Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 1

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (230)

POMO 

všechny recenze uživatele

Jako 50-minutová epizoda seriálu “Zlé matky” by bylo Run užitečnější. Na celovečerní film mu naprosto chybí úvodní představení postav a jejich původně zdravého vztahu matka/dcera. Rovnou se začíná podezřeními a oslabováním důvěry. Psychologicky tak film funguje bídně, kupředu ho tahají pouze napínavé scény podle klasických žánrových šablon. Nenudí, ale potenciál ani zdaleka nenaplňuje. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

takový ten klasický skorothriller na jedno podívaní.Chvilku sice není úplně jasné o co jde,ale už cca v půlce se dá celkem dobře odhadnout kudy se bude film ubírat.Pravda konec mě trochu překvapil,ovšem ne proto že by se extra povedl,ale spíš proto že jsem chování Chloe úplně nepochopil.Obě herečky každopádně fajn a jsem zvědavý jestli si Paulsonka někdy zahraje někoho normálního...60% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Run" bolo jedným z mojich najväčších tohtoročných očakávaní. Bol som veľmi zvedavý na nový film od Aneesha Chagantyho, nakoľko "Searching" bol jedným z mojich najobľúbenejších filmov roku 2018. Takže v momente ako bol film k dispozícii som si sadol k obrazovke, pozrel ho a vnútorne sa necítim výrazne sklamaný. "Run" je podľa mňa veľmi dobrý film, no ani náhodou ho nemôžem radiť na rovnakú úroveň ako "Searching". Odstránim teda z cesty problémy. V prvom rade nájdem nikoľko projektov, ktoré už spracovali podobnú tému. Niektoré veľmi dobré, niektoré veľmi zlé. Takže nie je ťažké pochopiť kam sa film bude uberať, čo sa bude diať a akých scénok sa dočkáme. No súčasne platí, že obe hlavné aktérky podávajú skvelé výkony. Sarah Paulson je veľmi presvedčivá a dokopy má iba jednu scénku, kde som mal pocit, že to hrala trošku moc teatrálne. Inak skvelý výkon. No osoba, ktorá ma dostala najvia je Kiera Allen. Jej výkon je skutočne perfektný. Nič by som jej nevytkol. Všetky scénky sú zahrané absolútne perfektne. Páči sa mi, že film odhaľuje informácie veľmi postupne a rovnako si aj my môžeme takto skladať rad radom kúsky puzzle za sebou. Pretože ku koncu všetko dá zmysel. Najlepšie momenty pre mňa prichádzajú asi v posledných 15-tich minútach, ktoré sú absolútne perfektné. Aneesh Chaganty sa okrem toho opäť ukazuje ako skvelý režisér. Scénky vyzerajú veľmi skutočne a vie hercov správne viesť. Keby film nebol tak ľahko čitateľný, tak by bol oveľa silnejší, no scenár bohužiaľ nie je až tak originálny ako by sme možno chceli. Ak ste videli film alebo seriál s podobnou témou, tak vám to tiež nepotrvá dlho pochopiť. Ale tak či tak, hodnotím film ako veľmi silný a funkčný thrillerový zážitok. Hodnotenie: A- ()

tron 

všechny recenze uživatele

S prižmúrenými očami musím dať 4*, pretože to má viac plusov, ako mínusov, ale nedávam ich s čistým svedomím, ale len preto, aby som Run odlíšil od vyložene priemerných trilerov, spomedzi ktorých predsa len vykúka a je jednookým medzi slepými. Plusy: výkony Sarah Paulson a Kiery Allen, zábavný mix Misery, MacGyveraPsycha, množstvo mrazivých scén, napínavé finále, veľmi slušný pofinálny dojazd a šialený twist, ktorý všetko prevráti naruby. Mínusy: hoci sú scény mrazivé a napínavé, zároveň sa jedná o obrovské a predvídateľné klišé (odkiaľ mohla vedieť, že šla do lekárne?). A hoci onen zvrat je fakt desivý a nepríjemný, hoci som sa skutočne snažil, nakoniec som neuveril, že by niečo také bolo možné (SPOILERY Z čoho žila? Dostávala na dcéru peniaze od štátu? Ak áno, ako je to možné? Štát predsa musel vedieť o úmrtnom liste jej dcéry. SPOILERY). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem netušil, že existuje český název pro Run, takže bych přišel i o těch prvních 20 minut, kdy divák přeci jen má alespoň šanci pochybovat o tom, že dívka žije vlastně v zajetí a třeba to s ní myslí její Mamá dobře. Na filmu se mě i přesto líbí, že se jedná o takový ten průměrný napínavý thriller, že je krátký, svižný a nebýt hloupého nemocničního finále, klidně bych své hodnocení o kousek pozvedl. V poslední době podobných filmů sice lítá éterem čím dál více, takže by snad leckdo mohl nabýt dojmu, že svět je plný vyšinutých věznitelů, když se to ovšem umí správně udělat, je to docela zábava. 60% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Telefonní automat uvádějící jako příklad uvedení lokace městečko „Derry, Maine“ je odkazem na román a film To (2017) autora Stephena Kinga, kde se příběh vraždícího klauna Pennywise odehrává. (MatyM)
  • Film se volně inspiroval skutečným případem z roku 2015 ze Springfieldu v Missouri (USA). Dee Dee Blanchard donutila svou dceru Gypsy (*1991) absolvovat stovky vyšetření, nechala ji operovat, přinutila jezdit na invalidním vozíku, přesvědčila ji, že má rakovinu nebo že nemůže přijímat potravu ústy, ale jen sondou. Několikrát jí také zfalšovala rodný list, ničila lékařské záznamy nebo jí omezovala přístup k internetu. Dcera ji v roce 2015 se svým přítelem zabila. (flyer.nick)

Reklama

Reklama