Reklama

Reklama

Loki - Season 1

(série)
Trailer 2
USA, 2021, 4 h 47 min (Minutáž: 42–53 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Režie:

Kate Herron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Wunmi Mosaku, Eugene Cordero, Tara Strong, Derek Russo, Erika Coleman (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Ihned poté, co se zmocní Teseraktu, je Loki zatčen Úřadem časových odchylek (TVA). Poté, co spatří svou předpokládanou budoucnost, se Loki pokusí uprchnout, ale je znovu dopaden. TVA ho naverbuje, aby pomohl odchytit zběhlou Lokiho variantu, která působí potíže. Společně s Mobiusem a B-15 pak vyšetřují apokalyptické události, zatímco odhalují tajemství ukrývající se ve zdech TVA. (mikki089)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (112)

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že drvivá väčšina fanúšikov Marvel bude s výsledkom spokojných. 1. séria "Loki" rozhodne funguje ako predpriprava na to, aby sme mohli lepšie spoznať nové svety a časopriestory a aby sa to celé mohlo začať prepájať. Preto ma výsledok finále veľmi neprekvapil a je mi jasné, čo sa tu tým všetkým otvorilo. No rozhodne musím uznať, že to solídne vyburcovalo môj záujem a som zvedavý kam sa Marvel rozhodne posunúť ďalej. Vidím to tak, že rok 2022 bude opäť plný zaujímavých produktov, pokiaľ nám v ich zhliadnutiu opäť niečo nezabráni. Tak uvidíme. Herecké výkony sú každopádne skvelé, po celých 6 epizód som bol veľmi spokojný a postavy ma reálne bavili. Som zvedavý kam sa to  vyvinie ďalej a či dostaneme viac odpovedí, pretože veľa otázok ešte stále visí vo vzduchu. Myslím si, že ak uvažujete o zhliadnutí, určite do toho choďte. Hodnotenie: A ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ pre mňa najlepší Marvel seriál a hlavne seriál, ktorý som čakal od začiatku od veľkého Marvelu. Wanda aj Falcon boli produkčne Bčka, a pomaly som sa začal báť, že rozdiel medzi filmami a seriálmi začne byť priepastný natoľko, že keď sa povie "Marvel seriál" tak si všetci povieme MEH... Našťastie Loki je vizuálne úplne inde, potešil nielen skvelým hlavným multi hrdinom, hravou réžiou, návykovým soundtrackom, ale hlavne ORIGINÁLNYM príbehom, ktorý na nás vypustí poriadne desivého hlavného zlolotra pre Fázu 4!!! ()

Reklama

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi mě bavila o chlup víc (o pár týdnů dřív viděná) WandaVision. Tohle ale bylo víc filmové, dost akční, Hiddelston výborný a hlavně ten závěr docela rezonuje a dá se s ním do budoucna hodně pracovat nejen v dalších sériích ale i ve filmech. Navíc soundtrack absolutní pecka. _ Co to vyšlo, jsem S1 viděl ještě asi 3x, ost naposlouchal v desetihodinách a na tu pětihvězdu to dojde v pohodě. 9.5/10 ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Generická, plytká, omalovánková blbost pro dětičky, v níž je masový vrah Loki vyobrazen jako roztomilý a soucitný šašek, který se zamiluje do "svého lepšího já". Genderově dodržené, BLM dodržené, LGBT+ trochu pokulhává (kromě Lokiho bisexuality), tam bych ještě viděla prostor pro zlepšení v další, ještě tupější, sérii. Když nemáte příběh a nemáte scénář, (přičemž pořádným příběhem opravdu nemyslím "běháme CGI obdélníky po různých planetách a v různých dobách") tak už to pak nikdo nevytrhne, tím méně očividné přehrávající Tom Hiddleston a nevýrazná Di Martino. Slabé 2*. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velký špatný. Celkem mě překvapuje, že Loki ještě stále není černý homosexuál! Je to prostě jen levná, politicky korektní sračka! Tenhle seriál považuji za zklamání roku, stejně jako tomu bylo nedávno u poslední série Vikingů (2020) a nebo předtím u Hry o trůny (2019). PS: Pokud by měl někdo zájem o podrobně rozepsanou analýzu tohoto díla nechť si přečte moji obšírnější recenzi (viz odkaz). ()

Galerie (94)

Zajímavosti (68)

  • Ve scéně, kdy Loki (Tom Hiddleston) a Sylvie (Sophia Di Martino) jedou ve vlaku, tak Loki začne norsky zpívát písničku „Jeg Saler Min Ganger“, kterou pro účely seriálu napsala a složila Benedicte Maurseth. Benedicte Maurseth patří v Norsku mezi nejznámnější tradiční folkové zpěvačky. Význam písničky je, že dívka svým zpěvem volá svého milého domů a ptá se ho, kdy se vrátí domů. (Yoshitsune)
  • Jedná se o první epizodu seriálu, která obsahuje potitulkovou scénu. (Kubaaa97)
  • Ve scéně, kdy je Loki (Tom Hiddleston) předveden před soud, můžeme vidět nástěnnou malbu s obrazem skupiny lidí. Muž vpředu vypadá jako mladý Stan Lee. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno