Reklama

Reklama

Thor: Láska jako hrom

  • USA Thor: Love and Thunder (více)
Trailer 6
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (983)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dva filmy v jednom, respektíve dva autorské prístupy, nevytvorili koherentný film. Miesi sa nám nie príliš funkčná sit-comová polozábava a naopak výborne fungujúca dráma, respektíve až tragédia s výborným záporákom. Love and Thunder je výborne vypointovaný a ak by som videl iba záverečnú štvrťhodinku (bez dovetku), tak by som vôbec nečakal, že predtým prebiehalo na plátne atmosférou poväčšinou niečo odlišné. Pre mňa každopádne druhý najlepší Thor. Samozrejme po jednotke. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Možná už to ten Maor s nadsázkou (hlavně na účet Hromovládce) trochu přehání, zatím to ale jakžtakž koušu. Všeho moc v některejch případech prostě škodí a v novým Thorovi je hlavně v první polovině humor hodně na sílu. Ale i přesto se některý vtípky řádně vyvedly (Jane Fonda/Jodie Foster). Příště prostě ubrat na zbytečných parodiích, přidat třeba na zápletce a bude to úplně super. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Spíš šaškárna jako hrom. Střídání vážných témat a humoru pro malé děti Waititimu možná vyšlo u Jojo Rabbit, i když už to pro mě nebyl moc funkční film, tady je tím svým stylem Taika už jen neskutečně otravný asi jako houbičkami sjetý klaun, kterého jste vyhodili z dětské oslavy a on se vám furt vracel oknem zpět. Ve výsledku pro mě nový Thor nebyl funkční ani humorem, ani dramatickou rovinou, o kterou se tu tvůrci snažili, což je ostatně už opakující se motiv marvelovek posledních let, u nichž stále častěji mohu jako pozitivum říct jen a pouze takové to klišé, že jsou barevné a hejbou se. A to bych ještě měl dát slovo pozitivum do uvozovek. [Filmový víkend ČSFD 2022] ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VŠICHNI BOHOVÉ ZEMŘOU…!“   Tak to byla píčovina! Cha! Ty vole – já jim to žral! Prostě vyserte se na nějakou paranoiu z Marvelovskýho vesmíru a pojďte se bavit! Že do toho nesedí ten parádní Baleův padouch? No tak dobře – střídá to dějový pasáže jak Agáta chlapy. No a co! Nikdy si nejsu jistej, kdy to myslej vážně a kdy si dělaj prdel (no trochu kecám, jsou tady okamžiky, kdy je celkem jasný, která bije  - a vtipný nejsou!). Parádně do toho zapadaj Guns and Roses i Russel Crow… a vlastně se mi líbí, jak to Waititi pojal. Že něco moc nedává smysl – respektive, že se chovaj divně? Je to kurva píčovina, která má pobavit a jakž takž držet dějově pohromadě. A jakž takž drží! Thor parodující Thora – určitě lepší než Loki šukající sám sebe! On totiž není jako ostatní bohové… Ale to snad kurva všichni víte! Nebo jste u sledování Monthy Python taky řešili píčoviny? Pravda, Ragnarok to není…     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím, že jsem největší Bůh na světě. (Thor? – debile…)  2.) Jsem feministka, Umírám na rakovinu. Přišel jsem o dítě. Věřím v Boha. Nevěřím v Boha. Někoho miluju. Miluju sám sebe. Chci bejt táta. Jsem Bůh...                  PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ***  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Já vlastně netuším, jak to hodnotit. Ten film mohl být skvělý, protože ta marvelovská skvělost tam je. Jen bohužel schovaná pod obrovským nánosem tupého pseudohumorného balastu a sraček... Ten film se utopil v trapném humoru a snižování respektu vůči postavám. Záporák mohl být dokonalý, temný, zlý a zlomený, ale místo toho je zobrazen jako vlastní karikatura. Postava Valkýry a Korga je naprosto nadbytečná a projevila se v tom jen Waititiho sebestřednost, protože místo aby ho jen občas využil na odlehčení, tak musí glosovat každý pohyb. Obě tyto postavy narušují snahu o dramatičnost a doslova kazí celý film. Když jsem si odmyslel většinu jejich scén, ten film byl mnohem lepší. Stejně tak zrušit nejméně půlku dementních Thórových proslovů, kdy se jakoby nemůže  vykváknout a smazat pseudovypravěče v podání Korga... Další pekelná věc je počáteční scéna se Strážci galaxie. Proč to pojali takto? Opravdu je z Thora jen trapný namistrovaný panák? Nebo by spíš po finálním boji s Thanosem, kdy mu umřela polovina přátel, byl smutný, zničený, zlomený a pokorný? Někdo prostě nezvládl produkci a Waititi je tak ubohý sebestředný sráč, že posral film, který mohl být skvělý. Jen ten člověk potřeboval uzdu a bič a směrovat ho správným směrem. Zajímavé je, že fanklub tohoto filmu tady čítá 17 lidí za 17 tisíc hodnocení... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (93)

  • Počas scény v Novom Asgarde na začiatku filmu sa pre turistov hrá divadlo, kde Matt Damon hrá divadelnú verziu Lokiho. Matt Damon hral Lokiho vo filme Dogma (1999). (Pat.Ko)
  • Během bojové scény v Novém Asgardu si můžeme všimnout obchodu „The Black Raven,“ který odkazuje na krkavce Hugina a Munina, které má Odin v severských bájích. (Kubaaa97)
  • Jane Foster (Natalie Portman) si ve filmu říká „The Mighty Thor“. Jedná se o odkaz na skutečný alias z komiksu, podle kterého byla pojmenována série komiksů, ve kterých vystupuje právé Jane Foster jako Thor. (Karlosik_4)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Reklama

Reklama