Reklama

Reklama

Loki - Season 1

(série)
Trailer 2
USA, 2021, 4 h 47 min (Minutáž: 42–53 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Režie:

Kate Herron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Wunmi Mosaku, Eugene Cordero, Tara Strong, Derek Russo, Erika Coleman (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Ihned poté, co se zmocní Teseraktu, je Loki zatčen Úřadem časových odchylek (TVA). Poté, co spatří svou předpokládanou budoucnost, se Loki pokusí uprchnout, ale je znovu dopaden. TVA ho naverbuje, aby pomohl odchytit zběhlou Lokiho variantu, která působí potíže. Společně s Mobiusem a B-15 pak vyšetřují apokalyptické události, zatímco odhalují tajemství ukrývající se ve zdech TVA. (mikki089)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (111)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mrzí ma to. Snažil som sa veľmi, aby sa mi to páčilo. A celkovo zápletka ako taká bola podarená. Efekty skvelé a Aligatorloki je perfektnou vsuvkou, ktorú dúfam ešte uvidím. Ale zároveň tam bolo aj množstvo vecí, čo mi vadili. So seriálmi od Marvelu mám rovnaký problém ako s tými od DC. Nepôsobia konzistentne. V tomto smere myslím, že Loki je tu úplne iná postava ako vo filmoch. Jeho peripetie sú v zásade okej, ale vieme, že sa z toho dostane. Ak to aj prekvapí niečím zaujímavým ( taká piata časť bola výborná od začiatku do konca) ku koncu tomu dôjde dych. Finále síce sľubuje predzvesť nových problémov, ale zároveň som čakal údernejšie vyvrcholenie. Jediný, kto ma tu celý čas veľmi milo prekvapoval bol Owen Wilson. Mobius mu sadol ako riť na šerbeľ. Chcem vedieť čo bude ďalej ale celý ten hype išiel tentoraz mimo mňa. 1.séria - 60% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě neuvěřitelně promrhaný potenciál. Zatímco první tři díly dávaly nějaký smysl, tak další dva byly spíše parodií na Alenku v říši divů versus Zemi Ozz a poslední díl snad vypotil někdo, kdo si dal před tím pořádnou porci lysohlávek. Škoda tak dobré myšlenky, kterou tvůrci proměnili v naprosto zbytečnou záležitost, kterou ani Tom, hrající jak oživot nedokázal zachránit. Za mne 50% s odřenými rohy. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Útrpné (s výnimkou zábavnej a správne bizarnej predposlednej časti, škoda, že také neboli aj epizódy predtým). Loki ma nebavil ani vo filmoch, nieto ešte v seriáli, kde jeho nudnosť vynikne o to viac, že nemá k dispozícii charizmatickejších a celkovo zaujímavejších  spoluhráčov, akými vo filmoch boli Thor, Iron Man alebo aspoň Miek s Korgom. Lacná papundleková výprava (nenarážam na ústredie TVA, tam oceňujem zaseknutie sa v kancelárskych byrokratických priestoroch á la 60. roky, ale všetka ostatná výprava je fakt dosť hnusná), televízna akcia á la Xena, absolútne priemerné efekty a scenár rovnaký, ako ústredný antagonista: tvári sa strašne inteligentne a rafinovane a pritom sú všetky tie kúzla, ľsti, finty a plány na úrovni základnej školy. Oceňujem rozumné stopáže (každý diel v priemere okolo 44 minút) a že posledná časť sa nenesie ani tak v znamení akcie a efektov, ale pokojného (ale možno o to zaujímavejšieho a pútavejšieho) dialógu (spomenul som si pri tom na finále Kill Bill 2, od ktorého tiež každý čakal megaakciu a napokon sa dočkal...). ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdánlivě vedle (resp. na vedlejší ose) stojící dějová linka alternativního Lokiho se nakonec rozepjala do nečekané šíře a dalekosáhlých důsledků – času i prostoru. K (jako obvykle, musím poznamenat) výborným postavám, zajímavému příběhu a švihlému humoru se navrch přidalo bizarní, neokoukané, byrokratické futuretro prostředí (vše)mocné agentury TVA; přerod titulního klamavého zlořádu v téměř obětavého hrdinu pak jasně ospravedlnila perfektní chemie vztahu s "parťákem" – agentem Moebiem a především se Sylvií, vlastním variantem a (lehce zvráceně též) osudovým protějškem. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vo vseobcenosti neoblubujem komixovy zaner. Avsak obcasne "hratky", ci par konkretnych komixovych charakterov, ci graficke efekty si rad pozriem. Loki bol vo filmoch celkom zaujimavy a zabavny gauner. Serial o nom mi vsak pride velmi slaby. Ocakaval som inteligentne linie a tych je tu velmi poskromne. Kopec radoby filozofickych kecov, mizernych dialogov a az na velmi malo vynimiek, aj dost zlych hereckych vykonov. O pouzitych efektoch by sme sa tiez mohli bavit. Najvacsi zapor vsak u mna bola detinskost a s tym spojena nelogickost deja. Cajicek. Urcene zrejme len pre skalnych fanusikov avengers univerza. Ostatnym neodporucam. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (68)

  • Nápoj s názvem The Josta, který pije agent Mobius (Owen Wilson), byl ve skutečnosti jedním z úplně prvních prodávaných energy drinků v letech 1995 až 1999. Společnost Pepsi však přestala nápoj prodávat bez udání důvodu. (NiWi)
  • Na otázku, zda je Loki (Tom Hiddleston) opilý, odpoví postava: „I'm just full.“ Jedná se o slovní hříčku, jelikož v norštině znamená anglické slovíčko „full“, tedy „plný“, rovněž „opilý“. (NiWi)
  • V jednom záběru Prázdnoty můžeme vidět zničené trosky města, které zahrnují budovu Stark Tower. Pokud se ale podíváme pozorněji na nápis na budově, zjistíme, že na ní není nápis „STARK“, ale je na ní nápis „QENG“. (Hindy23)

Reklama

Reklama