Reklama

Reklama

VOD (1)

S cieľom zapadnúť vystúpia Wanda a Vision na miestnej talentovej šou ako kúzelník a jeho asistentka. (Disney+)

Recenze (62)

Kinofil 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

|| TV-PG || Disney+/Marvel Studios || To stejné jako první díl. Jednoduchý až infantilní sitkomová zábava, jejíž dění nebude mít žádný vliv na budoucí epizody (žádný sitkom na sebe v podstatě nenavazuje), a tak jediné kvůli čemu by mělo 2. díl smysl sledovat jsou vtipy. A ty tu nejsou nebo nemají takový říz. Nápad na kouzelnické vystoupení alespoň spojuje komickou zábavu s jejich superschopnostmi. Opět tomu chybí ten říz a moment, který by z toho udělal víc než jen splácaninu, kterou vymyslel scénárista ráno po cestě do studia. Ono člověk, jenž stojí za kraťasy s Olafem z Ledového království asi víc nevymyslí a Feige si vzal dovolenou. Představa, že čekám týden na minimálně jeden podobný díl ve mě vzbuzuje zoufalství i naději. Tak snad se to ve druhé polovině rozjede v to, v co všichni doufáme - akční nálož. 50%. ()

dennykr 

všechny recenze uživatele

Tldr - jsem rád, že MCU seriály fungují dost podobně jako filmy. WandaVision je super. Od boku můžeme střelit, že WandaVision prostě vypadá jako sitcom, ale tím by zanikla nuancovaná práce s žánrovou inspirací. Může jím být do stejné míry jako byl Winter Soldier politickým thrillerem, tedy jen tam, kde to vyprávění potřebuje. Povětšinou jsou scény doplněny smíchem a snímány ze dvou, maximálně tří kamer, přičemž dominují tradičně studiové americké plány. A v centru prvních dvou zápletek stojí klasicky sitcomové tropy - seznámení se sousedkou a jejím neexistujícím manželem, důležitá pracovní večeře a veřejné představení. Stylizace se asi nejvíc obrací k The Dick Van Dyke Show (a Leave it to Beaver), i tím, jak oba protagonisté hrají. Resp. Paul Bettany je velmi okázalou hrou s Van Dykovým projevem. Jenže veškerá sitcomová iluze se čas od času rozbíjí. Tenhle zakonzervovaný feel-good mikrokosmos je dočasně eskapickým řešením blockbusterových problémů ve skutečném-fikčním světě. A právě dvě úrovně fikčního světa – iluzivní sitcomová / skutečná - se řídí odlišnými pravidly a vzájemně se provazují. Když Wandu nějaká indicie nasměruje k možnosti života v iluzi, sitcom se začne rozpadat. Přichází ambientní hudba, detaily, pomalé nájezdy, tlumenější typ herectví a další věci, které bychom v padesátkovém sitcomu nenašli. Na jedné straně tak můžeme WandaVision chápat jako – relativně chytrý, ale nikterak důmyslný – komentář problematizující existenciální zakonzervovanost sitcomů. Na té druhé pak jako velmi dobré rozšíření MCU na pole seriálů. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Opäť sa nachádzame na predmestí malého mestečka na prelome 60. rokov. Wanda aj Vision sa snažia začleniť do spoločnosti. Niečo už ale naznačuje že toto pozlátko je iba na oko. Prevedenie: To sitkomové, humorné niečo, sa mi teda vôbec nepáči. Popravde asi by som si to nešiel ani v dobe kedy to bolo populárne. Na druhej strane sa už konečne odkrýva realita a tam sa mi to začína veľmi páčiť. Pocity: Dúfam, že v ďalšej časti sa už viac odkryje realita a zistíme konečne prečo sú naši hlavný hrdinovia v trápnom sitkome. 55% ()

Kekik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Prosím, vyčkejte." A na co mám čekat? Na co ? Nechápu, kam to směřuje, a děsně mě to štve. Nebaví mě na to koukat. Narážky nechápu. A nebaví mě všude číst, že musím vydržet, že se to rozjede, že pak pochopím Vandu. Já ji nechci chápat. Už jsem si našla, co z ní bude, a nepotřebuji k tomu tohle utrpení. V tomto díle byla scéna, kterou bych si kdykoliv jindy užila (Talentová šou), ale k tomuto seriálu začínám mít takový odpor, že nedokáži ani ocenit vtip. Nejsem jediná. Švagrová trpí se mnou a též má nechápavý výraz. Asi trpíme tím, že známe jen filmový Marvel. Komiksy jdou zcela mimo nás. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesouváme se do 60. let. Podkladových seriálem by měl být Leave It To Beaver. Tato epizoda fungovala lépe. Olsen si ji náramně užila, bylo to vidět z každého záběru. Humor na mě působil taky více. Prozatím se stále jenom můžeme domnívat, co o se jedná. Je Wanda někde vězněná a mučená? Byl na ní smutek ze smrti Visiona přespříliš a ona se zhroutila a nevědomky si vytvořila umělou realitu? Na odpovědi si budeme super ještě pár týdnů počkat. Je zajímavé, že po Stark Industries, se v této epizodě vyskytla připomínka na Struckera a Hydru. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (20)

  • Vrtulník na dálkové ovládání, který Wanda (Elizabeth Olsen) najde v křoví, odpovídá období 50. a 60. let. Jedná se o vrtulník Sikorsky H-19, který byl v americké armádě používán od roku 1950 a stal se známým především díky používání během korejské války. (Kubaaa97)
  • Čas (2:42), ve kterém se objeví hodinky Strucker, odkazuje na sešit „Avengers #242“, v němž se Vision objevil v nově opraveném těle. (Kubaaa97)
  • Když se Vision (Paul Bettany) připravuje do práce, můžeme vidět helmu Grim Reapera – nepřítel Visiona a Scarlet Witch v komiksech. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama