Reklama

Reklama

Přes čtyřicet let se Michael Myers marně snaží připravit o život Laurie Strode (Jamie Lee Curtis). Navzdory tomu, že výčet jeho obětí připomíná telefonní seznam, Laurie se vždycky podařilo vyklouznout. Z role bezbranné čekatelky na smrt se navíc během let transformovala v neohroženou bojovnici, která ví, že nejlepší obrannou je útok. Přestože na Michaela připravila celou řadu pastí a některé z nich dokonce úspěšně sklaply, vyřešit problém jednou provždy se jí nepodařilo. Co se týče vzájemné konfrontace, mají prostě oba neskutečnou smůlu. Jenže i ta musí jednou skončit. Stejně jako Halloween. Příběh hororu Halloween končí se odehrává čtyři roky po tragických událostech, které městečko Haddonfield a rodinu Laurie Strode postihly ve filmu Halloween zabíjí. Ocitáme se v současnosti, kterou by měl příběh silně reflektovat. Kromě zabijáka s maskou tak budou městečko terorizovat i „noční můry“, které poslední dva roky všichni dobře známe. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (303)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Doufám, že Halloween nekončí, jelikož Michael je postava, kterou by i přese všechny dosavadní filmy bylo škoda opustit. Jednu hvězdu za to, že zařvali všichni, co si to zasloužili. Druhou za mordy, kterých zas tak málo nebylo - ubodání, podřezání, připíchnutí ke zdi (připomínka minulosti), rozsekání, autogen, rozšlapání... třetí za několik svižných scén včetně konce a za hudbu - Carpenter je pořád dokonalý, Boy Harsher, The Cramps, Blue Öyster Cult, Sebadoh a především a hlavně - Dead Kennedys - Halloween, páč to pustit na večírku nemělo chybu. A samozřejmě znám mnoho a mnoho daleko horších filmů. Laurie i Michael jsou zkrátka nesmrtelní, a tak to má být. Když se ohlédnu, tak být kratší stopáž, hodnotil bych i výše. A ruku na srdce - filmy s Michaelem málokdy dávaly smysl, což ale neznalci nemůžou vědět.... Nu, a pak sem plesknou odpad. ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Tak jo, zkusim svoje pocity sepsat bez spoilerů. Je to konec jedné éry, ale ne podle představ diváků. Hlavní problém v tomhle filmu (což se odráží i zde v hodnocení) je fakt, že diváci hodnotí film podle toho co není, místo podle toho, co opravdu je. Osobně bych řekl, že to byl dobrej film (a dokonce i líp natočenej než 2018 nebo Kills), ale už tolik nefunguje jako  uspokojivej závěr Halloweenský série. Tenhle film totiž není typickej slasher horor, ale spíš se jedná o psychologický drama. Ano, takhle to zní na papíře fakt hrozně, ale chápal jsem záměr tvůrců. Když už máte 13 Halloweenskejch filmů a většina z nich je pořád o nezničitelnym Myersovi jak v Haddonfieldu vraždí lidi jak na běžícím páse, tak musíte tvůrcům odpustit, že chtěli zkusit něco novýho... i když hodně riskovali, že tím rozeštvou fanoušky. A podle recenzí se tak stalo. Halloween Ends je rozhodně nejslabší z celý tý nový trilogie, ale zas na druhou stranu to nemá ty trapný vtipy jako v Halloween 2018 nebo zbytečnou vatu jako rozběsněnej dav nahánějící falešnýho Myerse v Halloween Kills. Postava Laurie (a vlastně i Michaela) tu byla odsunuta na vedlejší kolej a hlavní otěže přebírá Allyson a a nová postava Corey Cunningham, se kterym se celej svět (nebo aspoň Haddonfield) moc nepáře. Laurie tu funguje víc lidsky a vyměnila roli drsný přeživší za drsnou babičku, která bydlí se svojí vnučkou. Tahle její stránka se mi líbila a jsem rád, že jsem se od ní nedočkal žádnejch otřepanejch frází typu: „Evil Dies Tonight“ nebo „I’m the One Who Must Kill Him“. Děkuju. Finále bylo docela dobrý a napínavý, ale nebudu lhát, mohlo bejt klidně trochu delší. Koneckonců fight „Laurie vs Michael“ z 2018 byl celkově nejlepší z celý Halloweenský ságy a těžko by se to asi překonávalo. Tenhle konec je ale definitivní. Hudba mi taky nepřišla tak výrazná jak v předchozích filmech. Za mě byl soundtrack hodně slabej a nedosahoval těch démonickejch kvalit z Halloween Kills. Kolem a kolem jsem nebyl z filmu tak zhnusený jako ostatní diváci, ale to možná bude tím, že jsem už tak trochu po těch prvních reakcí věděl do čeho jdu. Vidět tohle úplně naslepo v kině, tak bych byl taky docela rozjařenej, protože trailery vám prezentují úplně něco jinýho než to, co vám představí samotnej film. Takže bacha na to. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[40%] Viděno v kině. No, říkal jsem si jestli na to vůbec mám jít, na špatné recenze nikdy moc nedám, už i předchozí díl nesoucí název Halloween Kills byl hodnocen špatně, ale mě se líbil a i ta dějová odlišnost. Ale tento nový film uzavírající novou trilogii? Jako po skončení kina jsem z toho nebyl až tak znechucen, spíš zmaten, že jsem vůbec nevěděl jak to ohodnotit. O pár dní později jsem hodnocení nadobro ukotvil na 2*. Celé je to prostě neuvěřitelně odfláklé. Ani nevím kde začít. Jako po prvním dojmu jsem si řekl ok bylo to slabší, než bych očekával, ale těch chyb tam bylo prostě mraky. A to nemluvím už vůbec o nelogickém chování jistých postav, zejména té Alyson (vnučky Laurie). To jak se snadno až pubertáckým způsobem zamilovala do toho psychopata … Jinak, Meyers tu hraje druhé housle, vražd moc nevykoná a především až po více jak hodině dostane trochu prostor. Postava toho Coryho, což je mimochodem asi hlavní postava tohoto filmu mě docela bavila, i když se mi nelíbilo, že měl ve filmu s názvem HALLOWEEN největší prostor. No, kde mám dále pokračovat? Úvod nás seznámil s tím Corym (asi jeho jméno špatně sklonuji, ale co už) a ta tragická událost co se stála na začátku mě nijak nezásahla, poté začne Halloween theme s dýněmi a dobrou Carpenterovou hudbou, ale už tehdy jsem si říkal, šel jsem do kina vůbec na halloween? No a pak se film docela táhne a to až do konce. Ani to finále mě moc nebavilo, ale ukončení Meyerse nebylo nejhorší. Má to i pár dobrých nápadů s tou podstatou zla atd. Vražd je tu méně, ale jsou docela dobré. I když ne takové jako třeba z r 2018. Carpenter svoji hudbu s pomocí ostatních dvou pomocníků zvládl opět dobře, ikdyž to byla už taková spíš kopie starších dílů. Já nevím, nejvíc mi vadilo to nelogické chování postav, málo prostoru Meyerse a celkově bych očekával velkolepější konec. Co jsem četl, tak natáčení bylo posunuto skoro o dva roky kvůli covidu, tak možná asi proto to tvůrci tak odflákli. Což není ale omluva. Opravdu těžko se mi tento film hodnotí. Zpočátku jsem si říkal, že ho nebudu tak kritizovat, ale nemůžu si pomoci, ikonická postava Meyerse by si zasloužila větší cit. Doufám, že už žádné pokračování či remake nevznikne. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Och prosím, už fakt dost. Viděl jsem už 5 filmů s Michaelem Myersem, a to pořád nejsem ani v půlce celé "série", která se chtěla přiživit na kultu Carpenterovy klasiky. Tenhle další film je prostě tak strašně zbytečný a to je asi jediné zásadní sdělení, které o něm lze říct. Je to furt dokola, což ale některým lidem evidentně ke štěstí zcela stačí, ale osobně jsem to shledal skutečně už úmorné, byť pár světlejších momentů se tam najde. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když v roce 2018 natočil David Gordon Green první díl této trilogie, byl jsem hodně zvědavý, jak se s tématem Halloweenu popasuje. Nikdy jsem nebyl žádným zarytým fandou série ani Michaela Myerse, ale za to Jamie Lee Curtis jsem měl hodně rád. Ukázalo se, že jde o lehce nadprůměrnou záležitost (dal jsem tomu tehdy 60%) a další dva díly jsem si tedy nehodlal nechat ujít. Jenomže když v roce 2021 přišel film Halloween zabíjí, dostavilo se první zklamání. Postava Laurie byla odsunuta do pozadí a kromě povedených masakrů hasičů a staré černošky a jejího manžela (která to záhadně přežila a objevila se i zde), mě to vlastně ani moc nebavilo. Nebýt návratu některých postav z minulosti, nedal bych tomu ani to průměrné ohodnocení a tak jsem doufal, že trojka přijde s něčím výjimečným.    To se ale nestalo. Halloween Ends je bezesporu nejhorším dílem celé trilogie a to po všech stránkách. Obrovské zklamání započalo už jen tím, že uběhne skoro 40 minut, než se Michael objeví poprvé na obrazovce. Celou dobu jsem si říkal, jestli si tvůrci z nás udělali jen srandu, nebo to myslí vážně. Místo toho sledujeme jakési romantické drama mezi vnučkou a usvědčeným mladým vrahem, který to v hlavě nemá zrovna v pořádku a kterého celé městečko nesnáší a dělá si z něj srandu. Ten borec mě popravdě absolutně nezajímal a jeho cestu ZLA jsem mu taky nezbaštil. Proměna v chladnokrevného vraha, který se chce vyrovnat místní legendě – dokonce se s ním i popere o Michaelovu masku, no nevím, čekal jsem něco mnohem víc. Vždyť i ta partička výtržníků byla naprosto lichá – profackovala by je i osmdesátiletá babička…   Naštěstí si to kultovní zabiják ke konci rozmyslel a z té smradlavé stoky vylezl. Moc paseky sice nenadělal, ale pár mrtvých si na své konto připsal. Důchodcovský souboj v kuchyni se mi docela líbil, ale chtělo to větší grády. Čekali jsme na to tak dlouho, ale těch pár minut bylo jen chabou náplastí. Jamie Lee Curtis zachraňovala situaci, protože dostala více prostoru než minule, ale vůbec se jí nedivím, že prohlásila, že tohle bylo už naposledy, co ztvárnila postavu Laurie. 40% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • V čase 01:05:35 předvede Michael Myers (James Jude Courtney) svůj slavný kousek, při kterém svoji oběť zabodne nožem do zdi. Jedná se o naprosto absurdní nesmysl. Vzhledem k velikosti nože a délce samotné čepele, síle, úhlu a rychlosti Michaelova nápřahu, délce následně trčícího ostří a rukojeti z těla, tloušťce těla oběti a pevnosti stěny není možné, aby se Michaelovi podařilo zabodnout nůž do stěny skrze lidské tělo tak, jak je zobrazeno ve filmu. Zároveň je také vzhledem k nemožnosti dostatečného zabodnutí nože do zdi a váhy těla oběti naprosto vyloučeno, aby tělo zůstalo posléze na zdi viset a nespadlo. (Mangano)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Reklama

Reklama