Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevražda nebo vražda? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí odhalit vraha mladého nadějného malíře, který zemřel za podezřelých okolností. Jeho smrt navíc pravděpodobně souvisí i s krádeží vzácného obrazu P. P. Rubense z Moravské galerie v Brně. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), však dojde k další vraždě. Případ zasáhne i do osobního života Karin, jejíž harmonický rodinný život dostane krutý šrám. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

ACDCKL 

všechny recenze uživatele

Ztracená hodina času. Raději jsem měl koukat na divy starověku a měl bych z toho alespoň něco. Vím, proč Renče poslední dobou vůbec nemusím a zde to jen potvrzuje. Naprosto bez náboje, herecké výkony o ničem, scénář příšerný. Odpad tomu dát nemohu, přece jenom Slunečné a Ordinace jsou větší dno televizní zábavy. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Renč nemá pro filmařinu vkus a cit, to je ten hlavní problém. Nezná míru, nepozná, že už je za hranou a jde vstříc parodii. Takhle si snad nikdo soudný nemůže představovat dobrou kriminálku - divák nezná postavy a nemá je ani šanci poznat, je od první minuty zahlcen překotným drmolením vyšetřovatelů bez jakéhokoli úvodu, otřesnou kamerou (ty detailní záběry na obličeje herců, najíždění kamery na postavy u skoro každé scény), nikdy nepřestávající hudbou v pozadí a "over the top" akčními scénami pomalu jak z nějaké české parodie na Bondovku (scéna na záchodě s rozbitím zrcadla a hlavou v záchodové míse a další, u nichž se místo pocitu napětí nahlas smějete). Námět jinak sám o sobě není špatný, jsem i ráda za obsazení skvělých dabérů Aleše Procházky a Jiřího Schwarze, které mnoho lidí pozná pouze po hlase, ale je to velmi špatné po stránce provedení. 1,5*. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerad hodnotím a komentuju seriály po prvním díle, ale tohle byl neskutečnej průser. Policajti tady tasí atrapy policejních odznaků jak z nějaké deskové hry a řeší případ, kterej na konci chce přijít s takovým šokem, že jde úplně proti logice. Je mi líto herců, sešla se jich tu totiž pěkná várka a je radost na ně koukat. Ale všechno ostatní je čiré filmařské zlo. Zajímalo by mě, jestli podobné sračky točí i v Polsku nebo zdali k nám chodí jenom ty dobré seriály... ()

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Už jen, když začla hrát úvodní znělka jsem tušila neskonalej průser a po skončení tohoto dílu, jsem si fakt přála, abych se mýlila, ale bylo to ještě horší, než jsem na začátku dedukovala. Scénář jak z céčkového filmu, vyšetřování zajímavý asi jako čepice Čvančarový a závěr totálně odfláklý v rozmezí asi tak pěti minut. Tady vrahové vyšetřovatelům padají v podstatě úplně sami do klína a nemá to absolutně špetku napětí nebo nějakého šokujícího momentu. Ale co bysme chtěli s takovými parodickými soundtracky, jako jsme slyšeli v tomto seriálu. Škoda, že se to bralo vážně. A ta linie s psychopatickým bratrem? Ne díky. Naprostá ztráta času a výsměch české televizi. Styďte se za tu obří reklamu, tohle je hnus, ()

Aniki odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je úplně jedno, jak moc je to trapný. O ději se dokonce nemá cenu bavit ani s pacienty oddělení pro zvlášť nebezpečné šílence na jedné nejmenované psycho klinice, neboť i ti by šli z Filipa Terče zvracet. Ale jak je možný, že si toto dovolí odvysílat ČT? ČT, která přesně den předtím uvede 2. díl seriálového skvostu Božena, nebo nedávno dokudrama o Ámosi Komenském...a pak proboha toto, proooooč? Normálně zvažuju zcela seriózně podání trestního oznámení na neznámého pachatele, pro spáchání tr. č. hanobení a zesměšnění národa, tohle jim přece nemůže jen tak projít!!! Tvl. a ještě ta odulá ....v jakože hlavní roli, dyk já ani to její méno nemůžu napsat, abych nedostal kopřivku. I nejkomičtější člověk na světě - Goldflam, mi musí odpustit, že ho hodím do jednoho pytle se zbytkem těch zoufalců, co vzali tenhle kšeft. Fakt good job. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Menší roli bodyguarda si na závěr v kasinu zahrál Pavel Pásek, známý filmový producent, příležitostný herec a kapelník rockové skupiny Walda Gang. (rublik05)
  • Michal Isteník v tomto díle vyslýchá v erotickém podniku prostitutku. S touto partnerkou už si zahrál v seriálu Most (od r. 2019) – také scéna v bordelu, tam byl filmový Eda zákazníkem této herečky coby prostitutky). (a-ja)

Reklama

Reklama