Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po šesti letech, ale s naprosto stejným a opět dokonalým britským humorem. Škoda toho, že je těch dílů jenom 16, ale přesto co díl to perla...a zdá se mi, že se mnoho dílů zaobírá Sirem Humphreyem....a o to je to větší legrace...pač genialita jeho proslovů a tudíž i jeho argumentů je takřka legendární. (98%) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ať žijí všichni byrokraté, kteřížto jediní jsou skutečnými vládci naší planety a jejichž úkolem je na správnou cestu usměrnit všechny ty tupé politiky, co se do všeho jen pletou a odváží se mít nedejbože i nějaké ty ideály. The Best of Britcom tady s nezměněnou razancí podruhé útočí na vaše naivní představy o tom, co že je to vlastně ta politika. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ještě odvážnější, ostřejší a brutálnější humor, než v původním seriálu, a zároveň mi (i přesto) přijde přístupnější. Tvůrci i hlavní trojice jsou stále v naprosto boží formě, jedna epizoda je lepší, než druhá a totéž lze říct i o naprosto božích hláškách a složitých souvětí nejen sira Humpreyho. Britský velkoklenot, který je dnes mnohem aktuálnější, než v době svého vzniku. Minimálně u nás. Až to hezké není. 90%. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některé seriály začnou dobře a špatně skončí. Některé začnou špatně a zlepšují se. Ale některé začnou dobře a mají tendenci se zlepšovat. A ruku na srdce, těch je opravdu málo. Nicméně Jistě, pane mistře a později premiére k ním patří. Nejde říct, že by byla špatná epizoda. U každé z nich se člověk opravdu pobaví. A i když se některá témata opakují, nejsou pokaždé stejná. Za mě skvěle odvedená práce. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Pokračování Jistě, pane ministře není tolik vtipné jako původní seriál a rozhovory Hackera s Humphrym mají pořád stejné vyústění. Ale to nevadí, protože to je pořád výborně udělané. Postupem času mi přišlo až děsivé, jak se ustrašený, ale v jádru dobrácký Hacker stává stejně manipulativním amorálním šmejdem jako je Humphry. Nakonec přišel o všechny svoje morální hodnoty a zůstala jen chuť po moci (či si udržet místo) skrze popularitu. Tohle už nebyla hra kočky s myší, ale hra dvou koček, i když ta která byla ve státní správě mnohem déle měla přirozeně většinou navrch. Občas mi bylo líto Bernarda, ten si jako jediný z hlavní trojky zanechal svědomí, snažil se svoji práci dělat poctivě jak jen mohl a často na to málem sám doplatil. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Premiérka Margaret Thatcherová (v té době úřadující) byla velkým fanouškem tohoto seriálu. (ČSFD)
  • Každý díl končí slovy: "Ano, pane premiére." (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno