Reklama

Reklama

VOD (1)

Po krádeži Teseraktu se Loki ocitá před soudem Temporálně Variační Agentury. (Disney+)

Recenze (75)

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

Doctor Who, Stopařův průvodce po galaxii, Rick a Morty se špetkou Brazilu a Fincherova Sedm s ozvěnou Červeného trpaslíka. Loki si půjčuje hodně a vše zdárně míchá v premisu, která pravověrné fanoušky MCU nadchne a všechny ostatní, kteří mají alespoň trochu o tomhle vesmíru ponětí, minimálně zaujme. Marvel ve svém třetím seriálu opět mění žánr a opět se zdá, že půjde o krapet mysterióznější zážitek ve stylu WandaVision než o akční průměr jménem Falcon a Winter Solider. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY: Víc než cokoliv jiného byla tato epizoda takovým rozborem Lokiho charakteru. Během let jsme měli možnost Lokiho lépe poznat, Ale tak to hluboko do jeho mysli a duše jsme zatím neměli možnost nahlédnout. Až teď - konečně - jsou tam odhalovány jeho pohnutky a motivace. A že je to podívaná... zároveň fakt, že se jedná o Lokiho z roku 2012, nikoli toho který zemřel v Infinity War, tedy o (alespoň navenek) hrdého, panovačného, egoistického boha, dává prostor pro více character developmentu, což už bylo v této epizodě dobře rozehráno. Od pana Mobia M. Mobia schytal Loki pořádný ego check. Owen Wilson jakožto právě jmenovaný TVA agent je už od začátku výborný, s Hiddlestonem mezi sebou mají jiskrnou chemii a již od jejich první scény mě jako duo neskutečně bavili. Tom Hiddleston je jako vždy špičkový, vystřídal si zde spoustu poloh a všechny zvládl bravurně. Co se příběhu týče, jsem upoután, zdá se, že zvěsti nelhaly, opravdu půjdeme chytat Lady Loki, na což se velmi těším. Co je lepší než Loki? Dvakrát Loki. Doufám také, že se dozvíme více o TVA jako takové a také o Time Keepers. Vypadá to, že budou mít důležitou roli, právě od TVA (respektive od úžasné Miss Minutes) jsme se dočkali hned několika přímých odkazů na multiverse, který bude v příštích několika MCU projektech velkým pojmem. Zmíním ještě vizuální stránku věci - ano, je to MCU, na nejvyšší kvalitu jsme již tak nějak zvyklí, ale na televizní (streamingový) seriál je i tohle next level - už jen z téhle epizody to vypadá, že měl Loki větší rozpočet než WandaVision a TFATWS dohromady. Celkově velice silné 4 hvězdy, 85%. ()

Reklama

Swannie 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý začiatok. Sedelo mi vyváženie vtipných scén s tými vážnejšími až emotívnejšími, akciu osobne príliš nepotrebujem. Absolútne milujem filmy a seriály, s ktorými sa narába s časom, takže to je u mňa vždy veľké plus. Hiddleston a Wilson sú osobitne aj spolu výborní, takisto sa mi veľmi páči vizuál seriálu a to, že sa zrejme Marvel opäť bude s divákmi kinematograficky trochu pohrávať - menej než pri WandaVision a zrejme viac, než pri The Falcon and the Winter Soldier. Piatu hviezdičku dávam za úžasnú hudbu a záverečné titulky - vďaka nim som si tú epizódu pozrela rovno dvakrát. V každom prípade sa nechcem tešiť príliš skoro a som zvedavá, ako sa bude seriál vyvíjať ďalej. Či pôjdu ambicióznejšou cestou ako WandaVision, alebo ostanú tradične marvelácky. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásný vizuál, přesvědčivý Tom, kterému zdatně sekunduje Owen Wilson, ale s příběhem mám problém. Představuje se další možnost cestování časem a manipulace realit. S rozšiřujícím MCU je jasné, že přibudou alternativy a varianty již viděného, ale tím se míchá s dosavadním průběhem a vznikají tak plotholes, které už nezalepíte ani tunou Herkula. Navíc oba dosavadní seriály měly komplikace se zakončením první sezóny a Loki má náběh na opakující se mantru. Neočekávám náhlou změnu zaběhlého konceptu. ()

instageek_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí seriál přímo související s MCU, a opět dostáváme úplně jiný přistup a styl. Owen Wilson PARÁDNÍ a fakt se zdá, že si svou roli hodně užívá. Nikdy jsem nepatřil ke skupině fanoušků, která je z Lokiho úplně hotová, ale těším se, co Hiddleston v  seriálu předvede, protože tenhle úvod byl hodně slibný. A má i dost silné momenty, které divákům, stejně jako samotnému Lokimu, poněkud poupraví měřítko závažnosti a důležitosti všech událostí, jež se dosud odehrály. Po vizuální stránce by se seriálový Loki neztratil ani v kinech, bylo to skvělé ve všech směrech, překvapivé, nápadité. Spíš jen z opatrnosti dávám 8/10, abych to hodnocení hned moc nenapálil:))     Více recenzí a zajímavostí nejen o MCU čtěte na Instagramu, profil instageek_cz , díky!:) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně, kdy je Loki (Tom Hiddleston) předveden před soud, můžeme vidět nástěnnou malbu s obrazem skupiny lidí. Muž vpředu vypadá jako mladý Stan Lee. (Kubaaa97)
  • Ve vozíku s důkazy si můžeme všimnout baseballové karty T206 Honuse Wagnera. Wagner byl slavným baseballovým hráčem Pittsburgh Pirates a tato karta je také slavná. Americká tabáková společnost vytiskla mezi lety 1909 až 1911 méně než 200 kusů, protože Wagner trval na tom, aby přestali jeho kartu vyrábět. Jedná se tak o třetí nejcennější kartu na celém světě. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama