Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (838)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nejakú dobu trvá, kým pochopíte, že ide skutočne o film Sama Raimiho a nielen o ďalší pásový Marvel. Čiastočne ním dvojka Strangea stále je, ale aj tie zameniteľné scény skrátka bavia. Omalovánky ale postupne vystrieda autorský štýl. Že to nesadne každému, je z podstaty veci jasné a oživeného Strangea ako z Evil Dead nemusí každý pobrať. Výhodou je, že aj napriek zdanlivej chaotickosti kvôli multiverzu ide o veľmi jednoduchý príbeh, kedy chce jedna čarodejnica získať deti svojich paralelných ja z iných vesmírov. A ten Strange je zase v nejakých iných vesmíroch zase záporák, ale ono vám bude stále jasné, o čo komu ide a kto je kto. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Ohromná dávka imaginace a nápadů, který jsou ale implementovaný do typicky stupidního marveláckýho příběhu. Raimi každopádně svým nadhledem i nadsázkou povznáší celý universum přesně tam, kde mělo už dávno být. Dělá si z toho všeho otevřeně prdel a tak trochu se vrací do dob Evil Dead, kdy dokonale snoubil šílenej horor s divokou komedií. Navíc nás při akci bere přímo do jejího centra, ukáže každej detail a nebojí se jít za hranici PG13 – díky tomu se divák mění z prostýho pozorovatele v dáli v aktivního člena dění. A tak jako už tradičně všechno to dobrý dokonale zabíjí příšernej orchestrální paskvil a primitivní příběh, kterej filmu bere jeho obří potenciál napříč multiversem žánrů, který představuje. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Nemám rád digitálny sajrat, a aj napriek tomu som si pozrel film, ktorý má v názvu "The multiverse of Madness" - takže za miestami až mučivý filmový zážitok si môžem sám... Nie som prekvapený úpadkom Marvelu, nakoľko majú za sebou desaťročie kinematografického a kasového vrcholu, ktorý im bude závidieť celý zbytok filmového sveta ešte niekoľko dekád. Môžu za to najsympatickejšie komiksové postavy všetkých čias a dokonalý casting - naopak, teraz prichádza éra pokusov žmýkania dolárov z druhoradých postáv a multikulti obsadení, kde už nie vždy hraje prim herecké remeslo prvého kalibru. ---  Politická korektnosť je koncom vtipu, a kvôty sú elixírom netalentu. --- Cumberbarch týmto filmom urobí radosť alespoň svojim Cumberbitches, Olsenka je herecky vynikajúca, a naopak Gomez zablúdila do nesprávneho vesmíru - do toho hereckého. Sam Riami osvieži svojím miestami 90-kovými psychedelickými kamerami a strihmi, ale kôli slabému scenáru film pôsobý vo výsledku nekonzistentne a zastaralo. Prišla doba, keď bude štandardom, že keď niektorú Áčkovú Marvelovku vynecháte, tak vlastne skoro vôbec o nič neprídete. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hravé, ale zkratkovité pokračování příběhu o arogantním chirurgovi, který se dal na kouzla vede do jiných světů, ale i do jeho podvratného nitra. V úvodu překvapil Raimi paralelou na západoruský konflikt, závěrem démonickým zmrtvýchvstáním a celkově nekonzistentním vyprávěním. Druhý Strange by zasloužil tak půlhodinu navíc, aby se multivesmírem pořádně poňuchňal, aby mohl rozvést podpříbehy postav. Nevěřím, že by Waldron pokazil scénář a spíš v tom vidím zásah studia, aby dostal stopáž na rozumnější úroveň. Hostující herci jsou celkem fajn, ale z jedné castingové volby nejsem vůbec nadšený, takže minusový bod i zde. Hororové aranžmá je boží (bulvy z očích důlků budou padat!), tlející těla, efektní smrti a odpadávající kusy těl, ale naznačují, že Myšák občas umí přivřít oči a potěšit pravověrné trochou gore. Bude to ale stačit? Jsi šťastný? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Marvel si dal s dvojkou Strange vážně na čas a dle očekávání nechal nastíněnou Mordovu příběhovou linku v závěru jedničky stranou a dále rozvíjí multiverzum. Je zajímavé sledovat, jak to vlastně producent Feige nemá zase až tak promyšlené jak se může zdát a jede se za pochodu, ostatně jsme Strange měli vidět před trojkou Spideym a krom jedné scény je to vlastně jedno, s multiverzem se už tak nějak počítá. Dle mého už to však Marvel tentokrát přepálil. Jsem víc na týmovky a ani jedničku nemam nijak zvlášť v oblibě, i když postavu Strange z komiksů i Cumberbatche samozřejmě rád mám. Před filmem byly leaky, že sequel má mít 2,5h a když pak oznámili oficiální stopáž o dvou hodinách, bál jsem se toho, a nakonec to to pusobí na 2,5 a v druhé půlce jsem se už nudil. Sam Raimi má za sebou nepochybně dost úspěchů, ale tentokrát mě svou režií příliš neoslovil a akční scény jsou mdlé a bez nápadu. Pořád je to Marvel standard na slabší 4 hvězdy, leč co se týče vizuálu (zejména co se týče barev) a akce už by mohl být Marvel trošku odvážnější. Na filmu mě vlastně nejvíce bavilo pár zajímavých cameí, leč překvapilo mě jen jedno a ty spekulované a snad ještě zajímavější se nakonec nepotvrdily. Ani Spidey 3 mě napoprvé úplně nestrhnul, rozhodne druhé zhlédnutí. PS : všiml jsem si, že se dost pějou ódy na mou oblíbenkyni Elizabeth Olsen, ale její výkon bych tentokrát příliš nepřeceňoval. Bohužel se pokračuje v módu WandaVision, což beru jako neslabší Marvel seroš. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (141)

  • Budova, na ktorej Dr. Strange (Benedict Cumberbatch) s Wongom (Benedict Wong) bojuje proti príšere Gargantos; je tá istá budova (hoci z inej strany), na ktorej bojovali Doctor Octopus a Spider-Man v Spider-Man 2 (2004) v „inom“ vesmíre. (Pat.Ko)

Související novinky

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

12.07.2024

Populární režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) nám nadělil svůj zatím poslední režijní počin v roce 2022 díky příspěvku do marvelovského univerza, kterým byl vlažně přijatý Doctor Strange v… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama