Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Swann je nebezpečný terorista, specializující se na bombové útoky a právě teď chystá něco opravdu velkého. Na stopu se mu ovšem dostal polda, který je pro něj nebezpečnější než všichni ostatní strážci zákona dohromady. Detektiv Ray Nettles totiž nedávno přišel o rodinu a při poslední akci mu Swann zabil parťáka. Nettlesova poslední akce měla alespoň jedno plus. Když byl při jednom zátahu přepaden teroristy, nejenže se mu podařilo uniknout, ale také zatknout Swanovu mladou milenku, teroristku Claire, která je navíc velmi schopnou vědkyní. Drží ji na policejní stanici, kde se z ní pokouší dostat informace potřebné k dopadení Swanna, což se mu zoufale nedaří a terorista mezitím likviduje jednu budovu za druhou. Když se Swann pokusí proniknout na stanici, obrátí se Claire na Nettlese s nabídkou, že pokud ji propustí, dovede ho k Swannovi, který se prý chystá odpálit bombu jenž by dokázala zničit celé Chicago! Ray se rozhodne požádat o pomoc nejlepšího chicagského pyrotechnika Franka Glassa. On zneškodní teroristu, Glass se musí postarat o zneškodnění bomby. Dají se do pátrání a zdá se, že vše vychází, jenže pak dojde k tragickému zvratu, kdy vyjde najevo šokující skutečnost, která vše obrátí naruby... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak se s odstupem let mění pohled na některé filmy. V roce 2001 mě Profesionál téměř urazil, mimo jiné proto, že jsem očekával akční film. Vzhledem k tomu, že Pyun leží na smrtelné posteli, dal jsem si uctivé opáčko filmu, který vím, že Pyuna bolel (studio mu ho vzalo a drasticky zkrátilo). A výsledek je... snesitelný! A je to dáno tím, jak laciná béčka vypadají dnes. Tady město působí skutečně, je tam hned několik vynikajících herců, scény na sebe navazují, má to (bez přehánění) vynikající soundtrack a obecně je to naprosto použitelný žánrový průměr o jedné honbě za nebezpečným psychopatem. Ano, není tu nic, co by šlo přímo doporučit. Pohledem z roku 2022 má tohle ale kvality, o jakých si dnešní béčková tvorba může jen nechat zdát. A jakkoli by mi za to moje mladší já asi nafackovalo, až na několik momentů jsem se nenudil. Ok průměr. 50 % ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Rozumiem tomu takto : Po vynikajúcom ZABIJAKOVI POLICAJTOV mal byť toto ďalší príspevok do znovu sa rozbiehajúcej kariéry SS v podobe tímovky, kde nie je sám jediným búchačom. Nemalo ísť o k smrti nudný akčný výplach, ale skutočný Film s príbehom, bez bojových umení s už až rutinérsky očarujúcim psychopatom Hopperom a stále drsným sympaťákom Sizemorom. Ale filozofujúci akčný Céčkar Pyun absolútne nezvládol scenár – a to si ho dokonca ani nenapísal. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Mohu s klidnou tváří přísahat, že SS hrál už i v podstatně větších píčovinách a jelikož tady hraje i pár lidí co nedokážou udržet 92 minut jeden výraz, jelikož mají mimiku nebo prostě neprodělali pátou mrtvici, tak člověk to herecké umění musí ocenit. Hopper si nadšeně tiká a ťáká, občas to někde udělá BUM a Sizemore ho pronásleduje jak čokl háravou čubku, jelikož chce pomstít svého parťáka, Afroameričana BuBu, který se ke konci života rozhodl, že sere na práci policajta a stane se řešetem. Pak znuděně prohlásí, že je mu zima, jelikož do něj asi fičelo dírama po kulkách, a sobecky vytuhne. Takže všichni určitě chápete mocnou touhu Sizemora ohledně natrhnutí Hopperovi prdele. No a se Stevenem po boku může mít pocit jistoty a ochrany, protože Seagal netikne ani jediným obličejovým svalem pokud se nepočítá mrkání a otevírání pusy při mluvení. Jako bonus se ve filmu objeví i Júdži Okumoto. Neznáte? Já taky ne, ale to jméno je hustý. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Bylo by to jen obyčejné bláto, kterých má Seagal ve své filmografii nepočítaně, ale jedna scéna je tady opravdovým WTF momentem, na který budu vzpomínat ještě dlouho. Vrcholem filmu totiž je pasáž někdy kolem 65. minuty, kdy dvě postavy jedou autem. Jenže oni nebyli peníze nejspíš ani na tohle, takže vidíme 2 herce před kamerou jakože v autě, a za nimi je příšerně nasnímaný nějaký jiný záběr, jakože se jede z auta. Je to tak špatný, že jsem si to musel pustit 3x. A třešničkou na dortu je: "zastav". A ty ubíhající záběry jakože z okna se najednou zastaví na pětníku...a tak jsme zastavili. Představte si jakýkoliv večerníček, kdy třeba krteček jede autem a za ním se mihotá krajina. Tak to je stále LEPŠÍ, než tahle zrůdnost. Scény na sebe nenavazovali, akce je nulová, zbytečná a už vlastně ani nevím o čem to bylo, ale vím určitě, že tohle filmové dno mi utkví v paměti hodně dlouho. Měl jsem rád Sizemorea i Hoppera, ale tohle nejde... ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Totalna sracka, ktora sa snad nemoze pacit ani jeho zaslepenym ultrafans, ktorym k maximalnemu hodnoteniu staci, ze tam hra Seagal. Najsmutnejsie je to, ze prisla po skvelom Exit Wounds, aj ked bola natocena predtym a nikdy nemala byt uvedena na trh. _edit_ po dlhych rokoch som sa pokusil ten film pozriet si znova, ale nedopozeral som ho. Nic tam nedava zmysel a cele to pôsobi ako jedna velka amaterska zlatanina. Kazdy kto tomu da lepsie hodnotenie ako odpad, by sa mal ist liecit. A asi pôjdem aj ja pretoze to bol znicujuci zazitok. Hodnotenie: minus nekonecno/10. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (8)

  • Původní návrh scénáře byl napsán v roce 1989. (rafix)
  • Pôvodne sa mal dej odohrávať v Chicago, nie v San Franciscu. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno