Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ještě o něco málo zábavnější než Jistě, pane ministře. Přibylo humoru, prostoru pro Bernarda Woolleyho a jeho slovní hrátky či "vhodná faktická upozornění", navíc James Hacker to Humpreymu Applebymu nandává o trochu více než v dříve (i když lišák Humprey samozřejmě stále vládne). "Musím velice důrazně nesouhlasit se zavedenými praktikami, jež uvalují tvrdá a neobhajitelná omezení týkající se vstupu i odchodu vysoce postavených pracovníků státní správy a jež se vší pravděpodobností, pokud se bude v těchto praktikách pokračovat, přivodí přiškrcení veškerých komunikačních kanálů a mohou dokonce kulminovat stavem rozvinuté organizační atrofie a nezvratné administrativní paralýzy, což může vyústit ve faktickou nemožnost promyšleně a koordinovaně konat vládní funkce ve službách Jejího Veličenstva Spojeného království Velké Británie a Severního Irska." - "Čili nemáte klíč." ()

erased 

všechny recenze uživatele

Přes těžké začátky v premiérském křesle se Jim Hacker nečekaně vytáhne. Většinu času sice běží na stejné (rozuměj stejně geniální) vlně, jako na pozici ministra administrativy, ale konečně se víc objevují i radostné momenty, kdy tak nebo onak vydrbe se svým oblíbeným loajálním poradcem. Na Čísle 10 to tak celkově funguje ještě o kus líp, než dřív. Nebo hůř. A to tak, že nefunguje. ()

Reklama

Martinvon 

všechny recenze uživatele

I přes kongeniální český dabing se vyplatí trochu pohnout s angličtinou a dát si seriál v originále. Přesto, že žánrově jde o sitcom, klidně bych zařadil celý počin mezi hrané dokumenty. Brání tomu snad jen to, že jednotlivé politické tahy a postavy nejsou podloženy reálnými jmény (určitě by to nebylo zas tak těžké) a zůstávají v rovině narážek. I mrazivé narážky na politiku "železné lady" Margaret Thatcher lze dešifrovat jen se znalostí dobového kontextu. Přesto mě mrzí, že Angličané (zatím všichni, které jsem potkal) v tom žádnou dokumentární hodnotu nevidí. Díky za herecký koncert Nigela Hawthorna v roli sira Humphreyho. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Nelze psát odděleně komentář k panu ministrovi a panu premiérovi. Proto to beru obojí šmahem. Tohle nízkorozpočtové, televizní a dost debilně dabované veledílo, které české televizní stanice odsoudily na pozdní noční hodiny kanálu s nejnižší sledovaností, je příkladem nejen toho, jak skutečně vypadá pravý nefalšovaný suchý britský humor. Je to ukázka toho, jak funguje naše společnost. Příklad toho, že existuje inteligentní politická satira cílená na samostatně myslící jedince, kteří když se smějí, pak chápou čemu. Možná proto byl tento cyklus vysílán tam, kde byl. Takových lidí je totiž opravdu pomálu. ()

Taffey 

všechny recenze uživatele

Nigel Hawthorne je největší komik, kterého znám. Kde se na něj hrabe Mr.Bean, Charlie Chaplin a všíci ostatní. Jeho mimika v obličeji je naprosto dokonalá obzvlášť v okamžicích, kdy poklonkuje Paulu Addingtonovi v roli premišra. Rád se dívávám na filmy v původním znění s titulky ale dabing tohoto seriálu je na tak špičkové úrovni, že se na něj dívám česky. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Každý díl končí slovy: "Ano, pane premiére." (ČSFD)
  • Premiérka Margaret Thatcherová (v té době úřadující) byla velkým fanouškem tohoto seriálu. (ČSFD)

Reklama

Reklama