Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (304)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Miroslav Šmídmajer se rozhodl za mocné podpory TV Nova zareagovat šestadvacet let po premiéře třetí bláznivé střely svou verzí již viděného. Do filmu byla obsazena řada kvalitních i nekvalitních herců, došlo i na neherce a výsledek tomu odpovídal. Za běžných okolností bych tuhle záležitost hbitě zodpadoval, ale dvakrát jsem se proti své vůli zasmál a Hana Vagnerová byla jako zlý polda výborná, takže jsem tam ten jeden kousek fláknul. Jako celek to ale byla těžká bída a jasná ztráta času. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Mrtvý nebožtík je parodií na vlnu českých kriminálek. A styl si vypůjčil od detektiva Frenka Drebina z Bláznivé střely a inspektora Clousoa z Růžového pantera. Sice oba vzory patří do prehistorie filmografie a nyní již také obsahují trapné momenty, ale Nebožtík se se vzory vypořádává více než slušně. Bohužel zde hodnocení není ani trochu střízlivé. Přitom kadence vtipů je obrovská a z naprosté většiny jsou neokoukané anebo lehce inovativní oproti svým vzorům. Trapný mi film přišel až v závěru paradoxně při souboji dvou ženských hrdinek. Paradoxně proto, že se zde na obě velmi dobře dívá (hlavně na Terezu Srbovou, naši mezinárodní hereckou "hvězdu"). ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Z toho, co zatím víme o pachateli, je jasné, že to nebyl Kambodžan. Všichni, co u nás žijí, tedy čtyři - mají alibi. Vyloučili jsme taky Eskymáky. Ti jsou u nás jen dva a oba v noci spali v mrazáku." To jako vážně? Doufám, že ne, protože tenhle snímek má v rukách spoustu debility a neváhá jí použít. Mně tedy tradičně dlouho trvalo, než jsem pochopil, o co jde. Mohlo za to nepřátelský prostředí ostatních diváků, kteří se zarputile odmítali bavit. Já jsem se tomu nebránil, protože tohle byla sranda. Blbě natočená sranda, protože spousta vtipů padla pod stůl se sekerou v hlavě, ale tý snahy mě rozesmát tam bylo fakt dost. I když vtípky byly občas vykradený od ZAZ. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Čeští filmaři často točí parodie, ale je fajn, když o tom taky pro jednou ví. A Případ mrtvého nebožtíka mě po zvyknutí si na totálně blbé fóry dalo rozpomenout na tvorbu bratrů Zuckerových a jejich Bláznivých střel..a velmi dobře jsem se bavil, pokráčko si rád dám. Pokud ovšem vznikne, jelikož Češi mají rádi evidentně jenom rom-comy. ()

Pavkan 

všechny recenze uživatele

Cesta do filmového pekla byla dlážděná dobrým úmyslem natočit povedenou parodii, jenže kde není smysl pro humor, tam ani smrt nebere. Upřímně jsem se zasmál jednou jedinkrát, a to Pavle Beretové a její neodolatelné výzvě "Dáte si kávu?". Neschopnost tvůrců ovšem pěkně ilustruje to, že i tenhle vtip dokázali rozmělnit a opakováním zcela zničit. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • „Každý večer spotřebují televize desítky mrtvol, aby uspokojily své diváky. Uvědomil jsem si, že lidé jsou zahlceni kriminálkami na každém kroku a že přišel čas si z toho udělat trochu legraci,“ uvedl režisér a producent Miloslav Šmídmajer. (SONY_)
  • Při natáčení scény ze skládky zaskočil za Arnošta Goldflama dublér, kterého si vytipovala sama Arnoštova manželka. (Duoscop)

Reklama

Reklama