Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (141)

  • Spoiler: Druhá potitulková scéna odkazuje na filmovou sérii Sama Raimiho Smrtelné zlo. Bruce Campbell v této sérii nemá ruku a místo ní má přidělanou motorovou pilu, proto jeho finální zvolání: „Je konec,“ a pohled na jeho ruku je odkazem na tuto sérii. (LucasAbelle)
  • Spoiler: Když se Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) dostane do hlavy Profesor X (Patrick Stewart), je možné ji vidět zasypanou pod hromadou trosek. To symbolizuje nejen uvěznění Wandy Maximoff, ale také odkazuje na to, že takto uvězněná pod hromadou trosek byla v době, kdy bylo město Novi Grad v Sokovii bombardováno a kvůli němuž uvízla Wanda a její bratr Pietro (Aaron Taylor-Johnson) na 2 dny pod troskami stejně, jako je zde ukázáno. (Karlosik_4)
  • Spoiler: Při boji s Gargantosem je zde vidět reklama na „magic tea“. Je to narážka na magický čaj, který později použije baron Mordo (Chiwetel Ejiofor) z jiné reality, aby omámil Doctora Strange a přivedl ho před skupinu Iluminátů. (Frca)
  • Spoiler: Doctor Strange měl i v komiksech sestru Donnu, kde jí Stephen pomohl po nehodě, což ho přivedlo na medicínskou dráhu. V 17 letech dostala křeč během plavání se Stephenem, během níž se utopila a její bratr jí nedokázal pomoci. Podobně jako filmový Stephen (Benedict Cumberbatch) se považoval odpovědný za to, že ji nedokázal zachránit. (Kubaaa97)
  • Spoiler: Ve scéně, ve které se Tommy (Jett Klyne) a Billy (Julian Hilliard) koukají na televizi, sledují pohádku od Disney s postavičkou Oswald the Lucky Rabbit. (Kubaaa97)
  • Spoiler: V potitulkové scéně se objeví Clea (Charlize Theron), která žádá o pomoc Doctora Strange (Benedict Cumberbatch). Clea je v komiksech čarodějkou a učednicí a milenkou Stephena Strange. Sporadicky byla vládcem Dark Dimension (Temné dimenze), mystické říše, do které byl vyhnán Dormammu. (Kubaaa97)
  • Spoiler: Hayley Atwell si zopakovala svou roli Peggy Carter, v tomto snímku ve verzi Captain Carter. Nejedná se ovšem o stejnou postavu, kterou jsme mohli vidět v seriálu What If...? (od r. 2021). (Kubaaa97)
  • Spoiler: John Krasinski v tomto filmu ztvárnil postavu Reeda Richardse. John se tak po nezdařených castinzích na Steva Rogerse a Petera Quilla dočkal své role v MCU. (Kubaaa97)

Související novinky

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

12.07.2024

Populární režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) nám nadělil svůj zatím poslední režijní počin v roce 2022 díky příspěvku do marvelovského univerza, kterým byl vlažně přijatý Doctor Strange v… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama