Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (304)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Taková scara movie českých kriminálních seriálů posledních let. Jednoduché, vtipné, hravé, skvěle obsazené. Většina vtipů nebyla vůbec hloupých, Novotný a jeho tým byli skvěle sehraní, Vágnerová přímo zářila. Stejně tak Táborský super. Jistě je to blbinka pro pobavení, žádné kinematgrafické veledílo, ale to ani tvůrci neslibovali. Za mne po velmi dlouhé době opravdu dobrá komedie - parodie, ala Johnny English. Normálně bych dala tak tři a půl, ale protože to tady místní rozumbradové posílají do kopru, přidávám a dávám plnou palbu a zdejší intouši, ať se třeba pos..... ()

inachisio 

všechny recenze uživatele

První minuty filmu byly dokonalé. Přesně ten český humor. Potom jsem si začala říkat: všechno dobré, až na ty herecké výkony, které byly vskutku úděsné. Když jsem si ale začala uvědomovat to, jak přesná parodie na americké filmy to je, už jsem se nedokázala přestat smát. A dokonce i ty váznoucí herecké výkony seděly. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Snad první pokus o parodii od dob Majora Maisnera. Je tu vidět snaha o originalitu, a tvůrci vytáhli spoustu zajímavých nápadů. Ale celé je to tak 50/50. Někdy se až moc zbytečně tlačí na pilu, a je až moc vidět, že tvůrci prostě chtějí být vtipní, a chtějí, aby se divák smál. Snaha o vtipy je opravdu snad každých 10 vteřin filmu. Někdy by neuškodilo upřednostnit kvalitu před kvantitou. Co se dá určitě ocenit, tak je absence jakýchkoliv fekálních či sexuálních vtipů či dvojsmyslů, na kterých jsou dnešní moderní komedie mnohdy postavené. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Mrtvý nebožtík je parodií na vlnu českých kriminálek. A styl si vypůjčil od detektiva Frenka Drebina z Bláznivé střely a inspektora Clousoa z Růžového pantera. Sice oba vzory patří do prehistorie filmografie a nyní již také obsahují trapné momenty, ale Nebožtík se se vzory vypořádává více než slušně. Bohužel zde hodnocení není ani trochu střízlivé. Přitom kadence vtipů je obrovská a z naprosté většiny jsou neokoukané anebo lehce inovativní oproti svým vzorům. Trapný mi film přišel až v závěru paradoxně při souboji dvou ženských hrdinek. Paradoxně proto, že se zde na obě velmi dobře dívá (hlavně na Terezu Srbovou, naši mezinárodní hereckou "hvězdu"). ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Je to přesně taková parodie, jakou si dnešní doba přesycená televizními procedurálkami žádá. Šmídmajerovi se povedlo sestavit rychlou kadenci vtipných situací, gagů, hlášek a referencí. Na jeho předešlé 4 filmy jsem reagovala rozpačitě, tady nemám nejmenší problém. Ten, kdo se nesměje zřejmě kouká dobrovolně na ty procedurálky v hlavním vysílacím čase. #kinonakolečkách ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

Reklama

Reklama