Reklama

Reklama

VOD (1)

Po krádeži Teseraktu se Loki ocitá před soudem Temporálně Variační Agentury. (Disney+)

Recenze (75)

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

Doctor Who, Stopařův průvodce po galaxii, Rick a Morty se špetkou Brazilu a Fincherova Sedm s ozvěnou Červeného trpaslíka. Loki si půjčuje hodně a vše zdárně míchá v premisu, která pravověrné fanoušky MCU nadchne a všechny ostatní, kteří mají alespoň trochu o tomhle vesmíru ponětí, minimálně zaujme. Marvel ve svém třetím seriálu opět mění žánr a opět se zdá, že půjde o krapet mysterióznější zážitek ve stylu WandaVision než o akční průměr jménem Falcon a Winter Solider. ()

Welulu 

všechny recenze uživatele

Z dosavadní trojice seriálových marvelovek se Loki může pochlubit zatím nejsilnějším startem. Nejen to, z hlediska konceptu by měl potenciál obstát i jako samostatný seriál (mimo mcu kolébku) vypořádavající se se slibnou (nejen) sci-fi tématikou a zápletkou. Zajímavé audiovizuální volby a zpracování. Pokud se podaří udržet nasazenou laťku, jednalo by se o jeden z nejzajímavějších počinů za uplynulý rok. ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásný vizuál, přesvědčivý Tom, kterému zdatně sekunduje Owen Wilson, ale s příběhem mám problém. Představuje se další možnost cestování časem a manipulace realit. S rozšiřujícím MCU je jasné, že přibudou alternativy a varianty již viděného, ale tím se míchá s dosavadním průběhem a vznikají tak plotholes, které už nezalepíte ani tunou Herkula. Navíc oba dosavadní seriály měly komplikace se zakončením první sezóny a Loki má náběh na opakující se mantru. Neočekávám náhlou změnu zaběhlého konceptu. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím průměr. Různé verze strážců času už tu byli několikrát a tato zatím nevypadá nijak originálně. Loki už po těch všech filmech nepotřebuje brousit charakter dalšími a dalšími proslovy a tady toho kecani bylo celkem až zbytečně moc. Vypadá to zatím lépe než F+WS, ale ke kvalitě WandaVision to má zatím hodně daleko. 65% ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, jsou tu všechny vtipy a gagy, které čekáte na téma střet namyšleného egomaniaka s mocnou byrokratickou agenturou, stačí si je jen odškrtávat. Dialogy mezi Lokim a Mobiem stojí celkem za to: „Tohle místo je jako noční můra.“ „To je jiné oddělení.“ V druhé polovině dojde k určitému zpomalení, ale je jasné, že Lokiho změna názoru potřebuje svůj čas. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (13)

  • Loki (Tom Hiddleston) v jedné scéně vystupuje jako D. B. Cooper. Jedná se o skutečného člověka, který unesl letadlo 24. listopadu 1971 v USA, získal výkupné a vyskočil z letadla za letu. (Kubaaa97)
  • Výhružka: „Vykuchám tě jako rybu, Casey,“ je odkaz na stejnou hlášku z filmu Vřískot (1996). (NiWi)

Reklama

Reklama