Reklama

Reklama

Thor: Láska jako hrom

  • USA Thor: Love and Thunder (více)
Trailer 1
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (983)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Another classic Thor adventure. Akorát když se utrhne ze řetězu Taika Waititi, není to holt tak oslnivé, jako když to udělá James Gunn. Naštěstí je to celé sympaticky přímočaré a místy vlastně celkem cool, navíc se pod tou hromadou infantilnosti našel prostor i pro vyškrabání nějakých emocí, takže to ve finále funguje kupodivu líp než celý ten překombinovaný nesmysl od Sama Raimiho. Tradičních marvelovských 7/10 je tady v podstatě výhra, jen si říkám, jestli Waititimu nedali až moc volnosti s fungováním okolního světa/univerza. Možná by to chtělo začít trochu krotit, aby to zachraňování vesmíru v budoucnu vůbec mělo nějaký smysl. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Žraločák a Lávovka Marvel univerza. A to mě kurva bolí, když jsem se na tohohle Thora nemálo těšil, neb první Guardiani jsou super, Thor 3 je super, a Waititi je (obvykle) bůh. Ale tohle snad dělal jen pro ty prachy, nebo možná pro svoje děti, nevím, jinak mi to nedává moc smysl. Chybí tomu hravost, všechno působí nuceně. Co to kurva meleš Waititi? Nejlepší vtipy trojky tady opakovat a znásilňovat. Proboha proč? Postavy z Guardians znásilňuje ještě víc. Fuck you. A proč je tu Mňa Mňa tak tlustá? :'( ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $250miliónov║ Tržby USA $343,256,830║ Tržby Celosvetovo $760,928,081▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $12,185,966║ Tržby za predaj DVD v USA $5,776,612║ Pokus o najhoršiu Marvelovku??!!! No veru razantný, Taika Waititi dostal asi až príliš voľnosti a potom vznikajú takéto miš-maš spletité guláše bez hlavy a päty. V skratke celé zlé, zábavnosť skôr splašková, málo čo tu vychádza berie, okrem príšerne zlých scén, úloh, akcie,... tu je len malé vykúpenie v podobe Christiana Bale, ktorý to ako tak zo svojou temnou postavou ukočíruje. Ináč jeden veľký zlý vtip. Nakoniec som rád že som toto Marvel peklo nepodstúpil v kine lebo by som bol veľmi ale veľmi sklamaný zo série, ktorá ma dosť bavila. /50%/ ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

A Raimiho Doctor Strange se může jít klouzat. Ano, tenhle Thor je možná na první pohled zase hlavně pestrobarevný a praštěný, nicméně Taika Waititi je takový borec, že se svého stylu nemusí vzdát, aby opět odvyprávěl i seriózní příběh, který bude pro Thora velmi důležitý a který se nedotkne snad jen diváků se srdcem kamennějším než Korg. Je škoda cokoliv prozrazovat nebo naznačovat, protože upoutávky zdaleka neprozradily vše. Je ale radost vidět Marvel zase v plné síle, což znamená skvěle natočený skvělý příběh (ve srovnání se zmíněným Strangem je nejen zábavnější, ale dokonce i hororovější a má do-ko-na-lé-ho záporáka), při jehož závěrečných titulcích máte jasno, že se vám jen tak neokouká. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Marvel nikdy nevyhrotil svoj humor tak ako v tomto filme. Thorove vtipy mám síce rád, ale tu prekračujú rozumnú mieru, až začnú byť otravné. Nový Thor je uletený v zlom slova zmysle a čajový záver s deťmi a prehnanou citlivosťou ma utvrdil v tom, že viac ako 3* hviezdy dať nemôžem. I keď úprimne priznávam, niektoré pasáže ma fakt pobavili, no film ako celok nestál za veľa. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (93)

  • Počas boja v Omnipotence City zo stráží netečie červená krv, ale zlatá. Podľa gréckej mytológie bohovia majú namiesto krvi látku zvanú ichor, ktorá má zlatú farbu. (Pat.Ko)
  • Runy vyryté na Mjölniru lze přeložit jako: „Ten, kdo vládne tímto kladivem, poroučí blesku a bouři.“ (NiWi)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Reklama

Reklama