Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Swann je nebezpečný terorista, specializující se na bombové útoky a právě teď chystá něco opravdu velkého. Na stopu se mu ovšem dostal polda, který je pro něj nebezpečnější než všichni ostatní strážci zákona dohromady. Detektiv Ray Nettles totiž nedávno přišel o rodinu a při poslední akci mu Swann zabil parťáka. Nettlesova poslední akce měla alespoň jedno plus. Když byl při jednom zátahu přepaden teroristy, nejenže se mu podařilo uniknout, ale také zatknout Swanovu mladou milenku, teroristku Claire, která je navíc velmi schopnou vědkyní. Drží ji na policejní stanici, kde se z ní pokouší dostat informace potřebné k dopadení Swanna, což se mu zoufale nedaří a terorista mezitím likviduje jednu budovu za druhou. Když se Swann pokusí proniknout na stanici, obrátí se Claire na Nettlese s nabídkou, že pokud ji propustí, dovede ho k Swannovi, který se prý chystá odpálit bombu jenž by dokázala zničit celé Chicago! Ray se rozhodne požádat o pomoc nejlepšího chicagského pyrotechnika Franka Glassa. On zneškodní teroristu, Glass se musí postarat o zneškodnění bomby. Dají se do pátrání a zdá se, že vše vychází, jenže pak dojde k tragickému zvratu, kdy vyjde najevo šokující skutečnost, která vše obrátí naruby... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

vegetol.mp odpad!

všechny recenze uživatele

Totální mrdka, která nemá pořádný tempo ani rytmus. Není tu ani jedna původní akční scéna, všechno je převzato z jiných filmů. Jediné, co zaslouží uznání, je výborné herecké obsazení, poskládané z docela známých tváří. Jednoduše prostě hrůza, kterou peněz chtivý Seagal natočil ještě před Lovcem policajtů. Seagalův Patriot byl sice možná nudný, ale alespoň měl nějaký rozpočet. Tahle mrdka natočená za 12 dní nemá nic... ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Steven Seagal se vydal tímto filmem na nudnou dráhu. Tentokrát spojil síly s Tomem Sizemorem. Jenže režii má Albert Pyun a ten pravidelně režíruje špatně, ale vždy má ve svých filmech dostatek akce. Jenže tady si svou účast akční scény naprosto rozmyslely a "seagalovka" bez pořádné akce se zkrátka neodpouští. Sice znám od Seagala ještě horší filmy než je tenhle, ale myslím si, že tento snímek si nic jiného než odpad nezaslouží, protože prostě mně jako divákovi nabídl akorát dvě mizerné akční scény, nudně tvářícího se Sizemora, špatného Hoppera a Seagal to se svým zapáleným výrazem už nevytrhne. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak se s odstupem let mění pohled na některé filmy. V roce 2001 mě Profesionál téměř urazil, mimo jiné proto, že jsem očekával akční film. Vzhledem k tomu, že Pyun leží na smrtelné posteli, dal jsem si uctivé opáčko filmu, který vím, že Pyuna bolel (studio mu ho vzalo a drasticky zkrátilo). A výsledek je... snesitelný! A je to dáno tím, jak laciná béčka vypadají dnes. Tady město působí skutečně, je tam hned několik vynikajících herců, scény na sebe navazují, má to (bez přehánění) vynikající soundtrack a obecně je to naprosto použitelný žánrový průměr o jedné honbě za nebezpečným psychopatem. Ano, není tu nic, co by šlo přímo doporučit. Pohledem z roku 2022 má tohle ale kvality, o jakých si dnešní béčková tvorba může jen nechat zdát. A jakkoli by mi za to moje mladší já asi nafackovalo, až na několik momentů jsem se nenudil. Ok průměr. 50 % ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

Niet kvalitného filmu v ktorom si zahral Steven Seagal. Možno by som si spomenul na zodva obstojné, ale inak je to všetko bieda. Nikdy som nič moc od neho nečakal. Žiadne komplikované scenáre, či oscarové herecké výkony. Stačí ak niekoho nakope, doláme pritom zopár rúk a vystrieľa celú zločineckú bandu. V snímku "Ticker" sa však tento starnucí, upotený, obtlstlý bojovník ani na nič z toho poriadne nezmohol. To tu nechal na svojho nepodareného poskoka Toma Sizemora. On akurát tak sem tam prestrihol drátik na bombe alebo rozdával rozumy. Steven Seagal to týmto titulom dotiahol na odpad! ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Bylo by to jen obyčejné bláto, kterých má Seagal ve své filmografii nepočítaně, ale jedna scéna je tady opravdovým WTF momentem, na který budu vzpomínat ještě dlouho. Vrcholem filmu totiž je pasáž někdy kolem 65. minuty, kdy dvě postavy jedou autem. Jenže oni nebyli peníze nejspíš ani na tohle, takže vidíme 2 herce před kamerou jakože v autě, a za nimi je příšerně nasnímaný nějaký jiný záběr, jakože se jede z auta. Je to tak špatný, že jsem si to musel pustit 3x. A třešničkou na dortu je: "zastav". A ty ubíhající záběry jakože z okna se najednou zastaví na pětníku...a tak jsme zastavili. Představte si jakýkoliv večerníček, kdy třeba krteček jede autem a za ním se mihotá krajina. Tak to je stále LEPŠÍ, než tahle zrůdnost. Scény na sebe nenavazovali, akce je nulová, zbytečná a už vlastně ani nevím o čem to bylo, ale vím určitě, že tohle filmové dno mi utkví v paměti hodně dlouho. Měl jsem rád Sizemorea i Hoppera, ale tohle nejde... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Původní návrh scénáře byl napsán v roce 1989. (rafix)
  • Dennis Hopper natáčal svoje scény len 1 den, a pri natáčaní sa nikdy nestretol s Tomom Sizemoreom, Stevenom Seagalom a ani s herečkou Jaime Pressly. (Seag)
  • Film se natáčel v San Franciscu a v Los Angeles v Kalifornii po dobu 12 dní. (rafix)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama