Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 1

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (301)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ty herecké výkony jsou hrozná opičárna, to vám povím... Nový Saw ale selhává i v budování napětí a minimu prostoru, který dává jednotlivým "hrám". Než se stihnete rozkoukat už je konec. V samotné zápletce paradoxně vidím docela dost potenciálu, protože tohle mohlo fungovat jako velmi solidní a zábavná detektivka. Jenže nefunguje... A z těch rádoby cool "atmosférických" střihů mám osypky ještě teď. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, že zrežírované to není vůbec zle a vlastně je tu všechno správně. Jenom je to zkrátka pořád to samé, ba snad ještě nechutnější a to jsem viděl jenom původní Wanovu jedničku a Jigsaw. Vlastně jsem na to koukal hlavně kvůli Samuelovi, jelikož toho můžu vidět kdykoliv a všude, ale i přes nechutně useklej konec si myslím, že už by to s touhle sérií měli zabalit (jo, asi se to říká už od druhého dílu :D). ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

No, vlastně celkem zklamání. Jako fanoušek celé této frančízy jsem po prvním traileru očekával asi trošku něco jiného. Jasně, chápu, že zde se moc novinek vymyslet nedá, ale když už se jednalo o projekt, který je od fanouška pro fanoušky, nemuselo to být takové na půl žerdi. Chris Rock očividně Saw má rád, ale je ironií osudu, že vlastně nejspíše celou sérii pohřbil. Herecky mi tady prostě nesedl a jeho ukřičený hlas mi vyloženě vadil. Zbytek osazenstva je tady taky vlastně k ničemu. Bohužel zde nefunguje ani příběhová linka, která měla být tentokráte stěžejní. Je průhledná a návrat k prvnímu dílů se vůbec nekoná. Finální pětiminutovka také postrádá větší tah na branku, což je škoda, protože v Saw je tahle část po pastech ta nejlepší. Ale abych jen nehanil. To, co k sérii patří jsou hlavně pasti a ty jsou fajn, jakože dost fajn. Mají nápad, funguje brutalita a není jich úplně málo. Snímek aspoň rychle uteče a není to vyloženě postaveno na pastech samotných. Každopádně jako příbuzný k sérii, kterou miluji, je tohle spíš bratranec přes koleno. Nedělá Vám vyloženě ostudu, ale radši jste, když ho nevidíte. Škoda, snad návrat Final Destination bude na tom lépe. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Další Saw v pořadí je přesně takový, jaký by měl být. Když bych měl očekávat nějaký převratný a originální příběh, pokud již bylo řečeno vše v předchozích filmech, pak bych byl naivní. Základní motiv zůstal zachován - ztrestat ty, co činí špatnosti a nenesou za to žádnou odpovědnost. Jigsaw byl samozvaným mstitelem, a tak to zůstalo i zde. Jen přišli na řadu poldové, co se dopouštěli prasáren v domnění, že se jim nic nestane. Prase je proto potrestalo. A proč se na Saw vůbec dívat? Přeci kvůli důmyslným pastem. A to chce jistě většina diváků. Vodotrysky krve, utrpení a střeva ven. A pokud snad ne, pak nevidím jiný smysl se na tuhle sérii dívat. V tom je ovšem pro mne mírné zklamání - čekal jsem více pastí s kamerou v přímém záběru. Jak si asi má člověk užít stahování z kůže, když se smrskne jen na pár flashbacků? A s vypouštěním krve jsem si připomněl Vincenta Price v jeho neodolatelné roli šílence. Nemám rád lekačky, jelikož mi přijdou laciné. Přiznám se ovšem, že tentokrát mě jedna dostala. Nojo, když mi přitom div nevyskočily repráky ke stropu, tak není divu. Konec potěšil a je mi jedno, zda znamená pootevřená zadní vrátka či nikoliv. 3,5* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pokus o oživení již zapomenuté série Saw, tentokrát zabalené jako temná kriminálka inspirována legendární Sedmičkou. Zcela dle očekávání je zde vše špatně a nejvíce to je viditelné u scénáře, staromódní a líné režie a hlavně u Chrise Rocka. Jeho drsný detektiv, který neustále piští, film neustále strhává do vod nechtěné komedie, což v kombinaci s explicitní brutalitou vůbec nefunguje. Jediné co tak zbyde je pár pěkných záběrů a již zmíněná brutalita, která je tím jediným, co sérii dokázalo udržet. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Původně měla být premiéra v roce 2020, avšak kvůli pandemii Covid-19 se premiéra posunula na rok 2021. (Raichu.Cz)
  • Úvodní píseň k filmu složil britský raper 21 Savage. (Shizle)
  • Ve scéně, kdy se detektiv Banks (Chris Rock) natahoval do auta pro balíček, tak ho bral rukou, ale v dalším záběru ho vyndává pomocí hadru. (Ondra.Simmer)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama