Reklama

Reklama

Loki - Season 2 (2023) (série)


Velké poslání (S02E06)

(epizoda)
  • USA Glorious Purpose

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve strhujícím finále Loki napravuje minulost a zjišťuje, co je jeho velké poslání. (Disney+)

Recenze (51)

B.Wilde 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dávám plný počet hvězd, ano... protože když to vezmu z jednoho úhlu pohledu, je to skvělá epizoda. Děj se pohnul zase o kus dál a ve světě Marvelu to otevřelo zcela nové cesty. Věřím, že každý fanoušek, co si užívá MCU jako celek a neprožívá konkrétní postavy a jejich vztahové linky, bude jistě nadšený. Ale... jako fanoušek Lokiho, jako fanoušek Sylvie, to vidím i z úplně jiného úhlu pohledu a tam to bohužel tak skvělé není... tahle epizoda bolela... a z dost velké části i celá tato série. Lokiho vývoj je beze sporu skvělý... ale když to srovnám s první sérií, jde neskutečně vidět, jak se každý tvůrce zaměřil na úplně jiné věci. Skvěle vybudovaný vztah Lokiho a Sylvie na romantické úrovni a Lokiho a Mobiuse na té přátelské, tady má stále své místo, ale úplně jinak, než jsem čekala. Lokiho pohání hlavně to, že si vybudoval nějaké spojení s lidmi kolem něj. Ale přesto byl na všechno ve své podstatě sám (a to neskutečné roky, stále a stále dokola). Celou sérii jsem čekala aspoň na jednu scénu, kde si to mezi sebou ti dva konečně vyjasní... a ta scéna tam prostě nebyla! Sylvii tvůrci odsunuli na druhou kolej a přišlo mi, že neví pořádně co s ní a její chování bylo strašně povrchové. Nedivím se, že si k ní spousta diváků nenašla cestu, protože z jejího vývoje tady chybělo strašně moc... téměř neukázali, co si myslí, co cítí a když ano, většinou to byla její maska "jsem úplně nad věcí"... a přišlo mi tak nějak nefér, že to co ona začala, musel nakonec řešit Loki bez ní i když stále pro ni. A ta hlavní scéna epizody byla epická, přesto jsem z toho nějak smutná. Loki nechtěl být sám, byl to jeho největší strach... a dokonce nestál už ani o trůn... a jak to dopadlo? Je sám na konci času... a jen si říkám, jestli vůbec může odejít, když teď díky němu žije tolik časových linek... a obávám se, že ne... což mi ve své hlubší podstatě přijde vlastně dost kruté a mé fanouškovské srdce z toho tak trochu puká. ()

RoneXxXD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv jsem měl ze začátku smíšený pocit z celý týhle nový série, ve finále mne to neskutečně překvapilo a potěšilo jak skvělý to je. Lokiho příběhový oblouk je nyní prakticky u konce a lepší konec jsem si ani nemohl představit - prakticky je to i celý game-changer i v rámci kompletního Marvel světa a vnímání mnohovesmíru jako takového, není Loki není i Multiverse.  Což z něj činí vlastně nejmocnější postavu a řekl bych, že v Secret Wars by se regulérně mohl představit jako mýtický One Above All. Geniální provedení, na chvilku to oživilo můj zápal pro Marvel co jsem kdysi měl... 100% ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutní vrchol. Tak skvělý a poutavý závěr jsem u žádného komiksového seriálu neviděl. A to jsem si myslel, že Peacemaker od konkurence je komiksová TOPka. Pozoruhodné je také to, že ve stejnou dobu kdy byla premiéra tohoto dílu, tak do kin přišly Marvels. Tak kvalitativně odlišné projekty jsou možné snad jen u Marvelu. ()

Nykrous 

všechny recenze uživatele

S tímhle jděte do p*dele. Takhle mě zničit. Netuším jak to dokázali, ale tohle je prostě masterpiece. V téhle epce mám jen 2 mini výtky. To, že nám pořádně neukázali tu tíhu těch staletí, kdy se Loki snažil o tu záchranu a pak to, že jim nedošlo, že se vesmíry budou větvit nekonečně, protože to byla věc, která mě napadla hned, když to chtěli udělat poprvé. Ale hned ty druhé 2 třetiny v sobě měli ty nejsilnější dialogy a momenty v celém mcu a snad nic se k tomu v mých očích ani nepřibližuje. Loki touhle sérii završil nejlepší charakterový oblouk ze všech stovek postav, co jsem za tu dobu měl možnost poznat a o to překvapivěji, že se to stalo až v tomhle rozpadajícím se období mcu. A to jak to dokázali spojit i s první sérií tak přirozeně a udělali tím tak skvělou smyčku, která nepůsobí jako 2 série, ale jako jednotné dílo je nádherné. Možná jsem trochu zaujatý, ale tohle dílo na mě nějakým způsobem působilo hrozně osudově a já se takhle u seriálu či filmu fakt dlouho necítil a nemyslím tím pouze kvality ale i to ryzí štěstí ze sledování. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5 mitut to běželo a už mě to sralo. Jako fakt není vtipný sledovat to samé pořád dokola... Loki žvaní, ostatní nechápou, posere se to a znova... Loki žvaní, ostatní nechápou, posere se to a znova... Loki žvaní, ostatní nechápou, posere se to a znova... Loki žvaní, ostatní nechápou, posere se to a znova... Loki žvaní, ostatní nechápou, posere se to a znova... chápeme se? A protože to je málo, musíme si zopakovat i kousek S1E06. A protože to je málo, musíme si zopakovat i kousek S1E06. A protože to je málo, musíme si zopakovat i kousek S1E06. A protože to je málo, musíme si zopakovat i kousek S1E06. A protože to je málo, musíme si zopakovat i kousek S1E06. A protože to je málo, musíme si zopakovat i kousek S1E06. Lepší? Ne... a to je 1/2 epizody v prdeli. A nikam jsme se nehnuli tím nejotravnějším způsobem. Děj se někam posune až posledních 10 minut. Oněch posledních 10 minut se "vrcholně artovou formou" děj někam pohne a (trapnou berličkou) se děj (doufejme) konečně uzavřel. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Tato epizoda má stejný název jako první epizoda první série Velké poslání (2021). Tvůrci tento fakt odůvodnili tím, že se samotný příběh kompletně uzavřel. (HellFireFery)

Reklama

Reklama