Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (838)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ono to má celkom dobrú zápletku, motívy i viacero nápadov, ale výsledný produkt je strašný bordel, kde sa striedajú vizuálne prepracované scény (napr. intro, či súboj s chobotnicou) so scénami, ktoré vyzerajú ako z nejakého 90s seriálu vrátane skoro až televíznej kamery (väčšina scén s Illuminati). Nehovoriac, že oproti potenciálu to má pramálo zo sľubnej hororovej estetiky (teda nie, žeby to mal byť horor, alebo aby to aspoň solídne štylisticky čerpalo z hororov). Generická lunaparková jazda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $411,331,607║ Tržby Celosvetovo $955,775,804▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,451,188║ Tržby za predaj DVD v USA $4,010,863║ Marvel troška popustil uzdu a vsadil na Raimiho a nakoniec to stálo za to. Spestrenie v rámci universa o taký hororový nádych veru som nečakal. Raimi sa veru predvádza v jeho dusných šokových terapiách kde sa len dá, nechýba posadnutosť diablom, čarodejnica či aj zombii. Fakt to dáva s prehľadom a dosť si tento film ukradol pre seba a jeho obľúbené trademarky. Herci v pohode, akcia, triky tiež, okrem tých dvoch mamiek sa to dá  s prehľadom skuknúť. Osobne som čakal skôr priemerný výkvas ako v poslednej dobe Marvel chrlí ale táto ich temnejšia vlaštovka v celku chutila. /videl v kine: 75%/ ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Lhala bych, kdybych řekla, že jsem se nebavila. Bavila, a to dost. Vizuál je hodně zajímavý, hravý a fakt zábavný. Během filmu jsem si byla jistá, že tomu dám 4*, ale čím víc nad tím přemýšlím, tím víc si uvědomuji, jak moc je příběh vlastně nedotažený. Kdo neviděl WandaVision, nemá absolutně šanci pochopit Wandu jako postavu, v seriálu jsme mohli sledovat její pozvolný přerod ve Scarlet Witch a díky tomu pochopit i její motivy a emoce v tomto filmu, pro mě je Wanda momentálně nejzajímavější postava MCU, ale zároveň se naplnily mé obavy z této fáze MCU, že začneme být přehlceni filmy i seriály a jedno bez druhého nebude fungovat. Bez seriálu totiž tento film působí opravdu zkratkovitě. A na to, že Wanda je dost možná nejmocnější hrdinka ze současného MCU, by si zasloužila víc. Ten film měl zkrátka potenciál obrovský, ale nedokázal ho naplnit, i to rozuzlení je strašně banální. Je to škoda, nicméně stále bych bez výčitek svědomí film doporučila každému. Jen je třeba nečekat velkou událost, ale prostě klasickou zábavnou marvelovku bez debat dostanete, není to špatný film. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Koho namlsaly trailery a koneckonců i celá marvelovská rétorika poslední doby, podle níž měl být druhý Doctor Strange klíčovým prvkem pro roztahující se fenomén multiverza, bude dost možná zklamán. Už (na dnešní poměry) umírněná stopáž lehce přesahující dvě hodiny totiž potvrzuje dojem, že se spíše než o zásadní posun MCU jedná o další ze sólovek, bez nichž by komiksový (multi)vesmír v klidu plynul dál. Vyjma několika cameí a zcela vedlejších roliček, jejichž smyslem je jen ukojení fandů zběsile toužících po alternativních/resuscitovaných verzích oblíbených figurek, se totiž v jádru jedná o celkem komorní vyprávění o dvou a půl zlomených superhrdinech, kteří si berou vesmír jako rukojmí pro léčení svých bolístek. Benedict Cumberbatch i Elizabeth Olsen v osvědčených rolích Strange a Wandy/Scarlett Witch tvoří obstojně polarizované duo, novicka Xochitl Gomez (ztvárňující Americu Chavez) jim zdatně sekunduje. Především motivace Wandy je na poměry komiksových filmů (ehm) skutečně zajímavá, neotřelá a přináší do superhrdinských rozprávek zase něco trochu jiného. Potěšila mě i (pravděpodobně nadinterpretovaná) možnost čtení některých pasáží z hlediska amerického souboje demokratů a republikánů. V mnoha ohledech se však (navzdory Raimiho hororovým a campovým chutím ve druhé polovině) stále jedná jen o vcelku průměrnou marvelovku, která solidně uteče, občas zaujme a místy i standardně dětinským humorem otráví. Spíše tedy opatrně uznávám, než vyloženě chválím – tak nějak na Logana, no. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hravé, ale zkratkovité pokračování příběhu o arogantním chirurgovi, který se dal na kouzla vede do jiných světů, ale i do jeho podvratného nitra. V úvodu překvapil Raimi paralelou na západoruský konflikt, závěrem démonickým zmrtvýchvstáním a celkově nekonzistentním vyprávěním. Druhý Strange by zasloužil tak půlhodinu navíc, aby se multivesmírem pořádně poňuchňal, aby mohl rozvést podpříbehy postav. Nevěřím, že by Waldron pokazil scénář a spíš v tom vidím zásah studia, aby dostal stopáž na rozumnější úroveň. Hostující herci jsou celkem fajn, ale z jedné castingové volby nejsem vůbec nadšený, takže minusový bod i zde. Hororové aranžmá je boží (bulvy z očích důlků budou padat!), tlející těla, efektní smrti a odpadávající kusy těl, ale naznačují, že Myšák občas umí přivřít oči a potěšit pravověrné trochou gore. Bude to ale stačit? Jsi šťastný? ()

Galerie (65)

Zajímavosti (139)

  • Podľa pôvodného harmonogramu mal byť tento film vydaný pred filmom Spider-Man: Bez domova (2021), ale pandémia COVID-19 vynútila zmeny. (Pat.Ko)
  • Ve scéně, kde stojí Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) a America Chavez (Xochitl Gomez) před sochou Doctora Strange, si můžeme všimnout obchodu s komiksy, který nese jméno McLeod Books. Jedná se o odkaz na kreslíře Boba McLeoda, který se proslavil hlavně díky kreslení postav známých jako The New Mutants. (Kubaaa97)

Související novinky

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

12.07.2024

Populární režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) nám nadělil svůj zatím poslední režijní počin v roce 2022 díky příspěvku do marvelovského univerza, kterým byl vlažně přijatý Doctor Strange v… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno