Reklama

Reklama

Naši kluci

(seriál)
  • USA Our Boys
všechny plakáty
Trailer

Epizody(10)

Obsahy(1)

V létě roku 2014 jsou tři židovští mladíci uneseni a zavražděni ozbrojenci Hamásu. Izrael je šokován, otřesen a rozlícen. O dva dny později je nalezeno upálené tělo palestinského teenagera z východního Jeruzaléma v lese na západním okraji města. Simon, agent izraelské bezpečnostní služby Šin Bet, se v následujících dnech pustí do vyšetřování případu, zatímco rodiče zabitého chlapce podstupují dlouhou a strastiplnou cestu za dosažením spravedlnosti a útěchy. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Lischai 

všechny recenze uživatele

Ano, stokrát ano! To bylo tak dobré, jak jen to mohlo být. The Spy s Cohenem je proti tomu falešná mýdlový opera, které nejde věřit nos mezi očima. Naopak Our Boys jsou nečernobílý, umírněný, a přesto emocionálně zdrcující obraz zločinu, který vás přiměje googlit detaily izraelsko-palestinského konfliktu. Tohle je seriál, jak má být. Napínavý, lidský, plný pochopení k oběma stranám, pečlivě vyrešeršovaný, bez příkras. Dávám 9 agentů Shabaku z 10 možných. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

O bitvách na západním břehu Jordánu jsem slýchávala od dětství, ale vůbec jsem to nechápala. Uplynulo mnoho let a pořád to nechápu. Dnes už sice vím, že tam neustále bojují Palestinci proti Židům a naopak, ale stejně!...Seroš je už společně s FAUDOU pro mě druhý počin, který mě tak nějak dostává do souvislostí a je to brutal, poněvadž pokud se budou lidi vraždit jenom kvůli víře a nenávisti, tak to nikdy neskončí a tady to vypadá, že je to navěky. Líbí se mi, že se tu střílí do vlastních řad a spousta "normálních" občanů si to už uvědomuje, ale stejně! Mám pro všechny ultraortodoxy celého světa svůj slogan. Ultráči jakéhokoliv vyznání světa - vyližte si prdel!!! Za mě zcela neortodoxních 85% ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že se na filmu podílely obě strany, je tu snaha o postihnutí problému mez Palestinci a Izraelem. Situace je v podstatě zakonzervovaná a vyhrocuje se vlastně jen v případě excesů typu našeho příběhu. Jinak obě strany zvolily politiku nevměšování, nedráždění. Izrael je ale kdykoli připraven srovnat se zemí nějakou vesnici, Palestinci mají Semtex a kamení taky připravené ve sklepě. Ono to ale není jen o těchto dvou stranách. I jako Izraelec si člověk bude připadat v mnoha čtvrtích Jeruzaléma či Tel-Avivu jako cizinec. Mezi jednotlivými skupinami Izraelců jsou tak obrovské rozdíly, že si navzájem skoro ani nerozumí. Udržet tento stát pohromadě a v chodu je velké umění a není divu, že vypisují mimořádné volby každou chvíli. K udržení pořádku a životaschopnosti země má Izrael v provozu sledovací nástroje, o kterých každý zarytý demokrat opravdu nerad slyší. Udržují databáze, sledují podezřelé a asi i nepodezřelé osoby. To, o čem se v Evropě nemluví a jen tiše se o tom spekuluje, je tady pýchou ukazováno jako pilíř státu. Ta vražda je v seriálu vlastně jen základní osou příběhu, kolem ní se ovíjí poměrně zdařilá analýza izraelské společnosti a politiky. Kloužeme sice pořád po povrchu, ale tady je to tak složité, že i mnoho Izraelců samotných v tom nemá jasno. Jedno je jediné jisté, klid tam nikdy nebude. Obě strany jsou vyčerpané nenávistí a strachem, ale dohodnout se už nemohou, na to už je dávno pozdě...80% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabé, nebavilo ma to. Sledovať ako Semiti neznášajú Semitov a jedni aj druhí sú náboženskí fanatici, to nestojí za môj čas. Jedni si bijú hlavú o múr a pri modlitbách sa kymácajú ako pri duševnej poruche, druhí všade kričia Alláhu akbar, a celý dej je z polovice vyplnený ich katastrofálnymi spevmi, ktoré sú vlastne permanentnými výkrikmi v štýle áááááááááááá. Otras. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-5* V médiích jsou konflikty mezi Izraelem a Palestinou už stokrát omílaným evergreenem, ale jaké jsou reálie, tak to si málokdo dokáže představit. A tento seriálem Vám určitý obrázek dokáže jasně nastínit. Dokázal převést na obrazovky skutečný případ takovým neutrálním způsobem, že z toho výhody nemá ani jedna strana, spíš naopak. Začíná to únosem a kriminálním vyšetřováním, pokračuje odplatou a vyšetřováním a končí soudem. Přesto nemám pocit, že je to pro každého diváka, tak nečekejte od něj výraznou akci, spíš je to komorní drama a pečlivě vystavěná sociální sonda o obou národech. Reálnost vyprávění je až neuvěřitelná a proto nezbývá než opět pochválit a doporučit. PS: Po seriálu Chalífát, který se taky věnuje terorismu jsem si už udělal jasný obrázek o Dálném Východu. Zasytil jsem se toho až až a dlouhou dobu se budu dalším podobným snímkům vyhýbat a nejspíš i těm zemím. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 0 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Galerie (80)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o první seriál, který HBO odvysílala v hebrejštině a v arabštině. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno