v této epizodě je Frank Morris, což je jeden z vězňů, kteří opravdu uprchli z věznice Alcatraz v červnu roku 1962. Jeho „zmizení“ ze svojí reality je pomrknutím na skutečnost, že Morris po jeho útěku již nikdy nebyl nalezen. (NiWi)
  • Název epizody a jméno pracovníka TVA Ouroboros je odkazem na epizodu ze seriálu Červený trpaslík (od r. 1988), konkrétně na epizodu Uroboros (1997), ve které se také řeší skoky časem. (Hovadin)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama