Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 2

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (229)

classic 

všechny recenze uživatele

Bež” totižto predstavuje úplne "handicapovanú" dievčinu Chloe Shermenovú, ktorá by tak strašne chcela kamsi bežať, ako trebárs taký Forrest Gump, no lenže absolútne nemôže, aj keby veľmi plakala, keďže je najskôr upútaná na invalidnom vozíku, tak nemá ani prinajlepšom šancu sa s takouto výzvou hocako popasovať...? Má vôbec veľké šťastie, že sa o ňu stará mimoriadne starostlivá matka Diane Shermenová, ktorá mala ťažký priebeh (predčasného) pôrodu, kedy to už normálne vyzeralo tak, že novorodeniatko asi neprežije... Predčasníci majú vždy dôvod na radosť, ak sa narodia hneď zdraví, napríklad budú môcť veselo chodiť, kam sa im vlastne zachce, čo ale vonkoncom pre našu protagonistku neplatí, pretože je zaplavená samými chorobami typov - arytmie, hemochromatózy, astmy, cukrovky, a nakoniec i paralýzy, a tak sa dá v podstate povedať najmä to, že je väčšinou iba zavretá medzi štyrmi stenami, a to bez prístupu na internet, a taktiež aj bez chytrého telefónu, na ktorom by si mohla robiť samé "selfíčka" , čo by inak pre dnešnú mládež zrejme znamenalo pohromu apokalyptických rozmerov, alebo mi (ihneď) ukážte mladého človeka, ktorý by dokázal (pre)žiť bez týchto výdobytkov techniky ? Prevdepodobne by (všetci) spáchali "seppuku" ? Našťastie našej postavy sa to netýka, lebo sa venuje nielen domácemu vzdelávaniu, kde dokonca očakáva i potešujúcu správu o prijatí na univerzitu, ale aj stereotypnému užívaniu liekov, a tak má zvyčajne každý jeden deň rovnaký ! Až konkrétny postreh ju prijme prehodnotiť doterajší spôsob svojho života, keď zároveň začína popritom zisťovať i extrémne nemilé skutočnosti, týkajúce sa jej samotnej, o ktorých predtým nemala ani najmenšiu páru, čo ju povedzme potom trošku mierne vyvedie z rovnováhy, a vtedy to bude ešte oveľa zaujímavejšie, ako na začiatku... / Indicko-americký filmový režisér Aneesh Chaganty, ma celkom oslovil s jeho debutovým thrillerom "Searching" z roku 2018, v ktorom vytvoril ozaj dusnú atmosféru, čo sa mu opäť podarilo zopakovať, ak nie zrovna ešte vylepšiť ? Obsadenie (budúcej) herečky Kiery Allenovej, vnímam, ako jednak pozoruhodným ťahom filmárov, pretože sa rozhodli obsadiť skutočne ochrnutú mladú ženu, ktorá sa síce takto nenarodila, ale z neznámych dôvodov v roku 2015 ochrnula, čo snáď automaticky pridáva na autenticite, kde sa tiež dbá i na kopec odvážnych scén, ktoré svojim hereckým výkonom podtrhuje čoraz pracovne vyťaženejšia sympatáčka Sarah Paulsonová, od ktorej tentokrát radšej žiadne veľké sympatie ani nečakajte, ale (naj)skôr sa prichystajte na Annie Wilkesovú a jej podobným indivíduám... Film pochválim v tom zmysle, že sa určite nejednalo o stratu času, ako v mnohých, iných prípadoch s tým spojenými. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Režisér a scenárista Aneesh Chaganty se před 2 roky zjevil s velmi výrazným debutem Pátrání. Thriller, který byl po celou dobu postavený na tom, že se jeho děj odehrává na monitoru Chaganty tehdy světu představil neskutečně fungující thriller, která byl neskutečně vynalézavý, napínavý a po filmařské stránce vyloženě bravurní. Poté co jsem Pátrání viděl jsem si řekl, že budu Chagantyho tvorbu sledovat a začal jsem se zvědavostí očekávat, co dalšího už svým debutem potencionálně zajímavý tvůrce předvede. Píše se rok 2020 a světlo světa spatřila Chagantyho novinka Run/V zajetí. Samotné natočení filmu sice proběhlo už na konci roku 2018, po dlouhých odkladech ale film definitivně dorazil na streamovací službu Hulu a musí se jednoduše a prostě říct, že je Chagantyho druhý snímek tak trochu zklamáním. Přesto všechno jde ale pořád o velmi slušné thrillerové řemeslo. Po velmi originálním a především velmi povedeném Pátrání je V zajetí tak trochu rutinnějším řemeslem, které má ale pořád očividně silné tvůrčí uchopení a především a má tento film velmi povedené tempo. Má dvě skvělý herečky v hlavních rolích, přičemž se debutující Kiera Allen předvede jako herecký talent, který se naprosto vyrovná osvědčené Sarah Paulson, které mimochodem tahle role velmi sedí a především mají obě hlavní herečky mezi sebou velmi bravurní chemii a velmi dobře k sobě sedí. Chaganty ovšem u svého druhého filmu tak trochu ztratil tak povedenou práci s napětím, už se mu tolik nedaří prodat emocionální momenty a především po originálním debutu nabídl film, který je tak trochu plný očekávaných klišé. V zajetí se nedá upřít povedená řemeslná stránka a v první půlce dokonce to budování napětí ještě relativně funguje. Hned v druhé polovině je ale pryč a vlastně většina toho zajímavého co se o V zajetí dalo říct v druhé polovině zmizí. A pak už nestačí dvě výborné herecké trefy, očividný tvůrčí talent a slušně budované napětí, které je ale rozplynuto v nevyužitý potenciál druhé půlky. V tomhle ohledu tak Chaganty trochu zaostal za očekáváními a se spoluscenáristou Sev Ohanianem (který s ním spolu napsal i právě Pátrání) nevytvořili ve finále ani kdovíjak zajímavý námět. V zajetí představuje zlatý hororový průměr, který určitě neurazí a má pořád své očividné kvality. Další Chagantyho film ale budu očekávat méně napjatěji, protože jde po jeho opravdu povedeném Pátrání skutečně vyloženě o zklamání. Pořád to není tragédie nebo vyložená rutinérská nuda, čekat se ovšem dalo něco výjimečnějšího. A to se bohužel nestalo......... ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Užívateľ rostsoft si do tejto chvíle azda ako jediný všimol, že tvorcovia "ošvédovali" základnú premisu seriálu THE ACT a prispôsobili ju klasickému hollywoodskemu trileru s divácky pomerne očakávateľným rozuzlením. Túto paralelu som si všimol už pri traileri, ale priznám sa, nenapadlo ma, že sa tvorcovia naozaj pustia cestou nepriznanej - remeselne ale nadmieru kvalitnej - vykrádačky. (21.11.2020) ()

Damarus 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to v průběhu nehází tolik udiček jako třeba rejžova prvotina, ale i tak se jedná o dobrou podívanou. Obzvlášť cenim to, že hlavní postava dělá logický a chytrý rozhodnutí, což se u takovejchhle filmů zas tak často nevidí. Sice jsem chtěl dát tři hvězdy, páč mě konec tikterak neuchvátil, ale za výkon Kiery Allen a za pár výbornejch napínavejch scén, jsem tu čtvrtou přece jen vyškrábal.. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(62%) Docela obstojná jednohubka, která neoslní, ničím víc nepřekvapí, ale ani neurazí a po 2/3 filmu neunudí. Úvod mi přišel zdlouhavý, moc mě nebavil, ale poté jsem se už s ústředními postavami dcerou a matkou začal víc zžívat. Hororově pojaté to není, ale jako chvílemi napínavý film to působí slušně. Sarah Paulson a Kiera Allen to zahráli dobře. Jen to bylo takové moc předvídatelné a ve finále trochu nedotažené a urychlené, ale co už. Sem tam byla depresivní atmosféra, a to především s úhlu pohledu té dcery. Prostřední cca část snímku byla dost napínavá, to jak se dcera s obtížemi dostávala z domu …. Hudba, tak nějak normální, místy moc akční. Víc se z toho asi vyždímat nemohlo, koukatelný nadprůměr. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • V kanadské provincii Manitoba se natáčelo také ve Winnipegu, což je hlavní a největší město této provincie a je prvotní municipalitou oblasti Winnipeg Capital Region s více než polovinou manitobské populace. Natáčelo se od 31. října do 18. prosince 2018. (noelcoward73)
  • Lék Trigoxin, se kterým se ve filmu setkáváme, ve skutečnosti neexistuje. Avšak stejné účinky, které má mít tento medikament, má lék s názvem Digoxin. (Kejf.)
  • Když je Chloe (Kiera Allen) venku na filmu se svou matkou, jeden z obchodů se jmenuje „Carry“, což je odkaz na slavný román Stephena Kinga „Carrie“. (LUKICKK)

Reklama

Reklama