Reklama

Reklama

Loki - Season 2 (2023) (série)


Velké poslání (S02E06)

(epizoda)
  • USA Glorious Purpose

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve strhujícím finále Loki napravuje minulost a zjišťuje, co je jeho velké poslání. (Disney+)

Recenze (51)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdřív jsem z Lokiho dvakrát odvařenej nebyl. Intriky kolem úřadu strážců času? Postava Kanga? Snaha udělat z boha lsti a klamu kladnou postavu? Nicméně druhá řada mnohé napravila a posunula dění jiným směrem. Pro mě zajímavějším. Pravda, nemuselo to být tak překombinované, ale bylo to dobré....vlastně mnohem lepší než dosavadní MCU seriály a bohužel i poslední filmy. A tato poslední epizoda? Velmi důstojná rozlučka s jednou z nejzajímavějších MCU postav. Název epizody je velmi příznačný a společně s posledními záběry na Lokiho, je plný symboliky. Splnil se mu jeho sen ...jaká tragédie pro něj. A jaký dar pro svět. Poklona tvůrcům, za takto zkonstruovaný paradox. Dnes už mi skončil Doom Patrol. Loučení s postavami tvůrci pojali láskyplně a nostalgicky. Poslední Loki, je naproti tomu loučení obřadní, až epické. Velmi oceňuji, že se z něj nakonec nestala jen trapně kladná postava, ale pravý a vlastně nejmocnější ... . Škoda, že celý seriál je zbytečně rozdrkocaný a přeplácaný, šlo z toho udělat přímočařejší a temnější podívanou. ()

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherný set design a vizuál nenahradí fakt, že tahle epizoda mohla nahradit předchozí tři. Jasně, pár malých detailů by vám ušlo, ale nakonec to není such a big deal. Druhá série mě nedokázala přesvědčit o své oprávněné existenci, protože většinu “času” lomcovala na místě a opírala se o různé scénáristické zkratky, které spoustu lidí z nějakého důvodu přesvědčilo, že to tak má být a je to 10/10 záležitost. Za mě teda obrovské MEH. Seriál má opravdu skvělé herce, nádherné lokace, velice líbivý vizuál, ale nedokázal se roztáhnout do 6 epizod. Možná tvůrci měli volit cestu samostatného filmu, kde by byl výsledek o něco přesvědčivější. ()

Reklama

Nykrous 

všechny recenze uživatele

S tímhle jděte do p*dele. Takhle mě zničit. Netuším jak to dokázali, ale tohle je prostě masterpiece. V téhle epce mám jen 2 mini výtky. To, že nám pořádně neukázali tu tíhu těch staletí, kdy se Loki snažil o tu záchranu a pak to, že jim nedošlo, že se vesmíry budou větvit nekonečně, protože to byla věc, která mě napadla hned, když to chtěli udělat poprvé. Ale hned ty druhé 2 třetiny v sobě měli ty nejsilnější dialogy a momenty v celém mcu a snad nic se k tomu v mých očích ani nepřibližuje. Loki touhle sérii završil nejlepší charakterový oblouk ze všech stovek postav, co jsem za tu dobu měl možnost poznat a o to překvapivěji, že se to stalo až v tomhle rozpadajícím se období mcu. A to jak to dokázali spojit i s první sérií tak přirozeně a udělali tím tak skvělou smyčku, která nepůsobí jako 2 série, ale jako jednotné dílo je nádherné. Možná jsem trochu zaujatý, ale tohle dílo na mě nějakým způsobem působilo hrozně osudově a já se takhle u seriálu či filmu fakt dlouho necítil a nemyslím tím pouze kvality ale i to ryzí štěstí ze sledování. ()

Textorix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maga turbo epic emotivne poeticke zakončenie nie celej serie, ale celeho pribehu a characterovej cesty Lokiho. Teraz poviem niečo možno trufalé, ale Iron Man už nemá podľa mňa najlepší charakterový vývoj v MCU ale predbehol ho Loki. Tí ľudia čo aj po tomto majú potrebu viesť sa na vlne škodoradosti (napríklad z The Marvels) a hlásiť ako je po Endgame MCU mrtve, dajte si facku, lebo nie, nie je. Očividne to stále vedia keď naozaj chcú a dajú priestor naozaj talentovaným ľuďom. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5 mitut to běželo a už mě to sralo. Jako fakt není vtipný sledovat to samé pořád dokola... Loki žvaní, ostatní nechápou, posere se to a znova... Loki žvaní, ostatní nechápou, posere se to a znova... Loki žvaní, ostatní nechápou, posere se to a znova... Loki žvaní, ostatní nechápou, posere se to a znova... Loki žvaní, ostatní nechápou, posere se to a znova... chápeme se? A protože to je málo, musíme si zopakovat i kousek S1E06. A protože to je málo, musíme si zopakovat i kousek S1E06. A protože to je málo, musíme si zopakovat i kousek S1E06. A protože to je málo, musíme si zopakovat i kousek S1E06. A protože to je málo, musíme si zopakovat i kousek S1E06. A protože to je málo, musíme si zopakovat i kousek S1E06. Lepší? Ne... a to je 1/2 epizody v prdeli. A nikam jsme se nehnuli tím nejotravnějším způsobem. Děj se někam posune až posledních 10 minut. Oněch posledních 10 minut se "vrcholně artovou formou" děj někam pohne a (trapnou berličkou) se děj (doufejme) konečně uzavřel. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Tato epizoda má stejný název jako první epizoda první série Velké poslání (2021). Tvůrci tento fakt odůvodnili tím, že se samotný příběh kompletně uzavřel. (HellFireFery)

Reklama

Reklama