Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tato černá teenage komedie pojednává o třech spolužácích, kteří chtějí udělat ten nejlepší mejdan pod sluncem, aby zapůsobili na své vysněné dívky. Kdo zasune a kdo se stane obětí brutální šikany? (ZNK Productions)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jako nejsem nějak extra útlocitnej a ve filmu mi nevadí prakticky nic,ale v tomhle případě se vulgarita a nechutnost sešla v tak zvláštní kombinaci,že mě to extrémně nebavilo.Ano,párkrát sem se fakt zasmál a je tu několik dobrých hlášek,ale jinak mě tahle česká variace na prcičky - tím spíš po tolika veskrze kladných recenzích - zklamala...40% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

To bylo příjemně nečekané. A ještě s takovým to malých rozpočtem 250 tisíc korun a mnoha neherci. Americké teenagerské komedie nás už přes 20 let poučují o tom, jak přijít o panictví nebo sbalit dívku našich snů na maturitním plese. V roce 2004 se dokonce v českých vodách objevil film Snowboarďáci s Vojtou Kotkem a Jirkou Mádlem, který parafrázoval tehdy oblíbené filmy jako jsou Prci, prci, prcičky a další. Nicméně srovnávat s nimi novou černou komedii Párty Hárd se Snowboarďáky je jako porovnávat čaj o páté s francovkou se zelenou. Chlapci chtějí na večírku přijít o panictví, což už asi každý z nás někde ve filmu viděl že. Ale toto teenagerské filmové klišé režisér a scénárista Marty Pohl posunul na úplně jiný level, o čemž vás přesvědčí hned v první minutě. Tolik kontroverzního a absurdního humoru jsem naposledy dostal v dobách vrcholné slávy České sody. Ovšem v Párty Hárd je sranda mnohdy za hranou a často kombinuje záchodový humor s rasistickými vtípky a stereotypy, které v daných situacích sedí jako prdel na hrnec. Jedná se o ryze českou klasiku, jistě oceníte narážky na pervitin, české školství nebo tuzemský alkohol. Film Párty Hárd neběží v žádné distribuci, takže se režisér filmu rozhodl tento podzim uspořádat turné po českých městech a svůj snímek promítat v klubech a kinech napříč celou republikou. „O film má v současnosti zájem jedna nejmenovaná internetová televize, a dokonce jsem jednal i s distribuční společností, takže se možná diváci časem dočkají,“ vysvětlil Pohl situaci. Párty Hárd je kousek pro vlastně dost úzkou cílovku, která holduje drsnějšímu typu legrace. Pokud do ní patříte, maximálně si to užijete. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

To je naprosto neuvěřitelný, co dokáže Pohl natočit za pár korun. Co do kvality obrazu nebo střihu to úplně v pohodě snese srovnání s běžnou tvorbou. Od svého prvního filmu udělal velkej posun vpřed. Na fekálnosti a drsnosti humoru neubral, zato příběh dostal i jakous takous linii. Byly tam místa, kde jsem se smál nahlas. Třeba když Pochcánkův otec oznamuje, že kluka čeká léto u Karadžče a pak pět let v srbských milicích. Fór s defekací "on the spot" je taky super, stejně jako samotná party. V pár místech to trochu vázlo, ale v té kadenci vtipů se to naštěstí ztratí. Upřímně myslím, že z Martyho Pohla roste velký talent české kinematografie. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi nekorektné (čo samo osebe pokladám skôr za výhodu, ak to nie je samoúčelné, ako v tomto prípade), produkčne pomerne schopné, väčšinou dobre zahraté a má to silnú autorskú štylizáciu, najmä čo sa týka originálnych postáv, akými sú napr. skvelý varič pika s rázštepom Grundza. Podobne ako Řezníkova hudobná tvorba je to však nasilu edgy, miery násilia, toxickej mizogýnie a fekálneho humoru sú tu často cez hranice vkusu a slúžia iba na vyjadrenie autorovej pubertálnej nenávisti ku všetkému a všetkým, vrátane svojích postáv. Je to úplne blbé, čo by nemusel byť taký problém, keďže má ísť o teen komédiu, no treba chápať, že ani tie slávne Prcičky neboli mizantropické. Pomer gagov, pri ktorých som sa bavil, k tým, pri ktorých mi bolo za tvorcov trápne, bol približne jedna ku dvom. Pred desiatimi rokmi, koncom základnej školy, by som dal hodnotenie nepochybne vyššie. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Nejlepší česká komedie od GYMPLu. PÁRTY HÁRD je zjevení na české scéně, kterou by stálo za to regulérně distribuovat do všech komerčních kin po republice, protože si to svou kvalitou, narozdíl od všech těch sračkoidních stokrát omletých vztahových mrdek, prostě zaslouží. Jedná se o poctu americkým puberťáckým komediím se silným pikoidním nádechem folklóru Šluknovského výběžku, se kterou se dokáže ztotožnit kdejaká naplavenina z prdelákova podobného ražení. Martinu Pohlovi se povedlo napsat a zrežírovat nečekaně vtipnou fekální komedii, která má skvěle načasovaný humor (vyplývající z přesně vybraného castingu), skryté pointy, schválně amatérsko-dokumentaristicky vypadající kameru a nostalgický pop-punkový soundtrack, jež právě vylaďuje onen vibe amerických teenage komedií z přelomu milénia, z kterých vychází. Třešničkou na dortu je pak například citace scény z MANDRAGORY. Víc podobně odvážných projektů, u kterých se autoři nebojí vzít koule do hrsti a snaží se s tou zchátralou českou kinematografií něco udělat. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Ve finální scéně, kde přinese muž Petrovi (Jakub Kalián) noviny, si můžeme všimnout inzerce na hospodu „U zlatého Mloka“. Je to odkaz na Martinovu (Martin Pohl) počítačovou sérii „Život není krásný“, kde se tato hospoda vyskytuje. (thestrycekfido)
  • Zhruba ve třicáté minutě filmu, kdy hlavní protagonisté jdou uličkou, do nich vrazí dvojice mužů. Toto cameo si střihli Petr Esterka a Petr Purmenský, známí též pod přezdívkami Peťan a STN. (vyfuk)

Související novinky

Reklama

Reklama