Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (304)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Není to nic pro lidi opovrhujícími Kameňáky a Troškou. Uznávám, že fóry jsou občas trapné, ale když se sejde správná konstelace nálady a chutí na parodii, smála jsem se od začátku do konce. Nicméně trapnost a přehánění k parodii patří, protože si utahuje z fandomu a jeho náboženství. A pokud to hodnotí hateři českého filmu jako takového, mohu vás ujistit, že americké nebo britské parodie taky zrovna nehýří inteligentním humorem od začátku do konce. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Parodie na kriminálky, co často připomínala parodii na parodii. Tenhle žánr vyžaduje dvě věci. Vtip a umění podat ho naprosto seriózně bez ohledu na jeho charakter a to se tady krom pár záblesků v Novotného režii nepodařilo. Herci si při prvním pročítání scénáře zřejmě mysleli, že pracovní název na úvodní straně ANI VOČI P je o tom, že ani rysí zrak majora Prubnera nestačí na odhalení pachatele.. Na závěr tu mám vzkaz pro Šmídmajera od Franka Drebina: „Řeknu ti ještě jednu věc. Všechny orgasmy jsem předstíral..“ ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Proč bych se nepobavil, navíc, když má film velice kvalitní obsazení? Jenže v průběhu sledování mi všech těch herců bylo až líto. Myslím si, že se stali obětmi koronavirové krize, která divadelní umělce nenechá vydělat si na živobytí. To pak člověk vezme opravdu všechno a ani se mu nedivím. Je také možné, že při čtení scénáře člověk nemusel mít pocit, že se nakonec bude jednat o opravdu zoufalý a směšný počin. Já bych tady toto srovnal s "Kameňákem", u kterého všichni tak nějak předpokládali, že nepůjde o nějakou filmovou kvalitu. A ani si na to nikdo nehrál. Jenže v tomto případě si skutečně někteří (a nejen diváci) myslí, že jde o kvalitní parodii kriminálních filmů. Některé scény byly až trapné, jakoby natočené dětmi k příležitosti každoroční školní akademie, aby rodiče viděli, jak jsou jejich děti šikovné a kreativní. Ano, tam bych to bral. Ale u herců, co už mají nějaké jméno? Neříkám ale, že jsem se u některých pasáží nepobavil. Natočit to dvanáctileté děti, řeknu roztomilé. 38 %. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% — Neměl jsem od filmu žádná přehnaná očekávání, ale začátek mě celkem příjemně překvapil. Bylo zřejmé, že se autoři inspirovali v sérii „Bláznivá střela“, přičemž některé fórky byly slabší, ale některé zase celkem dobré, a tak jsem se docela i zasmál, což se u komedie předpokládá. Bylo jasné, že úvodní tempo nemůže vydržet celou dobu, neboť bude potřeba dodat i aspoň trochu smysluplný příběh. A tak zhruba po půlhodině (přesně jsem to nesledoval) začalo příběhu přibývat a fórků ubývat. Nutnost odvyprávět, byť bizarní, příběh a smysluplně ho ukončit vedla k tomu, že se film stával nudnější a nudnější. Dokonce jsem zaregistroval, že manželka, která se zezačátku taky docela bavila, najednou začala dřímat. Mě to sice nepostihlo, ale až tak daleko jsem k tomu taky neměl. Určitě není od věci, když se někdo pokusí realizovat vyloženě oddychovou kriminální komedii. Sázka na styl „Bláznivé střely“ asi vyšla o něco lépe než Jaroslavu Soukupovi kdysi sázka na styl „Policejní akademie“. Škoda, že film nedokázal udržet nasazené tempo a že místo toho, aby postupem času gradoval, tak jeho zábavnost měla spíše klesající tendenci. A ani rozuzlení nebylo takové, aby výsledný dojem pozvedlo nějak výrazně výše, navíc „modří už nějakou chvíli něco tušili“. Výsledkem je tak oddychový film, který vám hlavně zezačátku vyloudí úsměv na tváři, a pokud náhodou při jeho sledování neodoláte spánku a zaspíte konec, tak vás to ani nemusí moc mrzet. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí to zde srovnává s Kameňákem a Babovřesky - nevím, z těhle filmů jsem vždy viděla pouze pár minut a úplně jsem cítila, jak mi odumírají mozkové buňky... To se tady nestalo a pár vtipů z mnoha mne fakt dostalo (nejvíc asi CELODENNÍ HRA PRO ZAČÍNAJÍCÍ KRIMINALISTY). Navíc mi přišlo, že si herci své role docela užívají a tak jsem si to také užila... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Mezi závěrečnými titulky běží ještě jedna scéna. (SONY_)

Reklama

Reklama